Asioita, joita vihaan naisena olemisessa

 

image6_1024x1024.png

 

Kuukausi takaperin kyllästyin asumaan minikodissani ja postasin erääseen Facebook-ryhmään haluavani vuokrata asunnon. Samana iltana sain Facebook-puhelun eräältä mieheltä, joka oli töissä asunnonvälitysfirmassa. Seuraavalla vikkolla sitten menin katsomaan erästä asuntoa, joka vaikutti ihan kivalta. 

Oo, oot paljon nuoremman ja kauniimman näköinen kun sun FB-kuvassa, mies sanoi asunnolla. Öö, aha, vastasin. Sanoin miettiväni asuntoa seuraavaan päivään. Illalla inbox alkoi näyttää punaista ykköstä: Oli niin mahtavaa tavata sut, asunnonvälitysfirman setämies siellä. Kerro mistä kaikesta tykkäät Portugalissa. Ja oli siis ihan mielettömän ihanaa tavata sut. Ja tätä jatkui sitten koko illan. 

Vastasin kohteliaasti että kiitos. Ja asuntoon että ei kiitos. Tuli nimittäin vähän creepy-vibat miehestä. 

Seuraavalla viikolla sain lisää viestejä asunnoista, jotka olivat kyllä liian kalliita budjettiini, mutta hän asunnonvälittäjänä voisi alentaa niitä vuokria. 

En vastaillut enää. 

Seuraavalla viikolla liityin toiseen ryhmään, jossa kyselin samaa asiaa. Sain vastaukseksi neljä kaveripyyntöä random-miehiltä, jotka olivat tasoa Welcome to Lisbon. (Ja yhden todella epäilyttävän pyynnön lähettää kopio passistani ja vuoden aikaiset tuloni eriteltynä. Joo, ihan takuulla lähetänkin). 

Sitten eräs mies tarjosi huonetta omasta asunnostaan. Kun minä juuri kirjoitin etsiväni A S U N T O A. 

Olo oli vähän kuin Master of Nonen jaksossa, joka käsittelee juuri tätä paskaa, jota naiset saavat niskaan aivan yllättävissäkin tilanteissa ja varsinkin internetissä. 

 

 

Ja ei vaan tuo jakso vaan myös hiljattain kuultu Madonnan puhe, tälläiset creepy-jutut ja kaikki muu. 

Olen kirjoittanut siitä, miten tykkään Etelä-Eurooppalaisesta flirttailukulttuurista mutta tässähän on vissi ero. Flirttiin kun tarvintaan kaksi ihmistä ja ennenkaikkea tilannetajua. Varsinkin ihmisen, joka on tekemisissä toisten kanssa työasioissa, pitäisi todellakin ymmärtää normaalin käytöksen ja creepyn tyttöystävän metsästyksen ero. Toinen näistä kun ei kuulu työasioihin. 

Tällaisissa tilanteissa on helppo turvautua sanomaan Sori, mutta mulla on poikaystävä, mutten yleensä halua käyttää tuota lainia. Haluan ennemmin osoittaa näille tyypeille, ettei kyseinen käytös ole ok, oli naisella poikaystävä tai ei. Joka kerta tällaisissa tilanteissa ei jaksa alkaa opettaa aikuiselle ihmiselle käytöstapoja, vaikka pitäisikin, ihan joka kerta. Ehkä tässä on uudenvuodenlupaukseni: sanon suoraa mitä mieltä olen, joka kerta kun joudun vastaavanlaiseen tilanteeseen. Silläkin uhalla että minut leimataan ylireagoivaksi tai huumorintajuttomaksi. Ihan sama. 

Paljon on vielä tehtävää tässä maailmassa. Siksi kannattaakin lueskella näitä Lily-siskoja, jotta pysyy kartalla kaikesta mistä pitää olla tietoinen (ja vihainen). Molemmissa näissä kun käsitellään asioita todella fiksulla otteella.

Bluestocking

No Sex and the City. 

 

—-

 Future is Female -paita täältä. 

 

—-

 

Future IS female!

 

suhteet oma-elama
Kommentit (25)
 1. Nooh pari vuotta vielä ja lähestymisyrityksen kummasti vähenee kun nainen vanhenee ja osakkeet laskevat kuin lehmän häntä 😀

  1. Ja sittenkö ikävöin näitä ällöttäviä tyyppejä? Tuskinpa. 

 2. Hyi saakeli! 

  Mun oli pitkään supervaikea sanoa tollasissa tilanteissa takasin kipakasti. Ja jälkeenpäin en tiedä vituttiko oma saamattomuus vai äijien mongertelu enemmän. 

  Mutta hätä ei ole tämän näköinen! TV pelastaa jälleen.. Olen kehittänyt itselleni vastaaviin tilanteisiin itselleni sellaisen Patric Jane meets Bones roolin. Toimii yllättävän hyvin. Sanon kiihkottomasti ja suuttumatta sen millainen olo minulla on. 

  Alter egoni on mm sanonut

  ”Nyt aiheutit kyllä todella kiusallisen tilanteen” 
  ”Haluaisitko, että joku sun kaveri puristelisi sun tytön persettä”
  ”Älä viitsi istua noin lähellä mua vähän ällöttää” 

  Asioita joita en ikinä jostain syystä itse uskaltaisi/kehtaisi sanoa mutta tuossa roolissa se onnistuu. 😀

  1. Mahtavaa! Mun täytyy kopioida tää.

   Mua on eniten ärsyttänyt, kun joskus oon sanonut jollekin baarisössöttäjälle, että mee pois, me ei kaivata sun seuraa, ja sen jälkeen mun LIKKAkaverit on olleet ihan kauhistuneita, että ei ihmisille saa noin tylysti puhua. Kyllä saa, jos se kerran väkisin tuppautuu seuraan eikä vähemmällä usko. Tuo on kyllä toiminut.

   1. Mun kommentti meni tuplana ja väärään paikkaan, mut siis todellakin pitäs aina sanoa ja olla tyly tarvittaessa! 

  2. JESSSSS! Tää on ihan mahtava neuvo!

  3. JESSSSS! Tää on ihan mahtava neuvo!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *