Parhaat Tori-löydöt – ja näin teet niitä itse

Nyt kun ihan oikeille kirpputoreille tai second hand -kauppoihin ei ole hetkeen ollut asiaa, olen innostunut taas selailemaan Tori.fi:tä, josta on tullut jo jonkinlainen käsite (onhan Tori-löydöille Instagramissakin oma hashtag).

Pieneen tilaan sopiva työpöytä on tehty vanhasta hyllystä.

Torin hyvä puoli on se, että siellä myydään ihan kaikkea kesämökeistä merkkilaukkuihin. Nettikirpparit ovat helpottaneet myös tavaran etsimistä tiettyyn tarkoitukseen. Kun tarvitsen (tai haluan) jotain uutta, tarkastan aina ensin löytyisikö se Torista. Olen myynyt Torin kautta itse myös esimerkiksi pieneksi käyneitä vaatteita.

Nettikirpputorin uumeniin sukeltaminen on myös rentouttavaa. Saan löytämisestä materialistista iloa (jota pitäisi varmaan etsiä jostain muualta…). Juuri nyt etsin esimerkiksi kuoritakkia ulkoiluun (tarvitsen) ja Arabian Valencia-sarjan hedelmäkulhoa (haluan).

Jil Sanderin vintage-bleiseri on viimeisin Tori-löytö.

Koska Torissa myydään kaikkea, sieltä voi olla vaikea tehdä löytöjä. Tässä muutama vinkki parempien ostosten tekemiseen – ja jaa omasi kommenttikentässä!

  • Tee hakuvahti. Jos etsit jotain tiettyä tuotetta tai olet kiinnostunut vaikka tietyn merkkisistä vaatteista, tee hakuvahti, jolloin saat ilmoituksen sähköpostiisi uusista tuotteista. Moni etsitty tavara menee nopeasti ja näin vältyt jatkuvalta Torin selaamiselta. Saat aikaa tärkeämpiin asioihin.
  • Käytä tarpeeksi tarkkoja hakusanoja. Kiinnostavatko esimerkiksi merkkivaatteet? Hae brändin, älä tuotteen nimellä.

  • Mutta älä ole liian tarkka! Tori hakee ensisijaisesti tuotteen kuvausten ja myynti-ilmoituksen otsikon perusteella. Suomen kieli taipuu (ja sitä kirjoitetaan myös väärin). Kokeile useita samantapaisia hakusanoja tai synonyymejä (esimerkiksi tarjoiluvaunu voi olla myös juomakärry).
  • Tsekkaa saman myyjän muut tuotteet. Vaikka vaatteita etsiessä usein tsekkaan kivaa tuotetta myyvän muut myyntikohteet. Usein sieltä löytyy jotain kiinnostavaa!
Tarjoiluvaunu haettiin 15 eurolla Vantaalta, jalkalamppu taas löytyi Espoosta.

Tietysti liikaan nettikirpputoreilla pyörimiseen liittyy sama kuin kaikenlaiseen muuhunkin osteluun – kohtuus kaikessa. Onneksi ostosten tekeminen hetken mielijohteesta on vaikeampaa kuin tavallisessa nettikaupassa; pitäähän tuote hakea usein itse paikan päältä.

Mikälaisia Tori-löytöjä te olette tehneet?

*

Kiinnostavatko kirpputorilöydöt? Tsekkaa myös:

Näin teet parempia second hand -ostoksia

Onko mitään oikeasti pakko ostaa uutena?

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

koti vastuullisuus kirppisloydot
Kommentit (3)
  1. Oho, ihan mielettömiä löytöjä! Mekin uuteen asuntoon muuttaessamme pari vuotta sitten tehtiin paljon löytöjä Torista – ja ostettiin samalla vanhoja huonekaluja myös asunnon vanhalta omistajalta. Käytettynä löytää niin paljon persoonallisempaa (ja edullisempaa) kuin uutena.

  2. Kun muutimme vuosi sitten, päätin etsiä kaikkia tarvittavia huonekaluja yms. Torilta. Löytyi puusepän tekemä iso täyspuinen ruokapöytä, iso täyspuinen design lipasto, HT Collectionin keinuva nojatuoli, rahi, akvarellimaalaus, kasveja pihalle. Taitaa jäädä elämäntavaksi.

    1. Oho, ihan mielettömiä löytöjä! Mekin uuteen asuntoon muuttaessamme pari vuotta sitten tehtiin paljon löytöjä Torista – ja ostettiin samalla vanhoja huonekaluja myös asunnon vanhalta omistajalta. Käytettynä löytää niin paljon persoonallisempaa (ja edullisempaa) kuin uutena.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *