Mielensäpahoittaminen ja puolestaloukkaantuminen ovat tavallisia moraalitajun ilmentymiä

Ladataan...
tinndy Eläköön vallankumous!

Olen törmännyt sekä oikeassa elämässä että somessa lukuisia kertoja ilmiöön, jossa ihmisoikeusasioista huolestuneita kutsutaan ”mielensäpahoittajiksi” ja ”puolestaloukkaantujaksi”.

Kerronpa nyt heti alkuun olevani mielenipahoittaja ja puolestaloukkaantuja, pitäväni nutturaa kireällä ja kärsiväni mystisen kroonisesta PMS-oireilusta.

Mielestäni ihmisoikeudet ovat sen arvoisia.

Viime päivinä mieliä on pahoitettu esimerkiksi...

Share

Luonteen vahvuudesta ja kovuudesta

Ladataan...
pöpelikössä Pöpelikössä

Olen saanut ja saan usein kuulla olevani luonteeltani vahva, tähän usein myös liitetään sana kova. Samankaltaisia analyyseja (ja ”analyyseja”, riippuen siitä minkä sorttisen testin pariin on eksynyt) tippuu erilaisista luonnetta ja ominaisuuksia mittaavista testeistä joita tylsyyspäissään tulee klikkailtua – vastauksina mm. suorittajaa, vartijaa, perfektionistia ja niin edelleen (ja jos joku uskoo horoskooppeihin, niin kuorrutetaan tämä nyt vielä neitsyen varsin...

Share

Ollakko paha ihan hyvää hyvyyttään ?

Ladataan...
Mariskaliini Rosoisia reunoja

Itse kuulun niihin ihmisiin, jotka eivät haluaisi loukata ketään tietentahtoen. Haluaisin olla ympärillä olevien ihmisten kanssa sovussa, ilman konflikteja. Ahdistun helposti ristiriidoista ja otan asiat helposti henkilökohtaisesti, syyttäen itseäni asioista joihin en ole ehkä edes osallinen. Pyrin olemaan ihmissuhteissani diplomaattinen ja sovitteleva, vaikka olenkin luonteeltani impulsiivinen ja ehkä temperamenttinenkin. Usein katselen ja kuuntelen ehkä liikaakin "kuraa" ja sitten kun...

Share

Minä

Ladataan...
Aavah Vahva ja voimaton

Herätyskello soi, suljet sen ja käännät kylkeä vaikka edellisyönä olit päättänyt että tänään nouset ja lähdet koululle. Syyllisyys iskee salamana etkä pysty enää nukahtamaan, nouset ylös ja istahdat koneelle, käyt läpi facebookin, uutiset ja selailet hetken imguria, sitten tulee nälkä. Tilaat jotain syötävää koska olet kehittänyt itsellesi ruoka-addiktion jolla helpotat syyllisyyttä aikaansaamattomuudesta. Syöt ja tunnet olosi hyväksi, pelaat koneella ja jossain vaiheessa päätät selvittää...

Share

Reissuunlähdön fiilareita

Ladataan...
Heta Matilda Heta Matilda

 

Pitkälle matkalle lähteminen ja ne fiilikset ennen lähtöä on vähän ristiriitaiset. Ainakin mulla oli. Edessä kuitenkin yli vuoden poissaolo Suomesta ja kaikkien rakkaiden luota, mutta edessä myös mitä upeimpia kokemuksia ja paikkoja sekä itseensä tutustumista ja kaikkea uutta ja jännittävää.

Sitä vähän niinkuin hymyilee ja itkeskelee vuoronperään ja mahassa...

Share

Kuka hoitaa kipupotilasta? Vol 2.

Ladataan...
IU. Chronic life of mine

Edellisessä postauksessa kerroin kipujeni alkamisesta ja kuinka niitä hoidettiin perusterveydenhuollossa ja naistentaudeilla. Kerroin, että minut leikattiin ja siirrettiin toisaalle. Mutta minne minut siirrettiin?

Tiesin leikkaukseen mennessäni, että mikäli endometrioosikasvustoa ei löydy, minut siirretään yleissairaalapsykiatrian osastolle. Olin järkyttynyt ajatuksesta, että minut siirrettäisiin kipujeni kanssa psykiatrialle. Päässä soi ajatus "pidetäänkö minua nyt sitten hulluna"....

Share

Ja suurin kaikista, on rakkaus

Ladataan...
eliinak Elina K

Yhtenä päivänä olin kävelemässä kotiin. Kuulin tutun linnun äänen ja käänsin katseen heti taivaalle. Tulin surulliseksi, kun näin vain yhden joutsenen lentävän. Menin kotiin ja päätin syödä suklaata ja mieleni parani heti.

Kerroin ystävilleni illalla tästä. He ymmärsivät suruni. Söimme jäätelöä.

Seuraavana päivänä ajoin Kuopiosta Lahteen. Näin 150 kilometrin aikana kolme kertaa joutsenen, eikä kukaan heistä...

Share

Kun persu normeja purki

Ladataan...
tinndy Eläköön vallankumous!

Perussuomalaiset nuoret julkaisivat tällä viikolla normienpurkuohjelmaksi kutsumansa poliittisen tavoitelistan. Valitettavasti en saanut ladattua ohjelmaa mobiililaitteella kokonaisuudessaan (yrittäisikö kännykkäni säästellä mielenterveyttäni), mutta onneksi persusnuoret ovat julkaisseet parhaita paloja Facebook-sivullaan.

Moni lukijani ja...

Share

Pages