Paahdettu parsa

Kevään edetessä myös parsasesonki lähenee, ja kaupoista alkaa jo löytyä parsanippuja.

IMG_1520_parsa.jpg

Jos sinulla on tapana valmistaa parsasi aina keittäen, kokeilepa seuraavan kerran paahtaa ne uunissa. Meillä kävi niin, että parsoja ei enää juurikaan kattilassa kiehutella, sillä paahdettuna parsat pysyvät mukavan napakoina.

Tällä ohjeella valmistat simppelin parsa-alkupalan, mutta paahdettuja parsoja voi toki syödä myös jonkin pääruoan lisukkeena.

Paahdetut parsat

Ainekset

  • Nippu tuoretta parsaa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Sitruunamehua
  • Pinjansiemeniä
  • Parmesaanijuustoa

Valmistaminen

  1. Huuhtele parsat ja taita niiden vartta tyvestä kevyesti. Parsan varsi katkeaa siitä kohdasta, missä puumainen tyvi loppuu. Voit tasata parsojen kannat vielä veitsellä siisteiksi
  2. Laita parsat uunipellille leivinpaperin päälle, lorauta niiden päälle oliiviöljyä ja pyörittele parsoja öljyssä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla
  3. Paista parsoja 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Kokeile välillä niiden kypsyyttä
  4. Paahda kourallinen pinjansiemeniä pannulla
  5. Asettele parsat lautasille ja purista niiden päälle sitruunamehua. Mausta kevyesti suolalla ja lisää parmesaanilastut. Ripottele lopuksi pinjansiemenet pinnalle.

Muuta ei tarvita.

IMG_9447.jpg

Kommentit (10)
  1. Kiitos! Ihan täydellinen ohje, parsakausi alkaa olla lopulla ja viikonlopun euroviisuhuuman alkupaloina nämä menivät kuin kuumille kiville! Kaverit kiittelivät ja kokki oli tyytyväinen!

  2. Meillä vihreän parsa laitetaan aina hiiligrillissä halsterissa, tilkka oliiviöljyä ja karkeaa suolaa, tarjolla mukana aiolia. Nam.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *