Paahdettu parsa

Ladataan...
Isyyspakkaus

Kevään edetessä myös parsasesonki lähenee, ja kaupoista alkaa jo löytyä parsanippuja.

Jos sinulla on tapana valmistaa parsasi aina keittäen, kokeilepa seuraavan kerran paahtaa ne uunissa. Meillä kävi niin, että parsoja ei enää juurikaan kattilassa kiehutella, sillä paahdettuna parsat pysyvät mukavan napakoina.

Tällä ohjeella valmistat simppelin parsa-alkupalan, mutta paahdettuja parsoja voi toki syödä myös jonkin pääruoan lisukkeena.

Paahdetut parsat

Ainekset

  • Nippu tuoretta parsaa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Sitruunamehua
  • Pinjansiemeniä
  • Parmesaanijuustoa

Valmistaminen

  1. Huuhtele parsat ja taita niiden vartta tyvestä kevyesti. Parsan varsi katkeaa siitä kohdasta, missä puumainen tyvi loppuu. Voit tasata parsojen kannat vielä veitsellä siisteiksi
  2. Laita parsat uunipellille leivinpaperin päälle, lorauta niiden päälle oliiviöljyä ja pyörittele parsoja öljyssä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla
  3. Paista parsoja 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Kokeile välillä niiden kypsyyttä
  4. Paahda kourallinen pinjansiemeniä pannulla
  5. Asettele parsat lautasille ja purista niiden päälle sitruunamehua. Mausta kevyesti suolalla ja lisää parmesaanilastut. Ripottele lopuksi pinjansiemenet pinnalle.

Muuta ei tarvita.

Share

Kommentit

Lempi Sveitsistä (Ei varmistettu)

Parsa on parasta! Paahdettuna, vaihtelen sitruunamehua ja balsamiviinietikkaa hapokkuuden tuojana riippuen siitä, minkä kanssa parsaa syödään. Parsarisotto on toinen kestosuosikki.

Ja muutaman kerran sesongin aikana on syötävä myös valkoista parsaa, vaikka vihreä perheen suosikki onkin. Valkoista valmistana usein Jamie Oliverin minttu & sitruunavoi reseptillä. Mutta eka annos on aina perinteinen hollandaise-kastike, kovaksi keitetty munahakkelus ja kinkku- versio.

Tommi K
Isyyspakkaus

Parsarisotto on ihanaa! Valkoista parsaa taas meillä ei ole opittu syömään, mutta siitäkin tulee loistava risotto.

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Kiitos ohjeesta!

Katselinkin jo pari viikkoa sitten parsoja kaupassa, seuraavalla reissulla sitten kassiin ja kotiin asti. Pakko nauttia nyt, kun kausi on niin lyhyt!

Tommi K
Isyyspakkaus

Eipä kestä. Kerro miten onnistui, kun kokeilet!

Siija (Ei varmistettu) http://huonomminmuistan.blogspot.fi/

Kokeilin näitä äsken kaveriksi lämminsavulohelle ja aiettä! Ohje oli helppo ja lopputulos mahtava. Tein muuten ohjeen mukaan, mutta käytin sitruuna-oliiviöljyä. Se sopi oikein hyvin. Tämä pitää laittaa muistiin, kiitos!

Pipsa-Terveen Hyvää (Ei varmistettu) http://terveenhyvaa.blogspot.com

Kiitos mahtavasta vinkistä, tämä tuntuu ihanan vaivattomalta ja hyvältä tavalta valmistaa parsaa! Kokeiluun menee varmasti vielä kun parsaa kaupasta saa.

Myös tuo vuokaleipä uusimmassa postauksessa näyttää herkulliselta.

Jenppaus (Ei varmistettu)

Hellurei! Osaatko sanoa sopiiko parsa evääksi? Eli siis jos vaikka huomenna valmistaisin päivälliseksi parsaa ja haluisin sitä tiistaina myös töihin evääksi, ni olisko hyvää vielä tiistaina mikron kautta käytettynä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Parsa säilyy hyvin seuraavaan päivään, mutta silloin se kannattaa syödä lämmittämättä sitä uudelleen. Nosta se vain huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruokailua ja syö kylmänä.

Hannara (Ei varmistettu)

Meillä vihreän parsa laitetaan aina hiiligrillissä halsterissa, tilkka oliiviöljyä ja karkeaa suolaa, tarjolla mukana aiolia. Nam.

ikkiam
LUOMA

Kiitos! Ihan täydellinen ohje, parsakausi alkaa olla lopulla ja viikonlopun euroviisuhuuman alkupaloina nämä menivät kuin kuumille kiville! Kaverit kiittelivät ja kokki oli tyytyväinen!

Kommentoi

Ladataan...