Puolukka-valkosuklaakeksit

Isyyspakkaus

Vieläkö pakastimessa on viimevuotisia puolukoita? Katsopa tämä kuva, niin ei ole pitkään!

Rouva tekaisi tällaiset herkut yhtenä arki-iltana tytön kanssa, ja jouduin hillitsemään itseäni todella, etten syönyt kaikkia ennen kuin olin ottanut kuvan. Kokeile itse, niin ymmärrät, mitä tarkoitan.

Puolukka-valkosuklaakeksit

Ainekset

  • 125 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 1/2 dl jäisiä puolukoita

Valmistaminen

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri leivontakulhossa ja lisää kananmuna
  2. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita muun taikinan joukkoon
  3. Lisää kaurahiutaleet
  4. Rouhi valkosuklaa karkeasti ja lisää se kulhoon
  5. Lisää viimeisenä jäiset puolukat suoraan pakastimesta, niin ne eivät värjää taikinaa punaiseksi
  6. Ota taikinasta pingispallon kokoisia nokareita ja taputtele ne litteiksi uunipellille leivinpaperin päälle
  7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia, kunnes keksit alkavat ruskettua.
Share

Kommentit

annemi

Veikkaan että jos meillä olisi näitä keksejä kotona tarjolla, menisivät nämä heti! meillä on apukokin kanssa vähän öö.. ongelmia keksien kanssa - kun ne pitää syödä kaikki aina heti :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Tunnistan ongelman. Mulla on sama. Ja mähän syön ne öisin. Herään joskus kahden aikaan yöllä, ja ne kutsuvat minua keittiöstä: "Syö meidät, syö meidät!"

Vierailija (Ei varmistettu)

Nam...lisää tällaisia helppoja juttuja, joissa lapsi voi olla mukana, kiitos! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Pidetään mielessä ;)

Anniinaa (Ei varmistettu) http://cinnamonbiscuits.blogspot.fi/

Hah, kuinkas sattuikaan niin täälläkin yhdistettin puolukka ja valkosuklaa, mutta muffinssien muodossa! (Ei, muffini on hirveä sana. Muffinssi sen olla pitää!) Keksejäkin voisi koittaa, kun noita puolukoita vielä on. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on kyllä hyvä yhdistelmä. Puolukat on sen verran kirpsakoita ja valkosuklaa taas sen verran makeaa, että ne jotenkin tasaavat toisiaan kivasti. Aiemmin Rouva on yhdistänyt valkosuklaaseen raparperia, ja sekin oli kiva yhdistelmä. Ai niin, nehän on siinä kirjassa! Sieltä sitten ensi kesän kokkauslistalle! :)

Mums

Aika mainio resepti! Pitääkin kokeilla. Tosin aika monta satsia pitää tehdä ennen kuin 5 litraa puolukoita on käytetty...

Kommentoi