Villakangastakin uusi elämä

Lempivillakangastakkini on vetänyt viimeisiään jo pitkään, ja aloin alkusyksystä pohtia uuden, neutraalin värisen villakangastakin ostamista (eikä vähiten siksi, ettei lempparitakki tulisi tiensä päähän ihan vielä). Ajatus uutena ostamisesta ei kuitenkaan houkutellut, joten suuntasin UFF:ille, jonne suuntaan aina, kun etsin tietynlaista vaatetta. Suosittelen muuten UFFia kaikille hienoja vintage-takkeja etsiville, sillä siellä on yleensä valtavat valikoimat entisajan laadukkaita takkiaarteita kohtuuhintaan. 

Ja sieltähän se takki sitten löytyi, vähän sivummalta, muiden takkien alle hautautuneena. Burberryn varsin hyvässä kunnossa oleva takki oli kuitenkin nuhjuinen ja pesun tarpeessa. Sen 80-lukua henkivä malli oli kuitenkin varsin ajaton, joten päätin lähteä kassan kautta kotiin.

Pienellä huollolla takista saikin kuin uuden! Käytin sen kuivapesussa, jonka jälkeen suihkuttelin takkia vedellä ja harjasin vimmatusti karkealla vaateharjalla kahteen suuntaan. Kostean villakankaan harjaaminen irroitti viimeisimmätkin pölyt ja kuivuneet tahrat. Ulkona tuulettamisen jälkeen takki tuoksuikin raikkaalta. Nyt minulla on ihana, varmasti vielä vuosia käyttöä kestävä laadukas villakangastakki vain pienellä vaivalla!

Tämä oli siis taas muistutus siitä, että vaatteita kannattaa huoltaa ja että monet asiat kannattaa hankkia ensisijaisesti käytettynä. Löytämisen ilo ja pieni vaivannäkö saavat second hand -löydöt usein tuntumaan uutta vaatetta hohdokkaammilta.

Oletko tehnyt kirppislöytöjä viimeaikoina?

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

muoti vastuullisuus
Kommentit (2)
  1. Juuri takit kirppikseltä ostettuna ovat hinta-laatusuhteiltaan ihan parhaita. Talvitakkia käytetään päivittäin, vuosien ajan. Ja vanhojen takkien materiaalit ovat ihan mahtavia. Ei minulla olisi varaa vastaavaan laatuun uutena.

    Pääkaupunkiseudulla on mahdollisuus löytää paljon sellaista, mistä täällä maakuntakaupungissa voi vain haaveilla. Takkisi on esimerkki siitä! Täällä taas ei osata arvostaa suomalaisia, jo pian vintageksi laskettavia vaatteita, ja se näkyy usein hinnassakin.

    1. Oon ihan samaa mieltä vintage-takkien hinta-laatusuhteesta! Vanhimmat takkini ovat 50-luvulta ja edelleen käyttökelpoisia. Niin laadukkaita materiaaleja ei edes valmisteta enää…

      Pääkaupunkiseudulla on toki tarjontaa, mutta ostajiakin tosi paljon! Monelta tutulta oon kuullut, että maakuntien kirpputoreilta tekee juuri niitä mahtavia löytöjä, jotka Helsingissä revittäisiin käsistä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *