Ajatuksia brunssista / New Year brunchin’

Brunchplate_suvisurlevif.jpg

 

Olen vähän vahingossa ajautunut blogissani aamupalabisneksiin. Tein vuoden verran jatkunutta aamupalalla-sarjaa, ja nyt Editin puolellakin olen jo päätynyt aamupalatouhuihin. Tämä on sinällään ironista, koska en ole jaksanut tehdä itselleni aamupalaa, juon vain kahvia. Tämä tosin muuttui nyt tänä vuonna, kun olen yrittänyt opetella kunnollista ruokarytmiä reistailevan vatsani takia. Mutta asiaan.

Meillä on suunnitteilla uudelle vuodelle kaveribrunssi. Ja no, ohjeista minulla ei ole pulaa. Meinasin vielä huomenna tehdä blogiin yhden viimeisen aamupalareseptin (siihen liittyvät ainakin kananmunat, hollandaise ja leipä, vink!), mutta mietin myös muita brunssi-ideoita selatessani arkistoja. Aamupalalla-linkin takaa löytyy tosiaan 106 (!) erilaista ohjetta, sallinette minun siis ehdottaa muutamaa niistä:

 

Alottaisin ehkä tällä Editin puolelle pykäämälläni cocktaililla, myös tuorepuristettu appelsiinimehu ja kuohuva ovat aina loistava liitto.

Sitten kattaisin pöytään joko tätä uunipannukakkua tai tätä uunitettua french toastia

Jotain kananmunaa pitää olla: tämä, tämä tai tämä ovat yhtälailla suosikkejani.  Eli siis valkosipuliset rucolakananmunat, munakupit tai kreikkalainen munapaistos.

Kevyempänä vaihtoehtona tarjoaisin esimerkiksi näitä limesokerilla maustettuja hedelmiä,  näitä paahdettuja verigreippejä, näitä hunajapaahdettuja viinirypäleitä jogurtin kera, tai tätä granolaparfait’ia

Makeannälkäisille voisin tarjota tätä kuningatarpaistosta, tätä banaanileipää tai tätä suklaamoussea.

Tämä lohitahna on superhyvää. Sopii muuten myös blinien kanssa.

Jos pannukakut kiinnostavat, tämä on muodostunut suosikkiohjeekseni. Helppouden nimissä tarjoan usein kylkeen vain vaahterasiirappia.

Jos haluat päästä hiukan helpommalla ja vähemmällä tiskillä, kokoa tämä brunssilautanen. 

Brunssin kanssa tarjotaan luonnollisesti paljon pirun hyvää kahvia tai teetä, ja loputtomasti kylmää tuoremehua. 

*

A few brunch tips for the New Year. 

 

 

bubbly_suvisurlevif.jpg

 

 

Kommentit (2)
  1. hello and happy new year! just wanted to quickly say, i really love your blog, it’s one of my favorites and i wish you would spend a few minutes more translating your posts into english. the google translate is really butchering the finnish language and it doesn’t make any sense. would love to enjoy your blog in full. 🙂

    1. Hi Mariell! My blog is moving to a new platform tomorrow and I’m going to focus in english text. The reason is the same that you mentioned: you can’t really translate Finnish to any enjoyable form with google translate. Hope to see you there! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *