Pähkinä-suklaakakku

Varvasjuhlissa tarjottu pähkinä-suklaakakku on ollut Rouvan lempileivonnainen jo liki kymmenen vuoden ajan – siitä lähtien, kun hän löysi ohjeen Kotivinkistä. Kakkuun ei tule lainkaan jauhoja, joten se sopii hyvin gluteenittomaankin ruokavalioon. Ei karppaajille eikä painonvartijoille.

img_0756_-_version_2.jpg

Pähkinä-suklaakakku

Ainekset

  • 125 g manteleita
  • 125 hasselpähkinöitä (myös saksanpähkinät käyvät)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 250 g margariinia tai voita
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 kananmunankeltuaista
  • (tomusokeria koristeluun)

Valmistaminen

  1. Vuoraa irtoreunainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi
  2. Jauha mantelit, pähkinät ja suklaa monitoimikoneessa hienojakoiseksi massaksi. Tärkeää: manteleiden ja pähkinöiden tulee jauhautua lähes jauhoksi, sillä jos ne jäävät liian karkeaksi rouheeksi, kakku ei pysy kasassa
  3. Lisää voi monitoimikoneeseen ja hienonna se pähkinäseoksen joukkoon
  4. Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokeria kiinteäksi vaahdoksi
  5. Vaahdota keltuaiset ja 2 dl sokeria vaahdoksi
  6. Sekoita kaikki aineet keskenään varovasti nostellen
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 90 minuuttia. Kokeile tikulla, että kakku on kypsää ennen kuin otat sen pois uunista
  8. Jäähdytä kakku hyvin jääkaapissa, ennen kuin otat sen pois vuoasta
  9. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Kakun kanssa tarjottiin mansikkakastiketta, joka syntyi valutetuista pakastemansikoista ja tomusokerista ja oli soseutettu sauvasekoittimella.

img_0752_-_version_2.jpg

Kommentit (5)
  1. Riikka/ Vatsasekaisin Kilinkolin
    15.12.2012, 22:04

    Näin jälkikäteen vähän huvittaa, kuinka tungin kaikki ainekset blenderiin. Ei ollut ihan helppo myöskään kaapia niitä sieltä pois. 🙂
    Mutta tuli hyvä kakku.

    Linkki omaan postaukseen kakustasi:

    http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi/2012/12/vyonloysaajan-pahkina-suklaakakku.html

  2. Moi! Hmm, joo tuo hienontaminen voi olla blenderissä vähän hankalaa. Mutta siis vastaukset kysymyksiisi:

    a) Meillä on (vähän huono) Kenwoodin halpa yleiskone ja siinä sellainen iso leikkuriterä. Kone näkyy tuossa sipulipiirakan ohjeessa. Kitchen Aidin blenderissä on aika pieni terä, ja se soveltuu paremmin sellaisiin juttuihin, missä on paljon nestettä.

    b) Koneemme on niin pieni ja huono teholtaan, että pähkinät ja suklaat on jauhettu ensin osissa ja viimeisenä laitettu suklaa. Suklaata voi pilkkoa pienemmiksi paloiksi, ja jos kone ei ole tehokas, myös manteleita voi hienontaa ensin vähän käsin.

    c) Voi laitetaan yleensä suoraan jääkaapista. Voi se olla huoneenlämpöistäkin mutta ei sulatettua.

    Kiva että maistui!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *