En se minä ollut -kirja

Luin jokin aika sitten ”En se minä ollut – itsen suojaamisen ja harhauttamisen perusteet” -kirjan. Näen ympärilläni olevat ihmiset nyt eri tavalla kuin ennen kirjan lukemista. Ymmärrän myös itseäni ja omaa käytöstäni paljon paremmin kuin milloinkaan aikaisemmin. Tämä kirja siis muutti minua ja elämääni pysyvästi. Suosittelen tutustumaan opukseen! 

Kustannus Oy Duodecim esittelee kirjaa verkkokauppansa sivustolla: 
Onko mielen suojakilven kehittyminen ihanteellista sopeutumista vai epärakentavaa itsensä huiputtamista? Ihmismieli tarvitsee automaattisesti toimivaa suojaa kohdatessaan yllättäviä tilanteita ja ristiriitoja. Meistä tasapainoisimmatkin joutuvat toisinaan turvautumaan oikoteihin, jotka vapauttavat kiperistä tilanteista ja takaavat riittävän toimintakyvyn. 
 
En se minä ollut – itsen suojaamisen ja harhauttamisen perusteet on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja ihmisen mielen sisäisistä mekanismeista, joiden avulla yksilö sopeutuu ympäröivään maailmaan ja selviytyy haastavista tilanteista niin kriiseissä kuin päivittäisessä arjessa. Teoksessa käydään kattavasti läpi psyykkisiä minän puolustusmekanismeja (ns. defenssejä) tarkastellen niitä kokonaisvaltaisesti myös modernien psykologisten teorioiden näkökulmasta. Kirja toimii myös hakuteoksena pikaisempaa käsitteenmäärittelyä kaipaavalle. 
 
Tasapainon tunteen kannalta tärkeintä on kyetä ylläpitämään riittävän eheää ja yhtenäistä käsitystä omasta elämäntarinasta. Tämä sisäinen tarina on eheä ja kestävä vasta silloin, kun se on riittävän realistinen ja sopusoinnussa ympäristön ja muiden ihmisten tarinoiden kanssa. Tämän kirjan avulla voi hallitsemattomilta näyttäviin asioihin löytää ymmärrystä ja säännönmukaisuutta.
 
Lähde: https://verkkokauppa.duodecim.fi/6540.html
 

Sivuilta löytyy myös linkki kirjan sisällysluetteloon:
https://www.terveysportti.fi/xmedia/www/sisallysluettelot/6540_sisluettelo.pdf
 

Ja kirjan esittelyvideo, jossa kirjoittajat esittelevät opusta:

 
 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *