Supernopea valkosipulimajoneesi
Majoneesi on tuote, jota ei kannata kantaa kaupasta kotiin. Ainakaan jos uskoo Rouvaani ja tekee majoneesin tällä ohjeella.
Kolme myyttiä + yksi yleinen väärinkäsitys majoneesista:
- 1: Majoneesin tekeminen on vaikeaa – Ei ole, ainakaan tällä ohjeella
- 2: Majoneesi juoksettuu helposti – Ei juoksetu, ainakaan tällä ohjeella
- 3: Majoneesi tehdään liruttamalla öljyä vähän kerrallaan kananmunan sekaan – Ei kannata, se tekee hommasta vaikeaa ja saattaa aiheuttaa juoksettumisen
- +1: Majoneesi on maitotuote – Ei ole, jos kyse on oikeasta majoneesista.
Tällä ohjeella teet helpon, nopean ja herkullisen valkosipulimajoneesin. Voit myös jättää valkosipulin pois tai laittaa sen sijaan majoneesiin vaikkapa chiliä.
Supernopea valkosipulimajoneesi
(Katso myös videoni majoneesin valmistamisesta täältä!)
Ainekset
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl dijon-sinappia
- 1 kananmuna
- 1/2 sitruunan mehu
- hieman valkopippuria
- ripaus suolaa
- 2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)
Valmistaminen
- Hienonna valkosipulit ja laita ne kapeaan kannuun
- Mittaa kannuun myös muut ainekset
- Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa.
Majoneesi on valmis. Etkö usko? Katso tämä kuvasarja. Majoneesin valmistuminen mitataan sekunneissa.
Tästä ohjeesta on annettava kreditit Helsingin työväenopiston kotitalousopettajalle Jouko Sireniukselle, jonka opeissa Rouva on käynyt useammankin kerran.
Postauksen kuva vaihdettu ja linkki videoon lisätty 31.12.2018.