Olenko valmis hyväksymään negatiivisetkin tunteet osaksi elämääni?

Ladataan...

Hedonismi. Sanakirja kertoo sen tarkoittavan yksinkertaisemmillaan maksimaalisen nautinnon määrän tavoittelua. Hedonismi liittyy kiinteällä tavalla länsimaisen ihmisen maailmankuvaan. Nautinnon tavoittelusta on tullut arvo. Hekumallisia tunteita tavoitellaan ensin kiihkon kautta työelämässä, erilaisista ihmissuhteista, ja niihin väsymisen jälkeen tasapainoa ja henkisyyttä haetaan monien menetelmien ja kurssien kautta. Keskeinen tavoite on tuntea mahdollisimman vähän pelkoa, surua, vihaa,...

Share

yrttijalkakylpy

Ladataan...
noidanluola noidanluola

Tehokas parantava yrttijalkakylpy;

Murskaa ja sekoita keskenään yrtit; laventeli, rosmariini, tilli, timjami, salvia, rakuuna, limetinlehtiä, laakerinlehti ja persiljaa.

Laita kuumaan veteen yrtit, lusikallinen hunajaa ja muutama tuore piharatamon lehti ja sekoita.

Itse liotin jalkoja siellä puolisen tuntia. =) 

Share

Last call for alcohol

Ladataan...
josha P.S. Never stop smiling

 

Luin eilen mielenkiintoisen jutun alkoholista, ja ajattelin että tämän suuren suomalaisen juhlapyhän alla mäkin voisin kertoa vähän omasta suhteestani tähän viisaiden juomaan.

Mun suhde alkoholiin on ollut aina vähän monimutkainen: oon nähnyt monen alkoholistin elämän päättyvän, ja...

Share

Kun taikaelämästä tuli totta

Ladataan...
Vesihelmi Äiti Maan Ääni

Havahdun yhä useammin kokemukseen siitä, että elämässäni todella on taikaa. Toisinaan tuntuu että elän täysin omassa kuplassani, johon kyllä mahtuu muutama muukin, mutta jos eksyy uutisten tai ns. ulkomaailman todellisuuteen, tajuaa omansa olevan aivan eri luokkaa. Jo jokin aika sitten päivitin vanhan sanonnan "liian hyvää ollakseen totta" uusille urille. "Niin hyvää, että sen on pakko olla totta" vastaa mielestäni paremmin asian oikeaa kantaa. Voisipa tässä samalla uudistaa muutaman muunkin...

Share

"Minä olen sokeriaddikti" - osa 2

Ladataan...

 

Tuossa viikko sitten julkaisin postauksen, jossa kerroin suhteestani sokerin kanssa ja kuinka haluaisin mielelläni päästä tästä epäterveellisestä suhteesta, tarkemmin sanottuna riippuvuudesta, eroon. Tuon aiemman postauksen lopussa oli koottu lista asioista joiden usein sanotaan auttaman sokerihimon taltutuksessa. Ajattelin nyt jakaa hieman ajatuksiani...

Share

Väkevänä ja hauraana

Ladataan...

Harvoin nainen on väkevä kuin kirpeistä kirpein salmiakki ja hauraista haurain kuin voikukan haituva. Nämä kaksi kuvaavat synnyttämistä aika hyvin. 

"Väkevä hauras" on Maija Buttersin kirja. Se ei liity synnyttämisen fyysiseen vaan henkiseen puoleen. Enpä olisi vuosi sitten arvannut, millainen prosessi synnytys onkaan myös henkisesti.

Kun lapsivettä lirahtaa, lorahtaa tai vyöryy kuin elokuvissa tai se ihka oikea synnytyssupistus tulee, saattaa yksi äiti olla helpottunut: odotus...

Share

Isosisko autistille

Ladataan...
Tanjaleena Tanjaleena

Kai jokainen on kuullut autismista? Nähnyt kenties autistisen ihmisen? Autismia on eritasoja mm. lievä, keksivaikea ja vaikea. Autisminkirjoon kuuluu myös erinlaisia alalajeja kuten mm. aspergerin oireyhtymä.

Minä olen sisko, isosisko kahdelle maailman tärkeimmälle neitokaiselle. Olen myös isosisko autistiselle ihmiselle. Toinen siskoistani on autisti, hän on meistä kaikkein nuorin. Meidän perheen silmäterä, tsemppaaja ja todella rakastettu. 

Olen itse ollut noin 9vuotias kun...

Share

Ei aivan absolutisti

Ladataan...
Ninnika Loput kirjeessä

Taas on se aika vuodesta kun suomalaiset suunnistavat perheineen mökeille, tai muuten vain kerääntyvät ystävien kanssa juhlistamaan suomalaista suvea. Kokot syttyvät, grillit lämpenevät ja alkoholi maistuu. Jo viikkoja on esitetty kysymyksiä ”mitä teet juhannuksena” ja vastauksena on ollut liuta suunnitelmia, joiden pääasiallinen sisältö kuitenkin on yhdessä olo ja rentoutuminen.

...

Share

Onni.

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Kaikki meistä sitä tavoittelevat, kukin tavallaan. Liittyneeköhän mitään asiaa kohtaan niin erilaisia odotuksia ja moninaisia käsityksiä kuin mitä onnen ja onnellisuuden tavoitteluun liittyy? Osalle kaiken tulee olla suurta, mahtavaa ja kiiltävää. Uutta, hienompaa, kallista? Toisille onni muodostuu jostain lähes päinvastaisesta.

Kun itse mietin onnellisuutta, huomaan miten se omalla kohdalla löytyy usein pienistä asioista ja hetkistä. Joskus aivan...

Share

Kuinka löytää oma tie?

Ladataan...
bimbalinda ATTRAVERSIAMO

Tulin kesäksi vanhempieni kotiin Italiaan, jotta saisin nähdä perhettä, mutta myös siinä toivossa että saisin hetken rauhaa ja aikaa itselleni.

Olen mielenkiintoisessa elämänvaiheessa; sellaisessa muutosten vaiheessa tai kohdassa josta pian lähden rakentamaan sitä omaa elämää. Sitä elämää mistä unelmoin ja...

Share

Pages