Mansikka-suklaamoussekakku

Herkuttelimme pääsiäisenä anopin ja appiukon kultahääpäivän kunniaksi samalla mansikkaisella suklaamoussekakulla kuin lähes tasan vuosi sitten (ks. Putkiremonttipäiväkirja: Mansikkainen suklaamoussekakku). Rouvan kehittämä resepti on niin herkullinen, että se ansaitsee tulla julkaistuksi uudelleen.

img_2958_1.jpg

Mansikka-suklaamoussekakku

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta 

Kostutus

  • noin 1 dl mansikkamehua (pakastemansikoiden sulatuksesta)

Täyte ja kuorrute

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 tl öljyä
  • 2 prk (400 g) maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kuohukermaa

Täytteeksi

  • n. 0,5 l pakastemansikoita

Koristeeksi

  • (Esimerkiksi rouhittua suklaata tai tomusokeria)

Valmistaminen

  1. Sulata ja valuta pakastemansikat lävikössä ja ota mehu talteen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilällä vaahdon joukkoon.
  4. Kaada taikina voideltuun ja kevyesti jauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alimalla tasolla 30 – 35 minuuttia.
  5. Kumoa kakku leikkuulaudalle ja anna sen jäähtyä.
  6. Paloittele suklaa, laita se kulhoon ja lisää joukkoon öljy. Sulata suklaa mikroaaltouunissa varovasti ja muista, että se kärähtää helposti. Sekoita tasaiseksi.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  8. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi.
  9. Lisää sulanut suklaa tuorejuustomassan joukkoon.
  10. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
  11. Halkaise kakku paksuudesta (ja taidoistasi) riippuen kahteen tai kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta se mansikkamehulla.
  12. Levitä runsas kerros täytettä pohjalle ja sen sen päälle valutetut mansikat. Kostuta toinen kakkulevy mansikkamehulla ja nosta täytteen päälle. Jos olet leikannut pohjan kolmeen osaan, tee sama vielä kolmannelle levylle.
  13. Levitä kakun pinnalle ja kylkiin runsas kerros kuorrutetta ja syö loput 🙂
  14. Voit koristella kakun esimerkiksi suklaalastuilla tai tomusokerilla.
  15. Anna maustua kuvun alla kylmässä vähintään muutama tunti.

Nauti!

Kommentit (21)
  1. Komppaan edellistä kommentoijaa eli kuorrute ei mielestäni kaipaa lisäsokeria (eikä öljyä). Itse pidän suklaa-vadelmayhdistelmää herkullisempana, mutta mansikkakin on oikein hyvä. Pohjataikinan kaakaon osuutta kannattaa myös lisätä, mikäli haluaa pohjan maistuvan kunnolla suklaiselta.

  2. Meillä tehdään melko samanlaista kakkua vadelmalla, kuorrutus ilman öljyä ja sokeria. Olemme todenneet kuorrutteen tarpeeksi makeaksi ilman puoltatoista desiä sokeria

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *