MIKÄ ON KAIKKEIN TÄRKEINTÄ?

Yksinkertaistamisen perusajatus kiteytyy sen ympärille, mikä on kaikkein tärkeintä. Sillä monihan asia on tärkeää ja mukavaa, mutta sellainenkin asia voi viedä tilaa siltä, mikä lopulta merkitsee sitä vieläkin enemmän. Voi siis olla, että tuosta asiasta joutuu luopumaan, jotta aikaa jää sille, mikä on kaikkein tärkeintä.

On hirveän energiaa kuluttavaa yrittää keskittyä kaikkeen. Olla koko ajan valmiustilassa. Lopulta tehden kaikkea vähän sinne päin, antamatta todella huomiotaan oikein millekään. Olosuhteet ovat tähän otolliset. Meitä ympäröi valinnanrunsaus. Ja tuollaisen runsauden keskellä on hankalaa kieltäytyä oikein mistään.

Mulle kaikkein tärkeintä on hyvä olo. Sitä saan selkeydestä, vapauden tunteesta, hitaudesta, puhdistamalla mielen. Siksi yritän tehdä elämästäni niin paljon sellaista kuin voi olla.

Yksinkertaista.

Olen kirjoittanut paljonkin materian ja sen vaatiman työn eli ajan välisestä vaihtokaupasta, mutta kysymys valinnasta näkyy myös muualla arkipäivässä. Tällä hetkellä mietin esimerkiksi, onko minulle tärkeämpää omistaa mattoja vai pitää yllä siistimpää kotia.

Joku luontaisesti siisti ihminen ei varmasti kokisi matoista haittaa, mutta minä koen mattojen ja muiden huonekalujen siirtelyn liian vaivalloisena – tiedostaen kysymyksessä olevan pääkopan ongelma, mutta asia on 26 vuoden aikana tullut jo aika lailla todeksi todettua – niin, että se estää minua imuroimasta ja luutuamasta lattiani säännöllisesti ja epäsäännöllisestikin toteutettuna se aiheuttaa vain ärtymystä ja päänvaivaa.

Pelkkä roinan vähentäminen ei riittänyt – siis se, ettei tavaroita tarvitse juuri siirrellä. Mutta entä kun poistettiin matot? Tällä hetkellä käyn lattiani läpi sekä imurilla että luutulla yleensä jopa useamman kertaa viikossa – ja aivan mielelläni! Hullua, että siivoamisesta voi tulla mukavaa ihmiselle, joka siitä ei ole koskaan ennen pitänyt.

Ei siis ole kyse siitä, etteikö matot olisi mukavia, vaan kysymys on siitä, mikä minulle on tärkeintä: ne matot vai se, että pidän yllä selkeää ja siistiä kotia. Sillä selkeä ja siisti koti on tärkeää selkeälle mielelle, joka taas on minulle yksi kaikkein tärkeimmistä asioista.

Se on huomion kiinnittämistä siihen, mikä on kaikkein tärkeintä

ja sellaisten huomiotta jättämistä, jotka eivät tue tuota hyvää.

Viimeksi:

ARJEN YKSINKERTAISTA KAUNEUTTA

Lue myös:

EIKÖ MULLA TEE ENÄÄ MIELI OSTELLA MITÄÄN?

AJAN MÄÄRÄ ON RAJALLINEN – VALITSE SIIS TARKOIN MIHIN SEN HALUAT KÄYTTÄÄ

VOIKO KOTI NÄYTTÄÄ ARJESSA SISUSTUSLEHDELTÄ?

hyvinvointi mieli oma-elama hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *