3 x syksyn blogitapahtuma: Lily, PING Helsinki ja HBO Nordic

Lily suositellut blogit brunssi.jpg

1. Lilyn pikkujoulubrunssi suositeltujen blogien pitäjille

Pari viikkoa sitten pääsin vihdoin tutustumaan Lilyn ihanaan väkeen sekä moneen ihanaan bloggaajaan! Lilyn toimitus järjesti suositteluleiman saaneille bloggaajille pikkujoulubrunssin, ja tämä taisi olla vasta toinen kerta ikinä, kun Lilyn leimabloggaajia kutsuttiin koolle. Minä matkustin Helsinkiin Kahvittelijan kanssa, ja meitä molempia kyllä jännitti yhtä paljon etukäteen ja paikan päällä.

Brunssin ohjelmassa oli yleisen tutustumisen lisäksi blogikoulutusta, ja päivän aiheet lukijamäärien kasvattamisesta sekä kaupallisista yhteistöistä herättivätkin keskustelua mukavasti. Sitähän voisi kuvitella, että säännöllisesti bloggaavilla ihmisillä olisi erityisen paljon sosiaalista lahjakkuutta, mutta ujostelua oli havaittavissa ainakin puolin ja toisin, sillä monet tunsivat paikalta etukäteen vain muutaman ihmisen. Oli äärimmäisen hämmentävää nähdä livenä huikean pitkä ja kaunis Erika, jutella Tommin kanssa meidän pojista, ja vertailla blogin outoja kommentteja Jonnan, Julian ja Marin kanssa.

Kiitos Lilyn tiimille brunssin järjestämisestä (ja huikeasta pikkujoululahjakassista)! Toivottavasti nähdään pian uudestaan! Kiitos myös miehelle kärsivällisestä autokuskin sivutyöstä.

PING Helsinki Ambassadors 031016.jpg

2. PING Helsinki Ambassadors -yhteisön ensitapaaminen

Viime keväänä osallistuin PING Helsinki -sisällöntuotantotapahtumaan, jossa pohdittiin ja juhlittiin sisällöntuotantoa monin eri tavoin. Tapahtumasta inspiroituneena innoistuin hakemaan PING Helsingin uuteen lähettiläsohjelmaan, ja suureksi hämmästyksekseni minut valittiin mukaan. Tässä upeassa joukossa on monia kovan luokan bloggaajia, vloggaajia sekä muita sosiaalisen median tekijöitä. Ambassadoreiden ensitapaaminen oli juuri valmistuneessa Clarion-hotellissa, jossa järjestetään ensi kevään PING Helsinki Business Festival.

PING Helsinki on edellisestä vuodesta hiukan viilatun vision mukaan vaikuttajamarkkinoinnin yhteisö ja tapahtumasarja, joka auttaa, ideoi, inspiroi, kouluttaa ja selventää sisällöntuotannon ja vaikuttajamarkkinoinnin vauhdikkaasti muuttuvaa maailmaa. Ensi keväänä sekä sisällöntuottajat että yritysten edustajat kokoontuvat päätapahtumaan seminaarien, key note -puheiden, koulutuksen, verkostoitumisen ja ideoinnin merkeissä, mutta vuoden mittaan kiinnostuneille järjestetään myös pienempiä tapahtumia.

Jälleen kerran olen päässyt mukaan upeaan juttuun, ja jälleen kerran ihmettelen onneani. Blogini on moneen muuhun toimijaan verrattuna pieni, mutta minunkin blogillani on oma, erikoinen genrensä, jonka avulla voi erottautua sekä lukijoille että yrityksille. Yhteisön kautta minun on mahdollista oppia lisää tästä uudesta alasta, soveltaa oppejani blogissa, ja samalla tuoda osaamistani esille aivan uusien kanavien kautta. Yhtenä harvoista televisiobloggaajista minun täytyy usein kertoa ihmettelijöille blogistani sekä sen tarkoituksesta, ja tämä luo omat haasteensa varsinkin kaupallisten yhteistöiden suhteen: monesti lähestyn itse yrityksiä, jonka jälkeen suhtautuminen onkin positiivista ja innostunutta. Vaikka bloggaaminen on minulle selkeästi vielä harrastus, haluan toteuttaa sitä mahdollisimman hyvin, ja ammattilaisuuden rajaa on mukavaa koetella varpailla.

Forum joulu 2016 Maria.jpg

3. HBO Nordicin pressitapahtuma alkuvuoden sarjauutuuksista

Ammattitoimittajille pressitilaisuudet ovat peruskauraa (vai sanoisinko perusskumppaa), mutta minä pääsen niihin harvoin osallistumaan välimatkan takia. Viime viikolla kuitenkin mies oli pojan kanssa kotona, ja minä hurautin bussilla Helsinkiin. Yhtä pressitapahtumaa varten matkustaminen Turusta Helsinkiin voi kuulostaa hassulta, mutta bloggaaminen ja sen oheisjutut ovat minulle mukava ja äärimmäisen tärkeä harrastus, josta haluan pitää kiinni myös äitiysvapaalla.

HBO Nordicin väki esitteli toimittajille ja muulle viihdeväelle ensi vuoden sarjauutuuksia, sekä kokonaan uusien sarjojen että palaavien sarjojen uusien tuotantokausien muodossa. Kirjoitin itselleni ylös vaikka kuinka monta blogipostausideaa, joista osaan haluan värvätä mieheni mukaan, sillä kaikenlaiset sci-fi- ja fantasiasarjat kuuluvat hänen suosikkeihinsa. Tämän syksyn huippusuositun Westworld-sarjan jälkeen katseet kääntyvät helmikuussa ensi-iltansa saavaan Big Little Lies -draamasarjaan, jonka pääosissa nähdään muun muassa Reese Witherspoon, Nicole Kidman ja Shailene Woodley.

HBO Nordic toimii Pohjoismaissa jakelijana sekä HBO:n omalle tuotannolle että muiden kanavien sarjoille. Pressitapahtumassa kerrottiin HBO Nordicin suunnittelevan myös oman tuotannon käynnistämistä muiden HBO-alueiden tavoin. Nähtäväksi jää, mihin suuntaan tuotanto lähtee, ja kuinka pian omaa tuotantoa saadaan ruutuihin. Tällä hetkellä HBO Nordicin videopalvelusta löytyy monta mielenkiintoista HBO:n omaa sarjaa esimerkiksi Keski-Euroopasta ja Aasiasta.

 

Tähän syksyyn on mahtunut monta upeaa tilaisuutta, joihin olen mieheni avustuksella päässyt osallistumaan. Tuore äitiys tuo aktiiviseen bloggaamiseen omat haasteensa, mutta yhteispelillä se sujuu! Toivottavasti seuraavasta blogivuodesta tulee aktiivinen ja innostava, sillä onhan tämä nyt älyttömän mahtava tapa jakaa omaa intohimoaan. Bloggaamisiin! 🙂

 

 

 

 

 

Kuvat: 1. & 3. The Variety Show, 2. Emmi Nuorgam.

Kommentit (2)
  1. Hienoo, kun olet päässyt osallistumaan noihin tapahtumiin!

  2. Liina / Sarjaelämää
    13.12.2016, 15:26

    Hei, tosi mielenkiintoisissa tapahtumissa ja koulutuksissa olet ollut! Vau! Ja ihan mahtavaa, että jaksat moisissa käydä vaikka äitiysvapaalla oletkin. Mä olin esikoisen kanssa ekan vuoden ihan sumussa, joten multa ei olisi onnistunut!:) Hyvä, hyvä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *