Vinkit hallittuun lomaltapaluuseen


Huh, kuinka alkoikaan viime viikolla vähän jo ahdistaa paluu töihin. Loma on ollut ihana, kuten aiemmin kerroin, mutta aina se loppuu liian aikaisin. Aloin työstää jo paria selviytymisstrategiaa syksyyn, ettei oravanpyörä hyökkää kimppuuni liian kovalla voimalla. Alla vinkit hallittuun lomaltapaluuseen.

Lomaltapaluuahdistus haltuun – vinkit

  1. Ulkoilen ennen työpäivää. Pyrin vähintään kävelylle koiran kanssa, että saan raitista ilmaa ja piristyn ennen päivän aloittamista.
  2. Nautin hyvän aamukahvin tai aamiaisen (ulkona). Pohdin myös vaihtoehtoisia paikkoja alun etätyöpäiville, jolloin voisin saada motivaatiopiikin unelmoimalla siitä ihanasta kahvilasta tai aamiaisesta, jossa aamupäivän työskentelen.
  3. Vaihdan etätyön paikkaa päivittäin/viikottain. Näistä on tulossa oma postaus vielä tällä viikolla. Mulla on paljon ideoita!
  4. Inspiroidun uudesta! Koululaisena kävimme usein ennen uuden lukukauden alkua äidin kanssa ostamassa tarpeellisia vaatteita tai ehkä isomman repun. Oikein odotin, että pääsen kouluun uusissa vetimissä tai käyttämään uutta penaaliani. Ajattelin soveltaa samaa töihin, en vaan ole vielä varma, mitä haluaisin ostaa. En lähtökohtaisesti osta mitään turhaa, mitä en oikeasti tarvitse. Rahankäyttäjänä olen ehkä liiankin harkitsevainen, voisin joskus kirjoittaa lisää pohdintaa siitäkin.
  5. Taitan työmatkat fillarilla. Jos säät mahdollistavat, en etätyön loputtuakaan halua palata keskelle metron työmatkaruuhkaa. Joukkoliikenteen ruuhkat nostavat välittömästi stressitasoani, eikä koronankaan kannalta ole vielä ihan viisasta hakeutua ihmisjoukkoihin.
  6. En vaadi tai anna muiden vaatia multa kaikkea liikaa ja liian nopeasti. Yritän vaalia työtahdissani armollisuutta, enkä kiirehdi heti lukemaan kaikkia meilejä, ahnehtimaan tapaamisia tai sisäistämään kaikkea loman aikana tapahtunutta. Yritän myös kauniisti kommunikoida tämän muille ja pitää paremmin kiinni rajoistani.
  7. Laitan koneen kiinni töiden jälkeen ja lähden ulos nauttimaan auringosta. As simple as that! Toivottavasti aurinko paistaa, nyt ainakin näyttäisi siltä.
  8. Harrastan lempeää liikuntaa. Vaikka tanssin kisatreenit alkavat myös tällä viikolla, aion pitää kaiken muun liikunnan rennon vapaaehtoisena. Ja kesälajit kunniaan, vielä ehtii suppailla, golfata ja retkeilläkin pitkälle syksyyn!
  9. Pidän viikonloppusuunnitelmat minimissä ja teen kivoja, spontaaneja juttuja. En halua tuolloin mitään aikatauluja vapaa-aikaani niiden pakollisten treenien lisäksi. Enkä ainakaan herätä kelloon!
  10. Unirytmi on kaiken a ja o. Nukun riittävästi, (eli noudatan koiran yöunirytmiä) saadakseni riittävästi lepoa.

Mitä sä pohdit töihin paluusta ja oletko tehnyt selviytymisstrategiaa syksyyn?

Noora

Lue myös:

Tunnollinen etätöissä

Pienin askelin eroon vaativuudesta

Nämä painajaiset toistuvat unissani

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *