TAVARAT MONELLA KÄYTTÖTARKOITUKSELLA

Mun tavaramäärän hallintaa ohjaa ajatus niiden monikäyttöisyydestä. Millä tavalla voisin selvitä mahdollisimman monesta asiasta mahdollisimman vähällä? Luopuisi siis tarkkaan spesifioiduista tuotteista erilaisille käyttötarkoituksille ja korvaisi nuo tuotteilla, joita voidaan käyttää mahdollisimman moneen. Se vähentää krääsää ja siten kuormitusta ja pitää kodin paljaana – sekä myös sen mielen.

Muutamia hyväksi havaittuja tuotteita:

Siivoussaippua
Sopii kaikkeen siivoukseen (myös tiskaukseen), eikä tarvitse rinnalleen oikeastaan muuta

Marseille saippua
Sopii moneen ihonhoidolliseen asiaan. Tällä hetkellä itselläni käytössä käsienpesussa, vartalonpesussa ja sheivausgeelinä. Monet tuntuvat käyttävän myös kodinhoitoaineena, mutta löysin juttuja tätä vastaankin, joten päätin itse pysyä erillisessä siivoussaippuassa (joka pohjautuu kylläkin osaksi siihen marseilleen).

Meinebase
Meinebasea mainostetaan hyvinkin monikäyttöisenä tavarana (vain muutaman mainitakseni): dödönä, meikinpoistoaineena, shampoona, jopa hammastahnana! Mä itse koukutuin siihen hiustenpesussa, syystä että se tekee hiuksista oikeasti todella runsaan ja ilmavan näköiset. Yrityksistä huolimatta en oo saanut kuitenkaan toimimaan sitä mulla (oon testannu enemmän ja vähemmän, märkään ja kuivaan tukkaan sekä antanut kuontalon tottua). Vaikka hiukset eivät näytäkään yhtään likaisilta, niin siltä ne kuitenkin tuntuu. (Ja miten se tuleekin sellainen olo, että juuri silloin kaikki haluaa hypistellä sun tukkaa?) Purkkia on vielä jäljellä, mutten usko että tästä syystä tää jää lopullisesti käyttöön. Dödönä tuote toimi minusta hyvin, mutta koska tavoitteena on monikäyttöisyys, tulisi sen silloin paikata myös jotakin muuta käyttötarkoitusta (hammastahna jääköön vielä välistä).

Yleiskasvorasva
Meikinpuhdistus, kuorinta (sokeri lisänä) sekä itsessään rasvaus. Ei siis muita ihonhoito tai putsaustuotteita käytössä.

Kapselivaatekaappi
En osta vaatteita tai kenkiä, jotka sopisivat vain yhteen juttuun vaan mietin aina kokonaisuutta. Kaapista on siis löydyttävä useampi yksilö, johon tuote sopii sekä mielellään myös useampaan lämpötilaan tai tilaisuuteen.

Tarviiko sekä pientä että isoa, arkista että juhlallista?
Missä asioissa tarvitaan sekä isoa että pientä kokoa, missä pelkkä iso riittää? Mulla esimerkiksi oli ennen pieni reppu ja iso reppu, mutta miksi ei selviäisi pelkällä isolla? Pieni rajoittaa tilaa, isossa ei haittaa muu kuin se, ettei se sovi standardiin.

En omista käyttötavaroita arkeen ja juhlaan (tai kappas on mulla esimerkiksi viinilasit kylläkin, ne kai juhlallisiksi voi laskea), enkä oikeastaan vaatteitakaan, sillä kaikkia on tullut pidettyä myös ei-niin juhlallisissa tilaisuuksissa. Mun mielestä muu ulosanti laittautumisineen määrittää juhlallisuutta enemmän, kuin itse vaate.

Tiedätkö sä hyviä monikäyttöisiä tuotteita?

Viimeksi:

RIITTÄVYYDEN FILOSOFIAA

Lue myös:

YKSINKERTAISTA IHONHOITOA

YKSINKERTAISTA KODINHUOLTOA – SIIVOUSKAAPPI

3KK NUKKUMISTA LATTIALLA – JA MUITA AJATUKSIA HAAVEKODISTA

hyvinvointi oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *