Sitruuna-pinaattiraviolit ja voi-salviakastike

Ladataan...
Isyyspakkaus

Mitä sinulle tulee mieleen, kun mainitsen sanan pastakone? Aika monelle tuntuu tulevan karjalanpiirakat, sillä niin usein olemme kuulleet, miten hyviä piirakoita sillä voi tehdä. Minulle se puolestaan tarkoittaa, että kohta saadaan ravioleja!

Edellisestä kerrasta olikin kyllä jo aivan liian pitkä aika, mutta vaikka itse sanonkin, niin kyllä näitä olisi kehdannut italialaisellekin tarjota.

Joku varmaan miettii, voiko pastaa sitten valmistaa ilman pastakonetta. Jotain paksumpaa ja pitkulaisempaa voi, mutta ainakin ravioliin tarvitaan hyvin ohut levy, ja itse en jaksaisi nähdä sitä kaulitsemisen vaivaa.

Pastakoneellakin raviolien valmistamisessa on sen verran työtä, etteivät ne aivan arkiruokaa ole. Ei ihmekään, että niitä on vaikea löytää jopa italialaisista ravintoloista. Toisinaan on kuitenkin hauska näperrellä - varsinkin, kun lopputulos on näin herkullista!

Sitruuna-pinaattiraviolit ja voi-salviakastike

Ainekset

Pastataikina

  • 1 l vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • (Loraus maitoa)

Raviolien täyte

  • 150 g (tuoretta) pinaattia
  • 250 g ricottajuustoa
  • 1 kananmuna
  • sitruunan kuori raastettuna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa

Salviakastike

  • 50 g voita
  • 8 lehteä tuoretta salviaa

Lisäksi parmesanraastetta.

Valmistaminen

  1. Valmista ensin täyte: jos käytät tuoretta pinaattia, keitä sitä 3 minuuttia, puristele lehdet kuivaksi ja hienonna pinaatti. Jos käytät pakastepinaattia, valuta siitäkin neste pois esim. kahvinsuodatinpussissa, jotta täytteestä ei tule liian kosteaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään
  2. Tee sitten pastataikina: Laita jauhot kulhoon (tai kekoon pöydälle), tee niiden keskelle kuoppa ja laita kananmunat kuoppaan
  3. Sekoita jauhoja ja munia toisiinsa vähitellen haarukalla, kunnes se alkaa tuntua hankalalta. Jatka sitten vaivaamista käsin. Taikinan kuuluu olla jäykkää, mutta jos se tuntuu liian kuivalta, lisää taikinaan pieni loraus maitoa
  4. Kun taikina alkaa tuntua tasaiselta ja kimmoisalta, on aika alkaa vaivata sitä pastakoneella. Muista puhdistaa kone veivaamalla pieni taikinapallo useasti ja joka kohdasta telojen läpi
  5. Ota taikinasta puolen nyrkin kokoinen kimpale ja litistä se käsissäsi mahdollisimman litteäksi. Mankeloi levy pastakoneen läpi paksuimmalla asennolla. Taita levy puoliksi ja mankeloi se uudestaan. Jatka tätä muutaman kerran, kunnes taikina muuttuu tasaisen vaaleaksi ja kauniin sileäksi
  6. Mankeloi taikinalevy tämän jälkeen askel askeleelta ohuemmaksi. Itse en tee taikinasta koskaan ohuempaa kuin asennolla 7 (ohuin on 9), jotta siitä ei tulisi vaikeaa käsitellä
  7. Aseta valmiiksi mankeloitu taikina pöydälle ja nostele teelusikalla täytettä sen päälle n. viiden senttimetrin välein niin, että täyte on reilusti levyn keskiviivan toisella puolella
  8. Käännä levyn toinen reuna täytteen yli toista reunaa vasten, painele levyn puoliskot tiiviisti kiinni toisiinsa täytenokareiden ympäriltä ja yritä saada kaikki ilmakuplat varovasti pois täytteestä ennen kuin suljet reunan 
  9. Leikkaa raviolit taikinapyörällä ja laita ne hyvin jauhotetulle alustalle
  10. Valmista ravioleja, kunnes täyte on käytetty kokonaan ja tee lopusta taikinasta esimerkiksi tagliatelleä. Tagliatellen voi hyvin kuivata myöhempää käyttöä varten harjanvarren, vaateripustimen tai vaikkapa pyyhkeen päällä.

Raviolit kannattaa syödä pian sen jälkeen, kun ne on tehty.

  1. Kuumenna tilavassa kattilassa vesi kiehuvaksi, ja valmista sillä aikaa salviakastike: Hienonna salvianlehdet, sulata voi kasarissa ja lisää salvia siihen
  2. Kun ruokailijat jo istuvat pöydässä, mausta kiehuva vesi suolalla ja keitä ravioleja pienissä erissä, kunnes ne nousevat pintaan, n. 5 minuuttia paksuudesta riippuen. Maista yhtä raviolia tarkistaaksesi kypsyyden
  3. Kaada kypsät raviolit lävikköön ja valuta niistä vesi pois
  4. Kokoa annokset lautasille, kaada raviolien päälle voi-salviakastiketta ja ripottele pinnalle vielä parmesanraastetta.

Ja muista valita tagliatellen kuivauspaikka huolellisesti.

Share

Kommentit

annemi

Meillä on ollut samanlaiset ajatukset, kun meilläkin syötiin juuri pastaasitrunaa-salvia-voi-kastikkeella :) ravioleja en ole tehnyt kotona ikuisuuksiin, tämä postaus olikin hyvä muistutus että niitä kannattaisi tehdä vähän useammin!(taisin viimeksi olla vähän hullu ja kaulita ne taikinalevyt käsin vaikka kotona on kyllä pastakonekin.. ensi kerralla en kyllä ryhdy siihen puuhaan :)) 

Tommi K
Isyyspakkaus

Sitä on liikkeellä: Yksi Instagram-seuraajani hämmästeli, kun viikonloppuna julkaisin kuvan tuosta raviolilautasesta, ja lähes samaan aikaan Sivumaku-blogi julkaisi omassa Instagramissaan kuvan lähes identtisestä annoksesta, myös voi-salviakastikkeella. 

Hosuli
Hömppäblogi

 

Hahaa, määkin just julkaisin voi-salviapastan reseptin: http://hosuli.blogspot.fi/2014/01/salviapasta-20.html :D Pastaa en väsännyt itse, mutta sitä ois joskus hauska kokeilla. En tosin tiedä, onnistuuko kotitekoinen pasta gluteenittomana, hmm...

Voi-salviakastikkeen voisinkin ottaa käyttöön. Toimis varmasti monen ruokalajin kanssa. Yksinkertainen on parasta jne.

Ei kyllä tule mieleen karjalanpiirakat pastakoneesta...

Marski (Ei varmistettu)

Tästä inspiroituneena tein tänään pinaatti-ricotta-sitruuna täytettyjä kananrintoja. Oikein maistuvia nekin!

LiK (Ei varmistettu)

AHAHAHHAAA!!! Tää viimenen oli kunnon päivän piristys!:) Pastariiviö<3
Ilmeisesti oli hyvää:) Oon jo niin iso fani tälle pienelle tytölle, kerro terveisiä, että jatkaa samaan malliin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Pastariiviö! Hah :D Terveiset menivät perille.

babbabaa (Ei varmistettu)

Hei, onpas kivan kuuloinen ohje! Tekisimme tätä mieluusti siippani kanssa tänään illalla. Monelleko ohje on tarkoitettu?

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuolla täytemäärällä ravioleja tuli 52 kpl, ja ne olivat reilun kokoisia, joten niistä riittänee neljälle tai viidelle, jos tarjolla on myös jotain muuta alkuun tai loppuun. 

Kommentoi

Ladataan...