Mansikka-suklaamoussekakku

Ladataan...
Isyyspakkaus

Herkuttelimme pääsiäisenä anopin ja appiukon kultahääpäivän kunniaksi samalla mansikkaisella suklaamoussekakulla kuin lähes tasan vuosi sitten (ks. Putkiremonttipäiväkirja: Mansikkainen suklaamoussekakku). Rouvan kehittämä resepti on niin herkullinen, että se ansaitsee tulla julkaistuksi uudelleen.

Mansikka-suklaamoussekakku

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta 

Kostutus

  • noin 1 dl mansikkamehua (pakastemansikoiden sulatuksesta)

Täyte ja kuorrute

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 tl öljyä
  • 2 prk (400 g) maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kuohukermaa

Täytteeksi

  • n. 0,5 l pakastemansikoita

Koristeeksi

  • (Esimerkiksi rouhittua suklaata tai tomusokeria)

Valmistaminen

  1. Sulata ja valuta pakastemansikat lävikössä ja ota mehu talteen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilällä vaahdon joukkoon.
  4. Kaada taikina voideltuun ja kevyesti jauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alimalla tasolla 30 - 35 minuuttia.
  5. Kumoa kakku leikkuulaudalle ja anna sen jäähtyä.
  6. Paloittele suklaa, laita se kulhoon ja lisää joukkoon öljy. Sulata suklaa mikroaaltouunissa varovasti ja muista, että se kärähtää helposti. Sekoita tasaiseksi.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  8. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi.
  9. Lisää sulanut suklaa tuorejuustomassan joukkoon.
  10. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
  11. Halkaise kakku paksuudesta (ja taidoistasi) riippuen kahteen tai kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta se mansikkamehulla.
  12. Levitä runsas kerros täytettä pohjalle ja sen sen päälle valutetut mansikat. Kostuta toinen kakkulevy mansikkamehulla ja nosta täytteen päälle. Jos olet leikannut pohjan kolmeen osaan, tee sama vielä kolmannelle levylle.
  13. Levitä kakun pinnalle ja kylkiin runsas kerros kuorrutetta ja syö loput :)
  14. Voit koristella kakun esimerkiksi suklaalastuilla tai tomusokerilla.
  15. Anna maustua kuvun alla kylmässä vähintään muutama tunti.

Nauti!

Share

Kommentit

Matteus
Oisko tulta?

oijoijoi

Jenni L. (Ei varmistettu)

Juuri kun ajattelin makuaistini jotenkin muuttuneen niin, ettei makea enää houkuttele, julkaiset tällaisen reseptin.

Oih, pakkohan tätä on päästä koittamaan! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Oijoijoi tosissaan! Kerrohan Jenni, kokeilitko ja miltä maistui!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vadelmakin sopii tähän ja on aivan ihana tämä kakku!! Meillä tehty monena vuonna synttärikakuksi!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kivaa!

P (Ei varmistettu)

Tein kakkua, voi apua, järki lähti! Niin hyvää, kiitos teille ohjeesta :)
Kakussa on maun lisäksi toinen ehtoton ominaisuus, nimittäin sen armollisuus; vaikka kansikerros repesi itsellä totaalisesti, runsas moussekuorrute peitti karmeat reiät ja kakku on ulkoisesti virheetön. Hih ;)
-P.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mahtavaa! Se on kyllä erinomaista. Vähensin muuten tuossa hiljattain sokeria mousse-reseptistä, ja mielestäni maku parani.

Linni (Ei varmistettu)

Voi ei, yksi hölkki täällä hei, eli tuosta ylläolevasta reseptistä on siis jo sokeria vähennetty? Vai kannaatako tuosta vielä vähän vähentää?

Olen kerran tätä kakkua tehnyt, ja oooolalaa oli hyvää, mutta muistaakseni kyllä myös kovin makeaa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuota noin, nyt en kyllä muista varmaksi, mutta mielestäni en koskenut tuohon reseptiin. 

Panu (Ei varmistettu)

Juomakaakaojauhetta vai ihan raakaa settiä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Raakaa. Juomajauhe on liian makeaa ja miedon makuista.

Helmi K
sivulauseita

Voikohan tämän tehdä jo edellisenä iltana ja laittaa jääkaappiin odottamaan?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä se varmasti toimii. Jos haluaa pelata varman päälle, kakun voi kostuttaa ja täyttää edellisenä iltana ja jättää kuorruttamisen ja koristelun juhlapäivään.

Sintti (Ei varmistettu)

Hei Tommi!

Mahtavan kuuloinen kakku, joka saa huomenna koristaa pöytää juhlissamme. Tuli vain mieleeni, että kuinka suuressa kakkuvuoassa teitte tämän kakun?

Tommi K
Isyyspakkaus

Mahtavaa! Mutta ööh, mitä mä tähän osaisin sanoa? Tavallisen kokoisessa? :) Olisikohan se jotain 24 - 26 cm:n luokkaa.

Suklaamansikkamonsteri (Ei varmistettu)

Kaivelin keräämiäni kirjanmerkkejä sopivan synttäritarjottavan löytymisen toivossa. Tämän kakun olin laittanut muistiin sekä Putkiremonttipäiväkirjasta että täältä Isyyspakkauksen puolelta. Ehkä on pakko kokeilla, kuinka syntisen hyvää tämä on....

Tommi K
Isyyspakkaus

Ihan rypsiöljyä. Mahdollisimman mautonta, ei siis kylmäpuristettua. 

Taitai (Ei varmistettu)

Meillä on jo pitkään käyty kiistelyä aiheesta "kyllä synttäreillä pitää olla suklaakakku" ja nyt löytyi kakku, joka houkuttelee minuakin. Sunnuntaina pienen pojan 2v synttäreille olisi siis tarkoitus tämä tehdä ja vielä yksi kysymys: kuinka tummaa suklaata käytitte täytteessä? Tyyliin perus talous-/leivontasuklaata vai stydimpää? :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Loistavaa, hyvä valinta! Meillä käytetään yleensä Fazerin tummaa leivontasuklaata, eli ei kovin stydiä.

Meillä tehdään melko samanlaista kakkua vadelmalla, kuorrutus ilman öljyä ja sokeria. Olemme todenneet kuorrutteen tarpeeksi makeaksi ilman puoltatoista desiä sokeria

Kommentoi

Ladataan...