Puolukka-valkosuklaakeksit
Vieläkö pakastimessa on viimevuotisia puolukoita? Katsopa tämä kuva, niin ei ole pitkään!
Rouva tekaisi tällaiset herkut yhtenä arki-iltana tytön kanssa, ja jouduin hillitsemään itseäni todella, etten syönyt kaikkia ennen kuin olin ottanut kuvan. Kokeile itse, niin ymmärrät, mitä tarkoitan.
Puolukka-valkosuklaakeksit
Ainekset
- 125 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kaurahiutaleita
- 100 g valkosuklaata
- 1 1/2 dl jäisiä puolukoita
Valmistaminen
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri leivontakulhossa ja lisää kananmuna
- Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita muun taikinan joukkoon
- Lisää kaurahiutaleet
- Rouhi valkosuklaa karkeasti ja lisää se kulhoon
- Lisää viimeisenä jäiset puolukat suoraan pakastimesta, niin ne eivät värjää taikinaa punaiseksi
- Ota taikinasta pingispallon kokoisia nokareita ja taputtele ne litteiksi uunipellille leivinpaperin päälle
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia, kunnes keksit alkavat ruskettua.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.