Pähkinä-suklaakakku

Isyyspakkaus

Varvasjuhlissa tarjottu pähkinä-suklaakakku on ollut Rouvan lempileivonnainen jo liki kymmenen vuoden ajan - siitä lähtien, kun hän löysi ohjeen Kotivinkistä. Kakkuun ei tule lainkaan jauhoja, joten se sopii hyvin gluteenittomaankin ruokavalioon. Ei karppaajille eikä painonvartijoille.

Pähkinä-suklaakakku

Ainekset

  • 125 g manteleita
  • 125 hasselpähkinöitä (myös saksanpähkinät käyvät)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 250 g margariinia tai voita
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 kananmunankeltuaista
  • (tomusokeria koristeluun)

Valmistaminen

  1. Vuoraa irtoreunainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi
  2. Jauha mantelit, pähkinät ja suklaa monitoimikoneessa hienojakoiseksi massaksi. Tärkeää: manteleiden ja pähkinöiden tulee jauhautua lähes jauhoksi, sillä jos ne jäävät liian karkeaksi rouheeksi, kakku ei pysy kasassa
  3. Lisää voi monitoimikoneeseen ja hienonna se pähkinäseoksen joukkoon
  4. Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokeria kiinteäksi vaahdoksi
  5. Vaahdota keltuaiset ja 2 dl sokeria vaahdoksi
  6. Sekoita kaikki aineet keskenään varovasti nostellen
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 90 minuuttia. Kokeile tikulla, että kakku on kypsää ennen kuin otat sen pois uunista
  8. Jäähdytä kakku hyvin jääkaapissa, ennen kuin otat sen pois vuoasta
  9. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Kakun kanssa tarjottiin mansikkakastiketta, joka syntyi valutetuista pakastemansikoista ja tomusokerista ja oli soseutettu sauvasekoittimella.

Share

Kommentit

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Uhhuhuh, naminam, herkkua!

annemi

Ai että, kyllä kelpaisi pala tai kaksi tuota kakkua :) olen tänä vuonna erityisen innostunut pähkinäkakuista ja kakku jossa on suklaata on aina hyvää!

Riikka/ Vatsasekaisin Kilinkolin (Ei varmistettu) http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi/

Heippa Tommi,

Tein eilen kaakun ja tänään olen käynyt napsimassa siitä palasia jo vaikka kuinka monta kertaa, eli tosi hyvää oli (pois lukien orastava huono omatunto ylensyönnistä, mikään ihan kevyt kakkunen kun ei kyseessä ole...) :)

Mutta leivoskellessa heräsi muutama kysymys:
a) millaisessa tehosekoittimessa hienonnatte pähkinät ja suklaan?
b) Laitatteko sekä pähkinät että suklaan tehosekoittimeen yhtä aikaa?
c) tuleeko voin olla jääkaappikylmää, huoneenlämpöistä vai sulaa?

Minä nääs iskin pähkinät ja suklaan sulassa sovussa Kitchen Aidin blenderiin, ja sain aikaiseksi puoliksi jauhautuneita pähkinöitä sekä sellaista epämääräistä tahnaa, jota sai kaapia lasikannun reunoilta aika monta kertaa, jotta se jauhautui tasaiseksi. Saattoi kyllä johtua siitä, että käytin 150 g manteleita ja 100 g hasselpähkinöitä, mantelit kun ovat semisti hankalia jauhaa.

Mutta kiitos reseptiikasta, suattaapi olla, että postailen kakun omaankin blogiin. Kivaa joulun odotusta!

Riikka | Vatsasekaisin Kilinkolin

Tommi K
Isyyspakkaus

Moi! Hmm, joo tuo hienontaminen voi olla blenderissä vähän hankalaa. Mutta siis vastaukset kysymyksiisi:

a) Meillä on (vähän huono) Kenwoodin halpa yleiskone ja siinä sellainen iso leikkuriterä. Kone näkyy tuossa sipulipiirakan ohjeessa. Kitchen Aidin blenderissä on aika pieni terä, ja se soveltuu paremmin sellaisiin juttuihin, missä on paljon nestettä.

b) Koneemme on niin pieni ja huono teholtaan, että pähkinät ja suklaat on jauhettu ensin osissa ja viimeisenä laitettu suklaa. Suklaata voi pilkkoa pienemmiksi paloiksi, ja jos kone ei ole tehokas, myös manteleita voi hienontaa ensin vähän käsin.

c) Voi laitetaan yleensä suoraan jääkaapista. Voi se olla huoneenlämpöistäkin mutta ei sulatettua.

Kiva että maistui!

Riikka/ Vatsasekaisin Kilinkolin (Ei varmistettu) http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi/

Näin jälkikäteen vähän huvittaa, kuinka tungin kaikki ainekset blenderiin. Ei ollut ihan helppo myöskään kaapia niitä sieltä pois. :)
Mutta tuli hyvä kakku.

Linkki omaan postaukseen kakustasi:

http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi/2012/12/vyonloysaajan-pahkina...

Kommentoi