Sandwich-sämpylät ja pulled pork -höpinää

Viime vuoden trendiruoka, pulled pork, jäi ainakin meidän taloutemme vakioruokien joukkoon. Uskon, että sitä tulee tehtyä jatkossa useamminkin, ihan jo pelkästään siksi, että kovin helpompaa ei ruoanlaitto voi olla. Lihan hauduttaminen vie tietysti aikaa, mutta muita valmisteluja ei ole lähes lainkaan, ja aloitteleva kokkikin saa varmasti aikaiseksi herkullisen lopputuloksen.

Mutta nyt katse siihen, minkä sisällä possu ja muut täytteet ovat!

IMG_1567.jpg

Kun aiemmin julkaisin pulled pork -reseptini, kehotin ostamaan tiettyjä valmiita sämpylöitä. Tällä kertaa kehotankin tekemään sämpylät itse!

Tällä Rouvan reseptillä sämpylöistä tulee täydellisen pehmeitä ja juuri sopivan sitkeitä, ja pitkulainen muotokin sopii loistavasti sandwichiin. Ja miten ne ovatkin kauniin värisiä!

IMG_1540.jpg

Lihan tavoin nämä sämpylätkään eivät ole aivan pikaruokaa, joten taikina kannattaa valmistaa samalla, kun lihat laittaa hautumaan. Kun taikinan nostattaa hitaasti yön yli jääkaapissa, se tekee Rouvan mukaan taikinalle ihmeitä.

IMG_1525.jpg

Sämpylämonsteri hymyilee isille

Sandwich-sämpylät

Ainekset

  • 1/3 palaa hiivaa
  • 4 dl vettä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl spelttijauhoja
  • n. 6 – 7 dl vehnäjauhoja
  • Maitoa
  • Seesaminsiemeniä

IMG_1520.jpg

IMG_1501.jpg

Valmistaminen

  1. Laita haalea vesi kulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut
  2. Lisää öljy ja suola kulhoon. Lisää jauhoja vähitellen. Alusta taikinaa n. 10 minuuttia, kunnes se muuttuu venyväksi ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Lisää vähän jauhoja ja muotoile taikinasta pallo
  3. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna sen kohota jääkaapissa yön yli
  4. Seuraavana päivänä levitä reilusti jauhoja pöydälle ja kaada taikina jauhojen päälle
  5. Jaa taikina 8 – 10 osaan, pyörittele siitä pitkulaisia pötköjä ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle
  6. Anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
  7. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Kutsu ystäväsi brunssille ja tarjoile sämpylät pulled porkin ja muiden lisukkeiden kanssa!

IMG_1559.jpg

Kommentit (13)
  1. Ihanko oikeesti sitä taikinaa nostatetaan jääkaapissa? o_O

    Blondi ei tajuu… mutta ehkä se sitten toimii niinkin.

    1. Juu! Taikina nousee mutta vaan hitaammin.

  2. Heippa, pulled pork on epäilemättä herkullista, mutta nytpä huomioni kiinnittyi pikkuneidin kukkapaitaan/bodyyn, mikä merkki, mikä kauppa? Olisin kovin kiitollinen tiedosta, paita on aivan ihana:).( toki sen kantaja myös). Lissu

    1. Taitaapi olla Polarn O. Pyretin body, jonka olemme saaneet lahjaksi joskus reilu vuosi sitten. En osaa sanoa, onko sitä enää mallistossa.

      1. Kiitos tiedosta,nyt heti googlailemaan.:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *