Puolukka-valkosuklaakeksit

Vieläkö pakastimessa on viimevuotisia puolukoita? Katsopa tämä kuva, niin ei ole pitkään!

IMG_1368 (1).jpg

Rouva tekaisi tällaiset herkut yhtenä arki-iltana tytön kanssa, ja jouduin hillitsemään itseäni todella, etten syönyt kaikkia ennen kuin olin ottanut kuvan. Kokeile itse, niin ymmärrät, mitä tarkoitan.

Puolukka-valkosuklaakeksit

Ainekset

  • 125 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 1/2 dl jäisiä puolukoita

Valmistaminen

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri leivontakulhossa ja lisää kananmuna
  2. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita muun taikinan joukkoon
  3. Lisää kaurahiutaleet
  4. Rouhi valkosuklaa karkeasti ja lisää se kulhoon
  5. Lisää viimeisenä jäiset puolukat suoraan pakastimesta, niin ne eivät värjää taikinaa punaiseksi
  6. Ota taikinasta pingispallon kokoisia nokareita ja taputtele ne litteiksi uunipellille leivinpaperin päälle
  7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia, kunnes keksit alkavat ruskettua.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.