Käytössäni olevat lääkkeet

Minulla on käytössäni tällä hetkellä kolme eri psyykenlääkettä. Olen lääkitykseeni tyytyväinen. 

 

Optipar 15 mg (3/4 osaa 20 mg tabletista) 

Säädän annostusta tarpeen mukaan. Muutaman kerran olen lopettanut huonoin kokemuksin. Olen riippuvainen tästä lääkkeestä, mutta en koe sitä ongelmana. Enemmänkin olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta. 

Mitä Optipar on ja mihin sitä käytetään

Optipar on tarkoitettu aikuisten masennuksen ja/tai ahdistuneisuuden hoitoon. Tiloja, joiden hoitoon Optiparia käytetään ovat: pakko-oireiset häiriöt (toistuvat ja kontrolloimaton käytös), paniikkihäiriöt (paniikkikohtaukset, mukaan lukien julkisten paikkojen pelko (agorafobia)), sosiaalisten tilanteiden pelko (sosiaalisten tilanteiden pelko tai välttäminen), traumaperäinen stressireaktio (ahdistuneisuus traumaattisen tapahtuman jälkeen) ja yleistynyt ahdistuneisuushäiriö (yleinen voimakkaan ahdistuneisuuden tai hermostuneisuuden tunne).

Optipar kuuluu SSRI-lääkkeiden ryhmään (selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät). Kaikilla ihmisillä on aivoissaan serotoniiniksi kutsuttua ainetta. Masentuneilla tai ahdistuneilla henkilöillä serotoniinitasot ovat alhaisempia kuin muilla. Ei täysin tiedetä, miten Optipar ja muut SSRI-lääkkeet toimivat, mutta ne auttavat nostamaan aivojen serotoniinitasoa. Paranemiselle on tärkeää, että masennusta ja ahdistuneisuutta hoidetaan kunnolla. 

Lähde: http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humpil/5/247375.pdf
 

lääkkeet02.jpg

 
Ketipinor 25 mg x 2 yhteensä siis 50 mg

Tämä tarkoitettu unilääkkeeksi ja toimiikin ihan kohtuullisesti. Ongelmana on ahmimisoireet noin tunti lääkkeenoton jälkeen. Lääke lisää myös turvotusta. Pidän joskus taukoa ja paino tippuu muutaman kilon, kun turhat nesteet poistuu. Vähentää kierroksia ja ahdistuneisuutta vielä seuraavana päivänä. 

Mitä Ketipinor on ja mihin sitä käytetään
 
Ketipinorin vaikuttava aine on ketiapiini. Ketiapiini kuuluu psykoosilääkkeiden ryhmään. Ketipinoria voidaan käyttää useiden sairauksien hoitoon:
Kaksisuuntainen mielialahäiriö: jolloin saatat tuntea itsesi surulliseksi, masentuneisuutta, syyllisyyttä, energian puutetta, ruokahaluttomuutta tai unettomuutta.
 
Mania: jolloin saatat tuntea olosi hyvin jännittyneeksi, riemuisaksi, levottomaksi, innostuneeksi tai yliaktiiviseksi tai arvostelukykysi on huono, jopa niin, että olet vihamielinen tai tuhoisa.
Skitsofrenia: jolloin saatat kuulla, nähdä tai tuntea olemattomia (aistiharhat), uskoa asioita, jotka eivät ole totta, tai tuntea itsesi epätavallisen epäluuloiseksi, ahdistuneeksi, sekavaksi, syylliseksi, jännittyneeksi tai masentuneeksi.

Lähde: https://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=6215&d=3097795&i=ORION+PHARMA_KETIPINOR_KETIPINOR+tabletti%2C+kalvop%C3%A4%C3%A4llysteinen+25+mg%2C+100+mg%2C+200+mg%2C+300+mg

 

lääkkeet01.jpg

 

Zopinox 7,5 mg

Tämä lääke on minulla estämään Ketipinorista johtuvaa ahmimista ja poistamaan ahdistusta. Toimii ihan ok, tosin bentsoja ei pitäisi syödä pitkään. Zopinox myös kuivattaa suuta ja jättää ikävän maun suuhun. 

Mitä Zopinox on ja mihin sitä käytetään

Zopinox on unilääke, joka vaikuttaa keskushermostoon ja auttaa unettomuuteen. Zopinox-tabletin vaikutus alkaa tavallisesti 15−20 minuutin kuluessa. Zopinox hajoaa suhteellisen nopeasti elimistössä ja tämän johdosta on vain pieni riski, että tuntisit väsymystä seuraavana päivänä tabletin ottamisesta. Zopinox-tabletteja käytetään unilääkkeenä aikuisten tilapäisiin tai lyhytaikaisiin unettomuustiloihin, kuten nukahtamisvaikeuksiin, liian varhaisiin aamuheräämisiin tai toistuviin yöllisiin heräämisiin. 

Lähde: https://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=700&i=ORION+PHARMA_ZOPINOX

 

Millaisia kokemuksia teillä on psyykenlääkkeistä? Onko ollut apua vai onko hankaloittanut tilannetta entisestään? Jotkut joutuvat kokeilemaan monia eri valmisteita, ennen kuin sopiva löytyy. Minullakin on ollut mm Rivatril 0,5 mg nukkumiseen. Optipar (paroksetiini) on näistä kolmesta kaikista tärkein ja pitää minut työkuntoisena ja aktiivisena. Pakko-oireita se ei täysin poista, mutta auttaa masennukseen ja helpottaa sosiaalista kanssakäymistä. 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *