Vuoden 2022 parhaat sarjat (ja ne, joita ilman olisin pärjännyt)

Suosikkiasia: sarjat 2022!

Vuoden 2022 parhaat sarjat
Kuvat: HBO Max, HBO, Apple TV+, Hulu, Disney+, Amazon Prime, Netflix.

Sarjavuosi 2022 pakettiin!

Vuoden 2022 parhaat sarjat

Bad Sisters (Apple TV+): Pidin tästä Sharon Horganin mustasta komediasta superpaljon. Loistava käsikirjoitus, loistavat näyttelijät, loistavan kammottava pahis, loistava katsomiskokemus. Vuoden 2022 suosikkisarjani.

Suosikkisarja just nyt: vuoden parhaimpiin kuuluva Bad Sisters

Derry Girls, kausi 3 (Netflix): Rakastin ja rakastan Derry Girlsiä. Pitkän odotuksen jälkeen kolmas ja viimeinen kausi lunasti odotukset. Derry Girlsin taika on siinä, että se on 90-prosenttisesti höpsö ja leppoisa, mutta loput 10 prosenttia on takavasemmalta iskettyjä koskettavia hetkiä, jotka ovat entistä koskettavampia koska niitä ei muun 90 prosentin perusteella osaa odottaa.

The White Lotus, kausi 2 (HBO Max): Kappas, pidinkin White Lotuksesta! Kakkoskausi oli mainio. Bonuspisteitä siitä, että muistutti hetkellisesti ajasta ennen suoratoistopalveluiden ylitarjontaa. Tuntui nimittäin siltä, että jaksoja katsottiin yhdessä ja yhtä aikaa koko maailman kanssa.

The White Lotus -täyskäännös

Barry, kausi 3 (HBO Max): Vuonna 2022 tajusin, että Barry on oikeasti hyvä — vaikka se kertookin ikävistä ihmisistä.

Heartstopper (Netflix): Hearstopper pääsee parhaimpien listalle, koska se on niin sydämellinen, hurmaava, mieltälämmittävä ja tärkeä. Sarja, jollaisia pitäisi tehdä paljon enemmän — kaiken ikävyyden ja ankeuden sijaan.

Suosikkisarja just nyt: Netflixin hurmaava Heartstopper

The Righteous Gemstones (HBO Max): Bad Sistersin jälkeen vuoden 2022 toiseksi paras katsomiskokemukseni. Juuri oikealla tavalla sekopäinen tapaus.

Suosikkisarja just nyt: huvittava The Righteous Gemstones

Starstruck, kausi 2 (HBO Max): Koska olen vakaasti sitä mieltä, että maailma tarvitsee lisää leppoisia rom comeja! Kakkoskausi ei ollut yhtä hyvä kuin ykkönen, mutta pysyn rom com -perustelussani.

Positiiviset yllättäjät

The White Lotus, kausi 2 (HBO Max): No siis joo, minut yllätti. Ei varmaan ketään muuta. Siis yllätti, että oikeasti pidin siitä, olin valmistautunut ykköskauden tavoin vihakatsomiseen.

The Afterparty (Apple TV+): Sopivan leppoisaa murhamysteeriä ja hauskaa genrekikkailua. Pidin!

Stranger Things (Netflix): 2022 oli vuosi, jolloin vihdoin ja viimein pääsin Stranger Things -junaan! Enhän minä ollut kuin kuusi vuotta myöhässä. En odottanut, että pitäisin sarjasta, joten listataan kokonaisuutena positiivisten yllättäjien joukkoon.

12 asiaa, jotka tiedän Stranger Thingsistä näkemättä jaksoakaan

The Sandman (Netflix): En ole oikea ihminen tekemään syväanalyysia tästä vuosikausia tekeillä olleesta fantasiajättiläisestä. Tiedän vain, että minä — sarjakuvia lukematon The Sandman -noviisi — pidin sarjasta. Omat mieltymykseni huomioiden se oli positiivinen yllätys.

Yllättävä suosikkisarja: korkeiden panosten The Sandman

The Boys, kausi 3 (Amazon Prime): Positiivinen yllätys oli se, että sekopäinen supersankariparodia onnistui kahden sekopäisen kauden jälkeen shokeeraamaan olemalla vieläkin sekopäisempi. Se yksi ykkösjakson sekopäinen hetki on valitettavasti jumittunut päähäni.

Half Bad: The Bastard Son & The Devil Himself (Netflix): Aidosti laadukas fantasiasarja (vaikken pidäkään fantasiasarjoista), jonka Netflix epäreilusti kuoppasi yhden kauden jälkeen.

Sarjat, joita ylistetään, mutta…

Severance (Apple TV+): Onhan Severance hyvä! Siis tietysti on, laatudraamaa isolla ällällä. Ymmärrän täysin, miksi se on niin monilla vuoden parhaat sarjat -listoilla. Mutta se on myös hyvin ankea ja ahdistava, enkä jaksa ankeaa ja ahdistavaa. Olen aloittanut ja lopettanut sarjan ainakin viidesti. Joka kerralla pääsen vähän eteenpäin ja sitten kyllästyn. Olen kahdeksan kuukauden aikana päässyt kutosjaksoon. Omien sarjasääntöjeni mukaan mun olisi kuulunut lopettaa sarjan katsominen  — tai ehkä paremminkin katsomisen yrittäminen — jo aikapäiviä sitten, mutta en ole suostunut luovuttamaan. Haluan päästä kauden päätösjaksoon, koska olen kuullut siitä paljon hyvää. Harjoitukset jatkukoon — ehkä ehdin raahautumaan maaliviivan yli ennen kakkoskautta.

→ Suosikkisarja just nyt: ahdistava ja liian laadukas Severance

Yellowstone (SkyShowtime): En tajua Yellowstonen viehätystä. Se on täynnä ikäviä ihmisiä, jotka tekevät ikäviä asioita — olkoonkin, että Montanan hulppeissa maisemissa ja hevosten selässä.

Vuoden 2022 parhaat sarjat, joita en ole nähnyt

The Bear (Disney+): Yksi vuoden 2022 hypetetyimmistä sarjoista. Monien vuoden parhaat sarjat -listojen ykkönen.

The Rehearsal (HBO Max): Yritin ymmärtää Nathan Fielderin hittikomediaa, mutta en ollut tarpeeksi fiksu ja cool.

House of the Dragon (HBO Max): Ei kaikkein helpoin rasti, tehdä esiosa yhteen maailman suosituimmista sarjoista. Ilmeisesti onnistuivat. Minähän en tiedä tästä mitään, koska vähemmän yllättäen en onnistunut pääsemään House of the Dragon -junaan — kovista puheistani huolimatta.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime): Ilmeisesti tämäkin vaikea (ja hyvin kallis!) rasti suoritettiin kunnialla.

Better Call Saul (Netflix): Edelleen kovin kehuttu, edelleen katsomatta.

Pachinko (Apple TV+): Min Jin Leen samannimiseen romaaniin pohjautuva eeppinen sukusaaga oli kaiken perusteella oikein onnistunut. Laitetaan listalle.

Better Things (HBO Max): En ymmärrä, miksi en ole katsonut tätä kovin kehuttua draamakomediaa. Se on paperilla ihan mun sarjoja. Nyt olisi koko homma katsottavissa, sarja päättyi 2022 julkaistuun viidenteen kauteen.

The Dropout (Disney+): Elizabeth Holmesin surullisenkuuluisa Theranos-sekoilu päätyi Amanda Seyfriedin tähdittämäksi kehutuksi draamaksi. Aineksia oli, joten oli syytäkin onnistua.

Andor (Disney+): Olen ymmärtänyt, että Andor toi uutta virtaa Star Wars -universumiin.

Abbott Elementary (Disney+): Buu sille, etten ole vieläkään nähnyt Quinta Brunsonin hittikomediaa. Olen nauranut alla oleville vuorosanoille, vaikka en tiedä mistään mitään. Koska mahdollisesti sama.

Positiiviset yllättäjät, joita en ole nähnyt

Industry, kausi 2 (HBO Max): Ilmeisesti kakkoskausi on ollut huippu, parempi kuin ensimmäinen. Yritin joskus katsoa ykköskautta, mutta kylmä investointipankkimaailma ei kiinnostanut. Pitäisi ehkä yrittää uudestaan.

A League of Their Own (Amazon Prime): Sarjaversio vuoden 1992 samannimisestä Penny Marshallin hittileffasta uusine hahmoineen ja tarinoineen oli ilmeisen hyvä, vaikka lähtökohdat eivät puhuneetkaan onnistumisen puolesta.

The English (Amazon Prime): Emily Bluntin tähdittämä länkkäridraama ei ole kerännyt valtavasti otsikoita, mutta on ilmeisesti oikein laadukas.

Myös näitä on kehuttu: This Is Going to Hurt (HBO Max), Slow Horses (Apple TV+), Black Bird (Apple TV+), Somebody Somewhere (HBO Max), Station Eleven (HBO Max), Mo (Netflix), Under the Banner of Heaven (Disney+), We Own This City (HBO Max), Julia (HBO Max), The Old Man (Disney+), The Patient (Disney+).

Sarjat, joita ilmankin olisin pärjännyt

Inventing Anna (Netflix): Odotin Inventing Annaa tosi paljon, mutta petyin toteutukseen. Eli olisin pärjännyt ilman tätä versiota, mutta ottanut mieluusti paremman version samasta tarinasta.

Conversations With Friends (HBO Max): Vihasin. Enkä olisi halunnut vihata!

The Crown, kausi 5 (Netflix): Olen ilmeisesti kyllästynyt The Crowniin.

Vuonna 2022 päättyneet sarjat, joita jään kaipaamaan

Aikuiset (Yle Areena): Arvostan aina tekijöitä, jotka lopettavat sarjansa huipulla, mutta olisin silti voinut ottaa vielä pari kautta Aikuisia.

Derry Girls (Netflix): Vahva sama Derry Girlsiin: ymmärrän miksi loppui, mutta hitto vie, olisin katsonut kolmekymmentä kautta lisää.

PS. Perinteinen Sarjat, joiden katsomisen lopetin -kategoria tulee omaksi postauksekseen. Lopetin paljon sarjoja vuonna 2022! 😀

Edit. Täällä ne: Inventing Anna, Euphoria ja muut vuoden 2022 sarjat, jotka jätin kesken

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *