Sandwich-sämpylät ja pulled pork -höpinää

Isyyspakkaus

Viime vuoden trendiruoka, pulled pork, jäi ainakin meidän taloutemme vakioruokien joukkoon. Uskon, että sitä tulee tehtyä jatkossa useamminkin, ihan jo pelkästään siksi, että kovin helpompaa ei ruoanlaitto voi olla. Lihan hauduttaminen vie tietysti aikaa, mutta muita valmisteluja ei ole lähes lainkaan, ja aloitteleva kokkikin saa varmasti aikaiseksi herkullisen lopputuloksen.

Mutta nyt katse siihen, minkä sisällä possu ja muut täytteet ovat!

Kun aiemmin julkaisin pulled pork -reseptini, kehotin ostamaan tiettyjä valmiita sämpylöitä. Tällä kertaa kehotankin tekemään sämpylät itse!

Tällä Rouvan reseptillä sämpylöistä tulee täydellisen pehmeitä ja juuri sopivan sitkeitä, ja pitkulainen muotokin sopii loistavasti sandwichiin. Ja miten ne ovatkin kauniin värisiä!

Lihan tavoin nämä sämpylätkään eivät ole aivan pikaruokaa, joten taikina kannattaa valmistaa samalla, kun lihat laittaa hautumaan. Kun taikinan nostattaa hitaasti yön yli jääkaapissa, se tekee Rouvan mukaan taikinalle ihmeitä.

Sämpylämonsteri hymyilee isille

Sandwich-sämpylät

Ainekset

  • 1/3 palaa hiivaa
  • 4 dl vettä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl spelttijauhoja
  • n. 6 - 7 dl vehnäjauhoja
  • Maitoa
  • Seesaminsiemeniä

Valmistaminen

  1. Laita haalea vesi kulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut
  2. Lisää öljy ja suola kulhoon. Lisää jauhoja vähitellen. Alusta taikinaa n. 10 minuuttia, kunnes se muuttuu venyväksi ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Lisää vähän jauhoja ja muotoile taikinasta pallo
  3. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna sen kohota jääkaapissa yön yli
  4. Seuraavana päivänä levitä reilusti jauhoja pöydälle ja kaada taikina jauhojen päälle
  5. Jaa taikina 8 - 10 osaan, pyörittele siitä pitkulaisia pötköjä ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle
  6. Anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
  7. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Kutsu ystäväsi brunssille ja tarjoile sämpylät pulled porkin ja muiden lisukkeiden kanssa!

Share

Kommentit

Mikä täydellinen ajoitus tälle reseptille! Huomenna aikomus tehdä ensimmäistä kertaa nyhtöpossua ja tämä jauhopeukalo suosii myös ehdottomasti itse tehtyä sämpylää! Testiin menee siis heti, kiitos Rouvalle reseptistä. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hei mahtavaa! Kerrothan sitten miten onnistui?

evergreenoflife (Ei varmistettu) http://evergreenoflife.blogspot.com

Kauniita sämpylöitä tosiaan! Saanko kysyä, että onko tuo herkullisen näköinen raastesalatti myös omaa tuotantoa? :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Saa kysyä, ja onpa hyvinkin. Ilmeisesti reseptiä kaipaisit?

mippan (Ei varmistettu)

Mä ainakin olisin reseptiä vailla. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Salaatti on siis kaalista ja porkkanasta tehty cole slaw. Vihannekset pieniksi suikaleiksi ja sekaan majoneesi-jogurttikastike: 1 dl majoneesia, 1 dl turkkilaista jogurttia, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Kaalia oli n. 1/4 ja porkkanoita yksi.

Liisa
Osasin!

Tyttäresi hymystä tulee mieleen se Frendit-jakso, jossa Chandler poseerasi kihlajaiskuvassa. :D

Minäkin olen raastesalaatin reseptiä vailla!

Tommi K
Isyyspakkaus

Hahaa! Todellakin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa, pulled pork on epäilemättä herkullista, mutta nytpä huomioni kiinnittyi pikkuneidin kukkapaitaan/bodyyn, mikä merkki, mikä kauppa? Olisin kovin kiitollinen tiedosta, paita on aivan ihana:).( toki sen kantaja myös). Lissu

Tommi K
Isyyspakkaus

Taitaapi olla Polarn O. Pyretin body, jonka olemme saaneet lahjaksi joskus reilu vuosi sitten. En osaa sanoa, onko sitä enää mallistossa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos tiedosta,nyt heti googlailemaan.:)

Mikä siinä muuttuu?

Ihanko oikeesti sitä taikinaa nostatetaan jääkaapissa? o_O

Blondi ei tajuu... mutta ehkä se sitten toimii niinkin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu! Taikina nousee mutta vaan hitaammin.

Kommentoi