Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #5

Ladataan...
Isyyspakkaus

Rouvan Instagram-tilillä on viime aikoina ollut paitsi paljon ruokakuvia myös uusia videoita. Hänkin nimittäin innostui Instagramin Tarinoista, joten klik klik sinne seuraamaan häntä myös liikkuvissa kuvissa!

Ja lisää Rouvan ääntä kuulet Radio Helsingin ohjelmassa Ruokatunti: Hyvää ruokaa vähällä rahalla, jossa hän oli Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Lindströmin vieraana viime viikolla. Ohjelma on saatavilla podcastina Radio Helsingin sivuilla.

Tässä kuitenkin uusi kooste arkiruoistamme.

"Tässä konkreettinen esimerkki flowkeittiömme toiminnasta. Jääkaapissa oli vielä vähän sunnuntaina keitettyjä linssejä, maanantaina uunissa paahdettuja munakoisokuutioita ja eilen basilikan varsista surautettua yrttiöljyä. Pistin kaikki kulhoon keitetyn spagetin kanssa, revin päälle muutaman basilikanlehden ja raastoin parmesaania juurikaan miettimättä, sopisivatko maut "täydellisesti yhteen". Hyvää oli, ja kaikki söivät. Linssit itse asiassa olivatkin niin hauskoja spagetin kanssa, että ehkä tätä voisi tehdä myös tahallaan. #keittiössänyt #jääkaappispagetti #metamorfoosi #hävikistäherkuksi #hävikkiviikko"

"Iso leipä, pieni kahvi. #keittiössänyt #aamiaishommia"

"Nokan viikonlopun Pientilatorilla myytin nättejä keltaisia suippopaprikoita. Koska jääkaapissa oli sunnuntaina keitettyä kvinoaa ja linssejä, päätin tehdä täytettyjä paprikoita. Paistoin pannulla sipulia ja varsiselleriä, lisäsin kvinoan, linssit ja viimeiset #gastronaatti-tomaatit, maustoin suolalla ja isolla kourallisella tuoretta basilikaa ja raastoin lopuksi pinnalle palan gruyèrea. Sitten 200-asteiseen uuniin, kunnes juusto suli. Olipa hyviä! #keittiössänyt #täytetytpaprikat #svarfars"

"Paistoin (= käryytin) tässä yhtenä iltana nelivuotiaan iloksi kasan nokkoslettuja. Muutama jäi syömättä, joten nyt tein täytteen pannulla paistetusta kesäsipulista ja kantarelleista, lisäsin smetanaa ja suolaa, kääräisin letut rullalle, raastoin päälle pienen palan goudaa ja työnsin hetkeksi uuniin. "Äiti, sinä osasit tehdä täytettyjä lettuja! Ylävitonen!" iloitsi neljävuotias. #keittiössänyt #nokkosletut #pikkunaatti"

"Leivottiin nelivuotiaan kanssa karhunvatukoista piirakka. Pohjassa voita, palmusokeria, kananmuna, kardemummaa ja jauhoja. Paistamisen ja jäähdyttämisen jälkeen vatkasin täytteen mascarponejuustosta ja tomusokerista ja ihan viimeiseksi ladottiin päälle karhunvatukat. "Äiti, mitä me juhlitaan?" kysyi nelivuotias kahvipöydässä. No vaikka sitä, että meillä on niin iso tyttö, jonka kanssa voi mennä katsomaan Kaupunginteatterin musikaalia. Elämässä ei voi olla tarpeeksi juhlia, eihän? #keittiössänyt #karhunvatukkahulluus #lauantaiillanhuumaa #pikkunaatti"

"Näin parhaaseen yrttiaikaan meillä on koko ajan purkki itse tehtyä pestoa tai yrttiöljyä tai molempia jääkaapissa. Niillä on sitten helppo maustaa kaikenlaisia ruokia. Tänään keitetyt siiklit pääsivät uimaan korianteriöljyyn (korianteria, valkosipulia, sitruunaa, rypsiöljyä ja suolaa), uunissa kypsyvät ahvenfileet saivat puolestaan kuorrutuksen basilika-cashewpähkinätahnan jämästä (basilikaa, cashewpähkinöitä, valkosipulia, suolaa ja oliiviöljyä). Lisänä lautasella vielä paistettuja kantarelleja ja kesäsipulia. Oijoi, ja sitten pitääkin tehdä uusi satsi tahnaa. #keittiössänyt #kesäruokaa #pottuja #parasta"

"Syksyn ensimmäinen omenapiirakka on tänä vuonna myös ensimmäinen omenapiirakka puutarhamökin omenoista. #keittiössänyt #omenapiirakka #omppuja #niitäriittää"

"Onneksi on jääkaappi, josta voi kaivaa lautaselle kaikenlaista nopsasti, niin kuin vaikka tänään porkkanannaattipestoa ja uunissa yön yli saunoneita tomaatteja. Naatit ja esivalmistelu olivat yhtenä aiheena myös tämän viikon edullista syömistä käsittelevässä Ruokatunnin jaksossa, jossa olin vieraana. Jos eilinen ohjelma meni ohi, ei hätää, podcast löytyy nyt Radio Helsingin nettisivuilta, klik klik kuuntelemaan! Kiitos vielä kutsusta @pipsahurmerinta ja @merdulainen sekä seurasta @violaminerva. #gastronaatti #ruokatunti #radiohelsinki #naattipesto"

"Näen pestoa. #keittiössänyt #porkkanannaatit #naattipesto #gastronaatti"

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

 

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #4
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #3

Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #2

Share

Kommentoi

Ladataan...