Uusi harrastus

Olen talven aikana löytänyt itselleni uuden harrastuksen. Olen aloittanut kukkakimppujen ja asetelmien tekemisen. Olen aina rakastanut kukkia ja viherkasvien lisäksi kotoani löytyy yleensä myös leikkokukkia vaasissa. Jo opiskelijana laitoin pienistä tuloistani aina vähän sivuun, jotta voisin ilahduttaa itseäni vaikka yhdellä liljalla tai muulla kestävällä ja näyttävällä kukalla.

Aiemmin tapanani oli ostaa joko floristin sitoma kimppu tai asetella nippu tulppaaneja tai muita kukkia vaasiin. Sitten aloin seurata Gardener-blogia. Löysin blogin sattumalta, kun kirjoittaja kommentoi erästä hääkukkapostaustani. Blogin kirjoittaja on ammatiltaan floristi ja blogin kuvissa vilahtelee toinen toistaan kauniimmat kimput. Kimppujen rönsyilevä ja luonnollinen tyyli iski minuun kuin leka päähän.

Hiljalleen uskaltauduin yhä pidemmälle valmiista kimpuista ja tulppaaninipuista. Lainasin kirjastosta kaikki löytämäni kukkien sidontaa ja asettelua käsittelevät kirjat. Lähdin kukkakauppaan inspiroitumaan ja pian jo syntyi ensimmäinen oma kimppuni. Alkuun asetelmani olivat varovaisempia ja hiljalleen olen rohkaistunut kokeilemaan enemmän värejä ja eri lajikkeita.

Nykyisin olen kukkakaupassa kuin pikkutyttö irtokarkkihyllyjen äärellä. Kukkien asettelu on minulle luovaa leikkiä, jossa ei ole sääntöjä. Seuraan intuitiotani, koska varsinaista osaamista minulla ei ole. Kun osa kimpun kukista lakastuu, napsin ne pois ja täydennän kimppua uusilla kukilla. Kokeilen tiiviimpiä ja ilmavampia asetelmia, sidottuja kimppuja, tuettuna ja täysin vapaasti maljakkoon aseteltuja kukkia. Aina kaikki kokeilut ei mene ihan putkeen, mutta olen aina tavattoman ylpeä käsieni jäljestä.

 

koti sisustus piha-ja-puutarha diy
Kommentit (6)
  1. No vähänkö ihana harrastus <3 Kesällä, kun mun puutarhassa kukkii kaikki mahdolliset kukat, mä teen kimppuja oman puutarhan kukista. Mutta miksipäs sitä ei tosiaan voisi niitä muutenkin tehdä! 🙂

    1. Eikö olekin <3 Mä oon alkanut haaveilemaan pienestä puutarhasta, jossa voisin kasvattaa sekä vihanneksia, hedelmiä ja yrttejä että kukkasia. Nyt toistaiseksi haen tarvitsemani kukkakaupoista ja vanhempieni metsästä.

  2. Kaunista – kaunista! Kesällä voi jatkaa kokeiluita luonnonkukilla, oksilla , heinillä… 🙂

    1. <3
      Oksat ja varvut kestää tosi hyvin maljakossa, monet luonnonkukat vähän heikommin. Ehkä tänä kesänä opin enemmän, mitkä kukista kestävät nuupahtamatta pidempään. Haaveilen jo ainakin kieloista ja pihlajan oksista sekä isoista lupiinikimpuista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *