Vuoden parhaat jutut

 

Luen toisinaan omia vanhoja blogipostauksiani sillä tavalla nostalgisesti: aijai, ei tiennytkään miten tuossakin vielä käy, oi tuolloin olin niin naiivi ja tuollainen, juuri kun olin muuttanut Lissaboniin… ja niin edelleen.

Tämä vuoden arkistoja kävin läpi yksi tylsä päivä ja poimin sieltä ne suosituimmat jutut:

 

Screen shot 2017-12-26 at 12.24.28.png

 

Kirjoitin tammikuussa ruokavalio”huuhaasta”, eli siitä kuinka ulkomaille muutto muutti myös suhtautumiseni ruokaan, juomaan ja painon kyttäämiseen. Tällaisia juttuja tykkään lukea itse tosi paljon ja pitäisi tarttua rohkeasti tällaisiin aiheisiin enemmänkin. Kommenttiboksissa tuli paljon kiitosta, mutta myös soraääniä siitä, että huuhaan käyttäminen oli loukkaavaa.

 

Screen shot 2017-12-26 at 12.27.02.png

 

Samassa kuussa (oli hyvä blogikuukausi tuo tammikuu, koska välttelin gradun kirjoittamista), kirjoitin myös #metoo-vuotta ennakoivan tekstin siitä, miten seksuaalinen ahdistelu on naisille ihan liian yleistä jokapäiväisissä tilanteissa, kuten asuntoa vuokratessa.

 

Screen shot 2017-12-26 at 12.30.57.png

 

Blogihistoriani suosituimman (ja puhutuimman) Girlboss vai miehen elättämä -postauksen naputtelin helmikuussa. Sen kirjoittamista olin miettinyt ainakin puoli vuotta ja onneksi rohkaistuin laittamaan ajatukseni postaukseksi, vaikka kaikki eivät samaa mieltä aiheesta olleetkaan.

Näitä lisää!

 

Screen shot 2017-12-26 at 12.33.57.png

Maaliskuussa kirjoitin pitkästä aikaa miehistä ja ihastumisista, joista en nykyisin enää paljon kirjoittele. Ne ovat yleensä suosituimpia aiheitani, joten pitäisi vaan muistaa laittaa näitäkin juttuja tarinamuotoon (muuallekin kuin omaan päiväkirjaan).

 

Screen shot 2017-12-26 at 12.36.33.png

 

Huhtikuussa kirjoitin siitä, miten epätäydellistä elämä onkaan otsikolla Itkuinen, sotkuinen peruselämä. Alkuvuosi oli omalla kohdallani tosi vaikeaa aikaa ja tähän postaukseen oli ihana purkaa sitä myyttiä, että elämä olisi jotenkin aina vaan helppoa ja ihanaa (vaikka se sosiaalisessa mediassa siltä näyttäisikin).

 

Screen shot 2017-12-26 at 12.37.50.png

 

Toukokuun suosituimmaksi taisi nousta pohdinta kiireestä, joka onkin edelleen tärkeä aihe.

 

Screen shot 2017-12-26 at 12.40.11.png

 

Kesäkuussa kirjoitin yhdestä suosikkiaiheestani: siitä kuinka tärkeää vapaus minulle on, monessakin eri asiassa. Usein kammoksun näitä ns. runotyttöaiheita, koska niiden kirjoittaminen tuntuu usein kliseiden pyörittelyltä. Silti teen niitä aina toisinaan, koska ne ovat sellaisia tekstejä, joista itsekin inspiroidun muiden blogeissa.

 

Screen shot 2017-12-26 at 12.42.23.png

 

Treffeillä kuultua -postausta kaduin parikin kertaa, siitä kun nousi pieni paskamyrsky kommenttiboksissa ja minua epäiltiin ehkä maailman vaikeammaksi tyypiksi. Jaahas, voipa olla.

Kun kirjoittaa tosi paljon kommentoidun henkilökohtaisen postauksen, tekee mieli vaan sulkea kommentointimahis. Mutta en tee sitä, bloggaamisen idea kun on kuitenkin se, että juttuja voi kommentoida. Kestän kyllä.

 

Screen shot 2017-12-26 at 12.45.00.png

 

Kesällä pohdin myös sitä, mitä elämälläni tekisin. Kirjoitin siitä, otsikolla Kun ei tiedä mitä haluaisi tehdä.

 

Screen shot 2017-12-26 at 19.21.15.png

 

Elokuussa kerroin päätöksestäni jäädä Lissaboniin asumaan postauksessa Apua, päätös on tehty. Oli ihanaa kuinka moni myötäeli tätä ihan samaan tapaan kuin sitäkin parin vuoden takaista Lissaboniin muuttamis-postausta.

 

Screen shot 2017-12-26 at 19.27.35.png

 

Loppuvuodesta sain blogger´s blockin ja tuntui siltä, ettei ole mitään mistä blogiin kirjoittaa. Kirjoitin siis siitä pitäisikö koko bloggaus lopettaa.

 

Screen shot 2017-12-26 at 19.25.06.png

 

Henkilökohtaisten asioiden kirjoittaminen ei maistunut, joten kirjoitin esimerkiksi siitä, että naisilla on muitakin intressejä kun seksikkäältä näyttäminen.

Loppuvuoden aikana innosti kirjoittaa enemmänkin naisten oikeuksista, koska #metoo oli kaikkien huulilla. Siitä syntyi teksti ahdistelevia miehiä puolustelevista naisista.

 

Screen shot 2017-12-26 at 19.30.10.png

 

Vuoden tärkein saavutus taisi olla maisterin paperit (Halleluja!). Siitä kirjotin loppuvuodesta.

 

—-

 

Mistähän sitä ensi vuonna kirjoittaisi? Onko toiveita: ihmissuhteista, omia tajunnanvirtatarinoita, ajankohtaisista asioista? Asujakin tekisi mieli kuvailla, pitäisi aktivoitua siinäkin.

2018:sta odotan innolla. Toivottavasti siitä tulee myös hyvä blogivuosi.

 

—-

 

 

 

Kommentit (10)
  1. Tätä se on kun graafisiksi suunnittelijoiksi päästetään sellaisia, jotka ei osaa edes kuvatiedostomuotoja eikä kuvien tallennustekniikkaa käsitellä (yleensä naisia siis).

    1. Katkeruus. Se kyllä pukee suomalaista miestä niin kauniisti.

  2. Komppaan muita, eli kirjoitatpa mistä vain niin sitä on aina ilo lukea! Blogisi on yksi lemppareistani, ja samalla kun muiden blogien sisältö on yksipuolistunut, sinun blogi erottuu ehdottomasti edukseen. Tärkeintä varmasti olisi, että kirjoittamisen into säilyy ja jatkat blogisi kirjoittamista!

    Mukavaa uutta vuotta ja kiitos blogistasi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *