Lähimatkailua: Repovesi

Kuten aiemmassa Koli-postauksessani totesin, olen innostunut lapsuuden jälkeen uudestaan on retkeilystä ja ulkona liikkumisesta. Olen aina ollut tyyppi, joka valitsee silkkipaidassa suurkaupungin kahvilassa istumisen metsässä meikittä tarpomisen sijaan, mutta viime aikoina olen alkanut kaivata hiljaisempaa olemista. Suurkaupunki-ihminen olen varmaan hamaan loppuun asti, mutta säännöllinen pako metsään tekee hyvää. Ja mikä siinä on, että pussikeitto, pikakahvi ja kaurapuuro maistuvat aina paremmilta trangialla lämmitettyinä?

Kansallispuistoja esittelevässä sarjassa on tällä kertaa vuorossa Repoveden kansallispuisto Kymenlaaksossa. Repovesi on yksi Etelä-Suomen suosituimmista retkeilykohteista, ja kuulemma alueella on pyörinyt porukkaa jo kivikaudella. Piipahdimme viikonloppuvaellukselle reissullamme sukuloimaan Kouvolaan, mutta pääkaupunkiseudultakin tänne Etelä-Suomen helmeen on vain parin tunnin matka. Paikalle pääsee kesäisin myös bussilla Kouvolasta käsin.Repovesi on siitä kiva, että se sopii sekä lyhyelle pyrähdykselle että viikonloppuvaellukselle. Meille viikonloppu riitti juuri sopivasti 26 kilometrin mittaiselle Kaakkurin kierrokselle. Rengasreitti oli minulle ensimmäinen teltassa yövytty yli yön vaellus sitten lapsuuden partiovuosien ja mainio tapa opetella retkeilytaitoja.Parin päivänä aikana ehti nähdä huikean paljon vaihtelevaa maastoa ja nauttia nuotion lämmöstä useammallakin tulentekopaikalla. Puistossa on jylhiä kalliomaisemia, pieniä sumuun peittyviä lampia ja kangasmetsää. Lyhyt viikonloppureissu lisäsi luottamusta omiin kykyihin pärjätä pidemmälläkin reissulla. Haaveissa on ainakin 82 kilometriä pitkä Karhunkierros sekä 61 kilometrin Herajärven kierros (Koli spa’lla kruunattuna tietty, eihän tässä ihan eräilijöiksi olla muututtu).Vinkkejä Repovedelle suuntaaville:

 • Repovedellä on useita vaellusreittejä, joista Kaakkurin kierros on pisin. Päiväreissulle riittää hyvin viiden kilometrin Ketunlenkki, jolla ehtii nähdä puiston suosituimmat paikat.
 • Repovesi on suosittu kansallispuisto, joten kesäviikonloppuisin paikalla on luultavasti reilusti porukkaa (koettu on!). Olimme liikkeellä syyskuussa, joka oli juuri sopiva aika retkeilyyn, sillä ryysistä oli vähemmän.
 • Repovedellä retkeillään roskattomasti, eli kaikki mukana tuotava on kannettava metsästä myös pois. Hyvä syy matkailla muovittomasti!
 • Eikö telttailu innosta? Repovedellä on myös useita varauskotia!

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

hyvinvointi matkat
Kommentit (4)
 1. Kiva, kun esittelette näitä lähimatkailukohteita! Mä asuin vuosia ulkomailla, ja muutettuani takaisin Suomeen olen ollut superhelpottunut, kun ei ole tarvinnut enää lentää. Saastuttamisen lisäksi se kentällä notkuminen ja karjalaumana tarkastusten läpi liikkuminen on musta tosi rasittavaa. Tykätään puolison (ja koiran) kanssa kovasti patikoinnista, joten Repoveden voisikin käydä tsekkaamassa.

  1. Samaistun! Joudun työn puolesta myös olemaan paljon ulkomailla ja lentäminen kieltämättä ahdistaa – myös noista sun mainitsemista käytännön syistä ilmastohuolien lisäksi.

   Onneksi Suomessakin on valtavasti nähtävää. Suosittelen Repoveden kansallispuistoa kyllä lämpimästi, siellä näkyi meidänkin reissun aikana paljon porukoita koirien kanssa.

 2. Repovesi on just yks niitä paikkoja, jossa tulee näin kouvolalaisena käytyä aivan liian harvoin. Aikuisiällä olen tainnut poiketa siellä vain kerran, KERRAN, vaikka se on ihan naapurissa. Ihan hävettää. Mikähän siinä on, että mitä lähempänä jotakin näinkin hienoa paikkaa kuin Repovesi asuu, niin sitä harvemmin sinne poikkeaa. Aina tulee vain lähdettyä kauemmas, ihan kuin siellä muka olisi aina jotakin kiinnostavampaa…

  https://astuharhaan.wordpress.com/

  1. Tunnistan ton ilmiön kyllä tosi hyvin! Helsinkiläisenä voin nimetä vaikka kuinka monta paikkaa, joissa on pitänyt käydä, mutta kun ne ovat jotenkin liian lähellä niin ei saa aikaiseksi…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *