Myötätunto omia elämänvaiheita kohtaan on henkistä ja hengellistä kasvua

Ladataan...
matti perälä Matti Perälä

Sumu, varjot, etsiminen

Melko säännöllisesti kohtaan ihmisiä ja puheenvuoroja, joiden kiikarissa ovat muuttumattomat kuvat niin yhteiskunnasta, arvoista kuin Jumalastakin. Minun polkuni ja näkemykseni ovat toisenlaiset.

 

Kotielämää ja...

Share

ILTA NELSON MANDELAN MUISTOLLE (Kirjabloggaaja Edinburghissa osa 7)

Ladataan...

Edinburghin kirjafestivaalien odotetuimpia vierailijoita oli Desmond Tutun tytär Mpho Tutu. Isä ja tytär ovat kirjoittaneet yhdessä anteeksi antamista käsittelevän kirjan The Book of Forgiving. Päivää ennen tilaisuutta saimme valitettavan tiedon: Mpho Tutu oli joutunut perumaan saapumisensa.

Samana iltana oli kuitenkin onneksi toinen tärkeä tilaisuus: ilta Nelson Mandelan muistolle. Tilaisuudessa neljä eri kirjailijaa luki Madibaa käsitteleviä, tai hänelle merkityksellisiä...

Share

Anteesi

Ladataan...
MinEna Kasvukäyrillä

Jotain todella suurta ja elämässä merkityksellistä on opittu, nimittäin spontaani anteeksipyyntö. 

Anteesi.

Kasvukäyrillä

 

Voi kuinka hellyyttävää! Itkuhan se meinasi päästä kun tuo supattava ja suhiseva napero ensin halusi pyytää minulta anteeksi, koska ajoi...

Share

TAIDEVINKKI: Mystinen Hilma Af Klint esillä nyt Taidehallissa

Ladataan...
Vinkkipankkiiri Vinkkipankki

 

Taidehallin tyylikkäästi uudistuneen ilmeen myötä innostuin jälleen käymään paikan päällä. Hilma Af Klint - Abstraktin edelläkävijä -näyttelyssä. 

Hilma af Klint .jpg

 

Jo heti ovella kuiskitaan mystisestä Hilmasta. Suurin osa töistä, jotka ovat Taidehalisssa esillä hän testamenttisi säilöön 20 vuodeksi lukkojen taakse kuoltuaan vuonna 1944. Hän uskoi, että vasta...

Share

Kauneus - katsojan silmissä vaiko sydämessä?

Ladataan...

Eräässä keskustelussa päädyn pohtimaan kauneutta, sen merkitystä ja omaa näkemystäni sen merkityksestä. Ajattelen kuinka ailahtelevaa se on ja kuinka vähän näen sille perusteita asiallisessa mielessä. Ajattelen sen kuuluvan taiteeseen, estetiikkaan, satuihin ja lehtien muokattuun kuvakerrontaan, johonkin sellaiseen, joka ehkä ikään kuin somistaa maailmaa, jossa me elämme. Mietin kauneus ihanteita kautta aikojen jolloin usein puhutaan naiskauneudesta ja saan lukea usein pohdintoja siitä miltä...

Share

samanlaisia, erilaisia - puhutaan ennakkoluuloista

Ladataan...
rilla Hymyillen.

Heippa :)

 

   Se oli kaunis kesäinen ilta. Istuttiin Oulussa kahvilassa, E jutteli kaverinsa kanssa ja minä katselin ohikulkijoita. Viereisessä pöydässä istui kaksi keski-ikäistä naista ja mies.

" Voi noita tyttöressuja, miksi ne SUOMALAISET tytöt retkahtaa TURKKILAISIIN. Voi niitä raukkoja, eikö ne tiedä että niiden koko elämä on sitten kahlittua, kun mies ei anna tehdä mitään ja ne huivitkin vielä."

  Puhuja oli viereisessä pöydässä istuva nainen, joka...

Share

Ihanaa somea, mutta millä hinnalla?

Ladataan...
Raissi RetroPrinsessa

Olen nyt vuoden kirjoittanut tätä blogia, mutta somen löysin kunnolla oikeastaan vasta viime keväänä. Hurahdin ja upposin siihen ihan täysin. Olen saanut älyttömästi uusia tuttavia, kavereita ja ystäviä ihan lyhyessä ajassa ja suorastaan rakastan somesurffailua (jos näin nyt voi sanoa). Eikä sosiaalisten piirien laajentuminen ole jäänyt pelkästään bittiavaruustasolle, vaan olen tavannut älyttömästi uusia ihmisiä ihan livenäkin. Minusta on kuoriutunut oikea social butterfly.

Mutta...

Share

Minä uskon

Ladataan...
rilla Hymyillen.

image.jpg

  Minä uskon Jumalaan, ihmisyyteen, kasvamiseen, nauruun, hymyilyyn, rohkeuteen, anteeksiantoon ja yrittämiseen.

Mihin sinä uskot? 

  Kuinka moni teistä on kuullut Radical self love biblestä? Tai blogista nimeltä Gala Darling? Suosittelen lukemaan :) 

Share

Oman elämänsä alkemisti

Ladataan...
mamalion Mama Lion

Minulta kysytään usein, mitä mainostamani "olet oman elämäsi luoja" -fraasi todella tarkoittaa ja pitää sisällään. Manifestoinnista, omien olosuhteidensa luomisesta voisi kirjoittaa kirjan. Minä en tänä aamuna ehdi kirjoittaa kirjaa, joten päätin tehdä aiheesta pienen tiivistelmän.

Manifestoinnin salaisuus piilee siinä, että oikeastaan mitään elämässä ei tarvitsisi odottaa, mikään ei "vie aikaa". Asiat, manifestointi, ilmentäminen, muutokset, kestävät aikansa, koska:

1. Emme...

Share

jospa vihdoin

Ladataan...
minla #ihanapoika

Niin. En ole koskaan seurustellut. Siinä teille salaisuus numero yksi.

Ikää on (vasta? jo?) 23 vuotta, nolla seurustelusuhdetta, monia ihastuksia, muutamia yhden illan juttuja, kaikenlaisia säätöjä ja lukemattomia haaveita ja kuvitelmia.

Olen aina luottanut siihen, että kun se joku ihana on tullakseen, se sitten ilmestyy jossain vaiheessa. En ole tietoisesti kamalasti tehnyt asialle mitään, käynyt satunnaisen epäsäännöllisesti treffeillä, ollut melko huoleton, vaikka välillä...

Share

Pages