Pakko-oireisen häiriön nettiterapia

Mielenterveystalolla on pakko-oireisen häiriön nettiterapiamahdollisuus. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla ja lähetteen saa lääkäriltä. 
 
https://www.mielenterveystalo.fi/nettiterapiat/terapiaohjelmat/pakko-oireisen_hairion_nettiterapia/Pages/default.aspx
 
”Tämä nettiterapia on tarkoitettu pakkoajatuksista tai pakkotoiminnoista kärsiville. Terapiassa työskennellään vaihe kerrallaan itsenäisesti nettiterapeutin tukemana. Terapeutti antaa palautetta harjoituksista ja seuraa asiakkaan edistymistä. Terapeutille voi milloin vain lähettää viestin järjestelmässä.
 
10 viikkoa kestävän terapiajakson aikana edetään viikoittain seuraavaan vaiheeseen. Noin tunnin mittaisen istunnon voi käydä itselle sopivana ajankohtana. Alun jälkeen terapiaan kuuluu olennaisena osana itsenäisesti toteutettavaa altistusharjoittelua, jota suunnitellaan yhdessä terapeutin kanssa.”
 
Pakko-oireisen häiriön nettiterapiaan ohjautuminen
 
”Pakko-oireisen häiriön nettiterapiaan ohjaudutaan terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteellä. Asiakas saa sähköpostiinsa kehotuksen kirjautua terapiaohjelmaan, heti kun lähete on käsitelty HUS:ssa (arvioitu käsittelyaika HUS:ssa 1-7 päivää). Nettiterapia on asiakkaille ilmainen. Kirjautuminen ohjelmaan tapahtuu kirjautumissivun kautta käyttäen omia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Ohjelma on helppokäyttöinen, intuitiivinen ja opastava.”
 

Pakko-oireisen häiriön nettiterapia sisältää yhteensä 11 istuntoa. Aikaa istuntojen läpi käymiseen minulla itselläni meni reilu 3 kuukautta. 
Erilliseltä työkirja-välilehdeltä löytyvät tehdyt terapiatehtävät, altistushierarkiat ja tapahtumat. Työkirjan kautta pääsee myös lukemaan kaikki terapian aikana rustatut muistiinpanot. 
 

Terapiassa on kolme (keksittyä) esimerkkihenkilöä, joiden oireita ja terapian etenemistä pääsee seuraamaan. He tekevät samoja tehtäviä kuin sinä ja selkeyttävät esimerkillään tehtävänantoja. Terapia sisältää myös erilaisia mittareita kuten OASIS, BDI ja OCD.
 
Ohjelman kautta voi lähettää viestiä nettiterapeutille. Hän seuraa terapiassa etenemistä ja tukee taustalla. Terapeutti jäi ainakin minulle etäiseksi, mutta tuntui hyvältä purkaa tuntojaan kirjoittamisen kautta. 

 
Suosittelen kokeilemaan! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *