Sitruuna-pinaattiraviolit ja voi-salviakastike

Mitä sinulle tulee mieleen, kun mainitsen sanan pastakoneAika monelle tuntuu tulevan karjalanpiirakat, sillä niin usein olemme kuulleet, miten hyviä piirakoita sillä voi tehdä. Minulle se puolestaan tarkoittaa, että kohta saadaan ravioleja!

Edellisestä kerrasta olikin kyllä jo aivan liian pitkä aika, mutta vaikka itse sanonkin, niin kyllä näitä olisi kehdannut italialaisellekin tarjota.

IMG_1281.jpg

Joku varmaan miettii, voiko pastaa sitten valmistaa ilman pastakonetta. Jotain paksumpaa ja pitkulaisempaa voi, mutta ainakin ravioliin tarvitaan hyvin ohut levy, ja itse en jaksaisi nähdä sitä kaulitsemisen vaivaa.

Pastakoneellakin raviolien valmistamisessa on sen verran työtä, etteivät ne aivan arkiruokaa ole. Ei ihmekään, että niitä on vaikea löytää jopa italialaisista ravintoloista. Toisinaan on kuitenkin hauska näperrellä – varsinkin, kun lopputulos on näin herkullista!

IMG_1230.jpg

Sitruuna-pinaattiraviolit ja voi-salviakastike

Ainekset

Pastataikina

  • 1 l vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • (Loraus maitoa)

Raviolien täyte

  • 150 g (tuoretta) pinaattia
  • 250 g ricottajuustoa
  • 1 kananmuna
  • sitruunan kuori raastettuna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa

Salviakastike

  • 50 g voita
  • 8 lehteä tuoretta salviaa

Lisäksi parmesanraastetta.

IMG_1140.jpg

IMG_1165.jpg

Valmistaminen

  1. Valmista ensin täyte: jos käytät tuoretta pinaattia, keitä sitä 3 minuuttia, puristele lehdet kuivaksi ja hienonna pinaatti. Jos käytät pakastepinaattia, valuta siitäkin neste pois esim. kahvinsuodatinpussissa, jotta täytteestä ei tule liian kosteaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään
  2. Tee sitten pastataikina: Laita jauhot kulhoon (tai kekoon pöydälle), tee niiden keskelle kuoppa ja laita kananmunat kuoppaan
  3. Sekoita jauhoja ja munia toisiinsa vähitellen haarukalla, kunnes se alkaa tuntua hankalalta. Jatka sitten vaivaamista käsin. Taikinan kuuluu olla jäykkää, mutta jos se tuntuu liian kuivalta, lisää taikinaan pieni loraus maitoa
  4. Kun taikina alkaa tuntua tasaiselta ja kimmoisalta, on aika alkaa vaivata sitä pastakoneella. Muista puhdistaa kone veivaamalla pieni taikinapallo useasti ja joka kohdasta telojen läpi
  5. Ota taikinasta puolen nyrkin kokoinen kimpale ja litistä se käsissäsi mahdollisimman litteäksi. Mankeloi levy pastakoneen läpi paksuimmalla asennolla. Taita levy puoliksi ja mankeloi se uudestaan. Jatka tätä muutaman kerran, kunnes taikina muuttuu tasaisen vaaleaksi ja kauniin sileäksi
  6. Mankeloi taikinalevy tämän jälkeen askel askeleelta ohuemmaksi. Itse en tee taikinasta koskaan ohuempaa kuin asennolla 7 (ohuin on 9), jotta siitä ei tulisi vaikeaa käsitellä
  7. Aseta valmiiksi mankeloitu taikina pöydälle ja nostele teelusikalla täytettä sen päälle n. viiden senttimetrin välein niin, että täyte on reilusti levyn keskiviivan toisella puolella
  8. Käännä levyn toinen reuna täytteen yli toista reunaa vasten, painele levyn puoliskot tiiviisti kiinni toisiinsa täytenokareiden ympäriltä ja yritä saada kaikki ilmakuplat varovasti pois täytteestä ennen kuin suljet reunan 
  9. Leikkaa raviolit taikinapyörällä ja laita ne hyvin jauhotetulle alustalle
  10. Valmista ravioleja, kunnes täyte on käytetty kokonaan ja tee lopusta taikinasta esimerkiksi tagliatelleä. Tagliatellen voi hyvin kuivata myöhempää käyttöä varten harjanvarren, vaateripustimen tai vaikkapa pyyhkeen päällä.

IMG_1200.jpg

IMG_1214 (1).jpg

Raviolit kannattaa syödä pian sen jälkeen, kun ne on tehty.

  1. Kuumenna tilavassa kattilassa vesi kiehuvaksi, ja valmista sillä aikaa salviakastike: Hienonna salvianlehdet, sulata voi kasarissa ja lisää salvia siihen
  2. Kun ruokailijat jo istuvat pöydässä, mausta kiehuva vesi suolalla ja keitä ravioleja pienissä erissä, kunnes ne nousevat pintaan, n. 5 minuuttia paksuudesta riippuen. Maista yhtä raviolia tarkistaaksesi kypsyyden
  3. Kaada kypsät raviolit lävikköön ja valuta niistä vesi pois
  4. Kokoa annokset lautasille, kaada raviolien päälle voi-salviakastiketta ja ripottele pinnalle vielä parmesanraastetta.

IMG_1266.jpg

Ja muista valita tagliatellen kuivauspaikka huolellisesti.

IMG_1237.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (9)
  1. Hei, onpas kivan kuuloinen ohje! Tekisimme tätä mieluusti siippani kanssa tänään illalla. Monelleko ohje on tarkoitettu?

    1. Tuolla täytemäärällä ravioleja tuli 52 kpl, ja ne olivat reilun kokoisia, joten niistä riittänee neljälle tai viidelle, jos tarjolla on myös jotain muuta alkuun tai loppuun. 

  2. AHAHAHHAAA!!! Tää viimenen oli kunnon päivän piristys!:) Pastariiviö<3
    Ilmeisesti oli hyvää:) Oon jo niin iso fani tälle pienelle tytölle, kerro terveisiä, että jatkaa samaan malliin!

    1. Pastariiviö! Hah 😀 Terveiset menivät perille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *