Me ja ne vangitut eläimet

Ladataan...

 

Istun virolaisessa eläintarhassa ja poltan tupakkaa. Ihmiset on rumia. Eläimet huutaa. Tuijotan matelijatalon käärmeitä silmiin ja toivon, että joku niistä karkaa. Kaaos tekisi terää. Lapset leikkii. Aikuisten kuuluu ottaa valokuvia ja teeskennellä jälkikasvunsa tähden et ne on innoissaan. Nehän on jo nähneet kaiken avarassa luonnossa.

Lapset kiljuu. Apina tulee lasiin kiinni. Vanhempia naurattaa.

...
Share

Asiat, jotka haluan opettaa lapsilleni

Ladataan...
maikku67 Vihreitä unelmia

Jos pitäisi valita 10 asiaa, jotka haluan opettaa lapsilleni, olisi ÄÄNESTÄMINEN yksi näistä hampaidenpesun, suvaitsevaisuuden ja rehellisyyden joukossa. Ensimmäiset 10 elinvuottaan meidän lapset roudattiin joka ikisenä äänestyspäivänä mukana vaaliuurnille. Elättelen toiveita, että he ovat imeneet äidinmaidossa tiedon siitä, että äänestäminen on se keino, millä he päättävät, millaisessa Suomessa tulevat elämänsä elämään. On aivan sama, millaisessa elämäntilanteessa itse on, tai millainen...

Share

Sananen parisuhteesta

Ladataan...
Käpy Minä rakastan

On täyttä humpuukia väittää, etteikö parisuhde muuttuisi kun lapsi tulee taloon. Itseasiassa se muuttuu jo raskausaikana, sillä nainen on raskaana, mies ei. Tästä epäreiluudesta huolimatta mies saa kyllä varmasti kuulla tuntemuksista, joita naisen vatsanahan venyminen ja yöpissalla ravaaminen aiheuttavat, mutta silti se on nainen jonka mahassa möyritään niin että itkettää. 

Sanotaan, että naisen voi olla vaikea ottaa puoliso mukaan vauvakuplaansa....

Share

Oma, ainutlaatuinen tarinani

Ladataan...

Eilen ilmestyneessä Me Naisissa kolumnisti Anna Perho käsitteli erilaisuutta. Kirjoitus oli mielestäni todella hyvä, ja se jäi pyörimään mieleeni koko päiväksi. Kieli oli myös selkeää, jolloin jutun saattoi lukea kerralla läpi sen kummemmin sitä tavailematta.

Kolumnissa Perho kertoi paitsi itsestään ja omista tuntemuksistaan, myös elokuvaohjaajasta, joka...

Share

New friends wanted

Ladataan...
Mariaa Hömppätaivas

Olen muutama viime viikkona herännyt siihen, että haluaisin enemmän ystäviä. Muutin Jyväskylään oikeastaan poikaystävän takia, hän kun opiskelee täällä. Pidän Jyväskylästä erittäin paljon ja täällä on ne muutamatkin ystävät mitä minulla on, mutta silti välillä tunnen olevani yksinäinen.

Asuin lapsuuteni pienessä kylässä jossa ei samanikäisiä lapsia paljon ollut. Onneksi yksi sydänystävä oli ja hän on pysynyt rakkaana ystävänä kaikki nämä vuodet. En ole koskaan ollut kovin sosiaalinen...

Share

Suhteestani musiikkiin

Ladataan...

En ole koskaan pitänyt itseäni musikaalisena. Kun jossain sosiaalisessa tilanteessa päädytään laulamaan, oli kyse sitten hilpeästä Sing Star-tyyppisestä laulutilanteesta tai virsien veisaamisesta, ärsyynnyn siitä, jos täysin laulutaitoiset ihmiset kikattelevat mukamas noloina ja selittävät, etteivät ole kummoisiakaan laulajia. Ja kun...

Share

Metsän kaipuu

Ladataan...
sanninen Sairaan Ihana Sanni

Ihmeellistä, kuinka omat tunteet ja ajatukset tuntuvat vain omilta. Olet niiden kanssa yksin. Sitten jaat ne muiden kanssa ja huomaat, ettet olekaan enää yhtään yksin. Monilla muilla on samanlaiset tunteet, toiveet, ajatukset ja kaipaukset. Tai matkustat Helsinkiin ystävän avajaisiin ja huomaat olevasi omassa maailmassasi. Vaikka se ei olekaan minun- oikeasti. Ikäänkuin...

Share

Mun lapsi ei harrasta.

Ladataan...
Keijukimppu 99800 Alaska

Seuraan huonoa omaa tuntoa potien perheitä, joissa lapsilla on useita harrastuksia.
Milloin viedään yksi pelaamaan lentopalloa, toinen siksi aikaa satubalettiin ja kun ne päättyvät, mennään yhdessä taidemaalauskurssille. Lapsilla on ohjattuja harrastuksia kolmena, neljänä iltana viikossa ja koko ajan mennään tukka putkella.

Minun lapsellani ei ole ohjattuja...

Share

Piparin elämää

Ladataan...
byriina byRiina

Pipari muutti meidän kotiimme viettämään kissan elämää syksyllä 2013. Naapurimme löysi sen vanhan navetan sontasäiliön takaa. Emokissalla oli vain yksi pentu, joka oli löydettäessä jo ainakin kuukauden vanha ja se halusi kovasti syliin yhtään vierastamatta. Isämme ristikin sen heti sontasäiliön aarteeksi suomen kansalle. Ja me ristimme sen Pipariksi, sukupuoleen katsomatta.

...

Share

Valinnoista ja vastuusta

Ladataan...

Hei!

Käytyäni viimeisen parin vuoden aikana läpi aikamoisia elämänmuutoksia, olen väkisinkin tullut pohtineeksi paljon myös valintojen tekoa ja vastuuta niistä. Sitä, miten oma onni on pitkälti ihan vain omista valinnoista kiinni. Ja toisaalta, miten myös valitsematta jättäminen on omalla tavallaan valinta. Se, että jää ajelehtimaan epätyydyttävään tilanteeseen, eikä tee mitään aktiivista tilanteen korjaamiseksi, parantamiseksi, tehdäkseen itsestään onnellisen, sekin on valinta.

...
Share

Pages