TALON PYSTYTYS

 

Juhannusviikolla se tapahtui, kauan ja hartaasti odotettu hetki: talomme pystytys alkoi.

Kannustalon asentajat aloittivat työnsä tontillamme täsmällisesti kello seitsemältä. Harmaja-talomme elementit ja oheistarvikkeet mahtuivat kahteen suureen rekkalastilliseen. Aluksi tontille nostettiin irtotavarat ja sen jälkeen elementit  suoraan oikeille paikoilleen. Illalla kävimme ihastelemassa ensimmäisen pystytyspäivän saldoa.

Mittailimme tulevien huoneiden paikkoja ja yritimme hahmottaa niiden kokoa. Kurkistelimme ulos muovilla suojatuista ikkunoista – minkälainen näkymä avautuu olohuoneesta? Entä makuuhuoneesta? Ihastelimme tulevan olohuoneemme korkeita ikkunoita. Kävelimme takapihan soralla ja mittailimme askelillamme tulevaa terassiamme.

Tuntui niin hullulta seisoa yhtäkkiä keskellä sitä kaikkea. Siinä, meidän talomme sisällä. Miettiä, että vuosi sitten kesäkuussa teimme tarjouksen tontista ja suureksi iloksemme se meni läpi. Siitä alkoi matkamme talonrakentajiksi – ensimmäisen blogitekstin aiheesta uskalsin julkaista elokuun alussa.

Juhannusviikon jälkeen pystyyn nostetut seinät muuttuivat nopeasti taloksi, kun ne saivat katon päälleen. Parin kuukauden aikana talolla on tapahtunut monenlaista: kattopellit on asennettu, kaikki LVI-työt pääosin tehty, lattiat valettu, sähkötyöt tehty ja väliseinät rakennettu. Talo alkaa siis olemaan niin sanotusti levyvalmis.

Rakentamisen aikana tontti on täyttynyt jos jonkinlaisesta rakennustarvikkeesta ja rakennusjätteestä, jotka on kannettu roskalavalle ja kuljetettu pois. Rakentamisen edetessä tontti on kuitenkin vähitellen tyhjentynyt, ja nyt työmaalla näyttää jo siistiltä. Tämä on varmasti myös naapureille iloinen asia, ja osittain siksi olemmekin pyrkineet pitämään työmaan mahdollisimman siistinä koko rakentamisen ajan.

Tämän viikon jälkeen talomme on ulkoapäin täysin valmis. Se tarkoittaa myös sitä, että pääsemme astelemaan ensi kertaa aurinkoiselle terassillemme. Naureskelimme mieheni kanssa, että sinnehän voisi ostaa jo grillin. Sinne sitten vaan makkaraa ja maissia grillaamaan!

Vielä viisi kuukautta, ja pääsemme asettumaan taloksi kotiimme. Se on samaan aikaan niin pitkä ja niin lyhyt aika! Odottaminen on kärsimätöntä ja kutkuttavaa. Mutta ennen kaikkea kutkuttavan ihanaa.

 

lue myös:

talotoimittajan valinta

kodin pintamateriaalit

rakennuslupa hyväksytty!

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

koti remontointi sisustus oma-elama
Kommentit (2)
  1. Apua, tää on niin hepreaa mulle ja silti NIIN JÄNNÄÄ!! 😀 Oon niin iloinen teidän puolesta! <3

    1. Hahaa! No on se monesti mullekin 😀 Mutta kyllä, jännää tämä on! Eikä aikaakaan, niin kohta jo asutaan tuolla <3 Kiitos muru! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *