Huhtikuun palat

Huhtikuu kiritti tahtia ja koetteli kestävyyttä vielä vähän lisää. Lopputentit oli edessä, mutta samoin Allun työssä alkoi entistäkin napakampi vaihe. Jokainen sovittu ”tulen töistä ajoissa, jotta pääset lukemaan -päivä” muuttui ”minun pitääkin lähteä työmatkalle päivää aikaisemmin -päiväksi”. Ei siis mikään ihme, että opiskeluajan löytäminen tuntui välillä jopa mahdottomalta. Kuun lopussa huomasin, ettei loppurutistukseen ollut enää voimia. Olin järjestänyt aikaa, mutta en pystynyt keskittymään tai olemaan hereillä. Kotiäitinä opiskelussa on toki se hyvä puoli, ettei sen eteen voi tehdä mitään lapsen ollessa hereillä. Olen tyytyväinen siihen, että myös onnistuin pitämään nämä kaksi roolia, kotiäidin ja opiskelijan, erillään. Siksi kuukauteen mahtui paljon muutakin. Tässä huhtikuun mieleenpainuvimmat, olkaa hyvä!

Reissuja ja varastettuja hetkiä itselle. Junailimme itsemme parina viikkona Lahteen, jossa pääsin siskon asuntoon lukemaan ja Frida sai olla mummun kanssa. Työpäivän mittainen rauha oli sangen hieno asia. Kävin myös vihdoin Petit St Louis -myymälässä. Vanha Saint Louis Store oli suosikkikohde aina, kun 2000-luvun alussa menin Lahteen shoppailemaan kotikaupungistani Lappeenrannasta. Ostoksilla tarttui mukaan sekä Byredon roll-on parfyymiöljy, että Sample Salesta löydetyt Acnen housut ja Aboutin college. Siskon kanssa oli ihanaa nähdä ihan kahdestaan ja jutella pitkästä aikaa kunnolla ilman Frida-hössäystä.

 

huhtikuu1.png

huhtikuu2.png

huhtikuu3.png

 

Vähän iisimmin hetkessä. Ihastelin kevättä ja pääsiäistä lähinnä kodin ulkopuolella. Anoppi toi sitä tosin meille sisällekin, mutta lopulta maljakkoon koristellut oksat muistuttivat lähinnä roskakasaa. Näkymä kuvasti koko kotimme kuntoa tänä keväänä, ja valitettavasti sitäkin on vain joutunut sietämään. Onneksi Ipanaisen kirppisjakso tyhjensi kaappeja tehokkaasti ja helpotti osaltaan pientä kaaosta kotona ja myös mielessä. Ja vielä niin helposti ettei kirppistä tarvinnut miettiä enää tavaroiden viemisen jälkeen. Sen sijaan keskityimme Fridan kanssa ihmettelemään kevättä ja eläimiä. Lapsen huomiokyky on niin ihailtavaa, että se haastaa itsekin aistimaan ympäristöä paremmin ja olemaan hetkessä kiinni.

 

huhtikuu4.png

huhtikuu5.png

huhtikuu6.png

huhtikuu7.png

 

Tapahtumia ja menoja. Viikkotehtävien ja lopputenttien lisäksi arkea ja viikonloppuja vauhditti Perheet Safkaa, Haltialan tilan avoimet ovet, Lapsimessut, Skidit Disco ja Arkkitehtuuria taaperoille -työpaja. Tein Riikan kanssa Kruunukirppu & Olkkarin näyteikkunat. Oli ihanaa päästä tekemään vähän omia töitä pitkästä aikaa, vaikka päätyöni osa onkin  näyteikkunoiden laadun ja brändin varmistaminen ja ohjeiden laatiminen konkreettisen rakentamisen sijaan. Olkkari on muuten ihan älytön aarreaitta, jossa tulee käytyä ihan liian harvoin. Moni asia, jota olen etsinyt olisi löytynyt sieltä. 

 

huhtikuu8.png

huhtikuu9.png

huhtikuu10.png

huhtikuu11.png

 

Frida 1v 8kk. Muumien mörkö olikin vasta alkusysäys ja huhtikuussa Fridasta kuoriutui varsinainen Muumi-fani. Sanoja alkoi vihdoin tulla ja kuukauden käytetyin äidin lisäksi taisi olla hempeä ”mmoi”. Frida sai pahan allergisen reaktion Republic Showroomin pressipäivällä nautitusta smoothiesta ja rajusti oksentava tyttö oppi samalla sanomaan ”taitin” sijaan ”äiti”. Ressukka. Voimakas nokkosrokko ja huonovointinen tyttö pelästytti vanhemmat, mutta opimme, ettei maitoallergia ole vielä kuitenkaan ohi. Allu oli pitkästä aikaa paljon pois, ja se vaikutti Fridan käyttäytymiseen. Yhtäkkiä isä, joka oli hoitanut koko alkuvuoden iltatoimet, ei kelvannut niihin enää ollenkaan. Kuun lopussa Frida aloitti harjoittelemaan nukahtamista yksin. Mukulan touhuissa alkoi esiintyä jo pientä uhmakkuutta ja samalla se antoi uutta pontta etsiä uusia keinoja omaan toimintaani. 

 

huhtikuu16.png

huhtikuu13.png

huhtikuu14.png

huhtikuu15.png

 

 

Lue myös:

Lokakuun palat

Marraskuun palat

Joulukuun palat

Tammikuun palat

Helmikuun palat

Maaliskuun palat

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *