5 vinkkiä opiskelukiireistä selviämiseen

Ladataan...
Marjo A. Sparkle.

Logopedian opinnot ovat pakottaneet minut opettelemaan (välillä kantapään kautta), miten noin miljoona asiaa saadaan hoidettua ajoissa ja miten tehtävänä olevat asiat kannattaa aikatauluttaa, että ne saa tehtyä ajoissa. Joten tässäpä meikäläisen hyväksi havaitsemia vinkkivitosia opiskeluista selviämiseen:

 

x TEE TEHTÄVÄLISTA. Loputtomalta tuntuvien to-do -listojen rustaaminen paperille on ollut opintojen aikana ehkäpä...

Share

Kuka tuomaroi peliä Isovanhempien Aika?

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

On lapsia, jotka osaavat jo pyytää isovanhemman aikaa. Sitten on ne, jotka ovat vielä liian pieniä kertomaan. On vanhempia, jotka itsekkäästi muita ajattelematta nauttivat saamastaan tuesta. Jotkut vanhemmat pyytävät harvakseltaan apua, koska vaatimattomasti haluavat ajan riittävän muillekin. On isovanhempia, jotka ovat aina valmiina auttamaan arjessa. On myös isovanhempia, jotka voivat olla läsnä ja rakastaa ilman jatkuvaa...

Share

Parempia päiviä

Ladataan...
esssiel EssieL

- Jokainen meistä tarvitsee ystävän, joka vastaa sulle keskellä yötä puhelimeen ja on valmis rientämään halaamaan vaikka heti ja vaan siks, että sulle tulis parempi mieli.

- Meistä jokaisen kannattaa heivata elämästään ne negatiiviset tyypit pois, jotka kerta toisensa jälkeen saa sut murtumaan ja pettymään. Heistä ei ole loppu peleissä mitään iloa. 

...

Share

Viikko takana

Ladataan...

Voisin alottaa tän ylistämällä elämääni Tukholmassa. Miten kaikki on niin kivaa, kuinka oon saanu miljoona uutta kaveria ja aurinko paistaa koko ajan. Kuinka mikään ei stressaa ja miten en aio koskaan tulla takasi. Miten joka aamu herään hymy huulilla ja päivät täyttyy ohjelmasta ja oon too busy too busy. Voisin alottaa tän niin mutta enpä taida.

Viikko on siis takana ja siihen on mahtunut paljon. Mutta siihen ei ole mahtunt pelkkää kivaa, ei oo miljoonaa uutta kaveria ja välillä on...

Share

Sivistyksen mitta

Ladataan...

Olin seuraamassa lapseni harrastukseen liittyvää kurssia. Kurssille saapui uutena osallistujana teini-ikäinen transpoika. Hän kävi esittäytymässä juuri ennen opetuksen alkua valmentajalle, joka etsi ja löysi nimen listasta. Minä satuin istumaan ainoana vanhemmista siinä oven vieressä ja kuulin lyhyen keskustelun.

"Ja sinä olet Anna Mäkinen*", valmentaja totesi listaansa selaten.

"Joo, mun nimi on siellä Anna, mutta mua voi sanoa Antoniksi", lyhyttukkainen, jalkapallopaitaan...

Share

Ystävät

Ladataan...
Zeaney Lovable

Mulla ittelläni on ainakin pienestä pitäen ollut tosi vaikeeta saada kavereita. Pienempänä olin joko yksin tai poikien kanssa silloin tällöin mutta suurimmaksi osaksi nautin yksinolosta ja itseni toteuttamisesta. Rakastin pelkkää piirtelyä ja askartelua ja ei musta tuntunut yksinäiseltä. Askartelinhan mä milloin mitäkin erilaisia miniatyyri pahvinukkeja sun muita. 

Koulussa mä...

Share

Riparihuumassa - ihan pöllyssä

Ladataan...
Tuija N. Virtaa

Olet vähän eksyneen näköinen. Et käsitä, miten tänne jouduit. Ihanko itse halusit. Olisiko kuitenkin äiti pakottanut. Ainakaan hymyillä et aio. Ja huoneesta et vapaaehtoisesti tule ulos. Pappi on outo. Isoset myös. Jotain ihme kesätyöntekijöitäkin parveilee. Lähtisitkö sittenkin takaisin kotiin.

Minä näen sinut. Toivon ja rukoilen, että saisin näiden päivien aikana tavata tavallisuutesi ja syvyytesi. Monenlaisuutesi. Nyt näen uhmaa ja ärtymystä. Toivon kovin, että uskallat tulla...

Share

Kriisi

Ladataan...
Annanyt Hengitä

Mä havahduin äsken valtavaan ahdistuksen tunteeseen. Se tuli aaltona mun yli ja jäi sisälle. Kaikki tämä on niin uutta ja outoa. Muutan sunnuntaina takaisin kotikotiin viideksi päiväksi ja ahdistaa, että oma tila pienenee. Kun on saanut vihdoin asua omassa huoneessa (kyllä, mulla ei oo ikinä ollut omaa huonetta ennen Tampereelle muuttoa vuosi sitten) ja huolehtia omista asioista tuntuu hirveältä, kun se viedään. Hetkeksi vain tosin. 

Tämä viimeinen viikko on kyllä ollut tunteiden...

Share

Hyvä ihminen

Ladataan...
rondawashere Ronda was here

Sanoin tänään miehelleni, että olen tehnyt täyskäännöksen elämässä. Hän pelästyi ja mietti, että mitäköhän ihmettä mä nyt touhuan. Vastasin, että aion tästedes olla äärettömän ylpeä saavutuksistani töissä ja muussa elämässä. Siinä missä ennen olen keskittynyt löytämään kaikesta tekemästäni ja ylipäätään...

Share

Pages