Rakas tietokoneeni...

Ladataan...
elisahanneles EHS

Rakas tietokoneeni, Dell Inspiron 1545, miksi petit minut? 

Olen pitänyt sinua hyvänä, kuin kukkaa kämmenellä, viimeiset kuusi vuotta. En koskaan pudottanut sinua, en kaatanut päällesi mitään, en kohdellut sinua kaltoin. Olemme yhdessä nähneet ja kokeneet paljon; lukioni viimeisen luokan, Sims 3 ilmestymisen, ensimmäisen blogini, valokuvausharrastukseni kehittymisen, yliopisto-opiskeluni ensimmäiset vuodet, pikkumiehen ensimmäisten kuvien käsittelyn...

Share

Oravanpyörän ulkopuolelta

Ladataan...
Elli ja Joonas 730 Days

Ennen muuttoa meitä varoiteltiin siitä, että tämän maanosan omituinen suhtautuminen varallisuuteen saattaa estää meitä niin sanotusti pääsemästä alkuun. Koitan avata aihetta sen verran kuin sitä itse olen itse ymmärtävinäni. 

Osa 1. Valivalivali...

Täällä päin varallisuutta ei niinkään mitata kysymyksellä "kuin paljon nousee?" - tililtä rahaa siis, vaan varallisuutta mitataan niin sanotuilla "luottopisteillä" määrällä Joka käytännössä mittaa sitä, kuinka paljon rahaa on...

Share

Halpa nopea itämaistyylinen ruoka

Ladataan...
lomoisio Sparkle Temptation

Mun teki pitkään mieli riisiä. Katoin jotain YouTube videota mistä se inspiraatio sitten lähti. Muuta riisiä en syö kuin Jasmin riisiä. Oppinut sushien kautta siitä tykkäämään. Sovelsin annoksesta vielä enemmän ruokaisamman. Tässäpä resepti.

- Jasmin riisiä 

- Tonnikalaa 

...
Share

Etelänloma Pärnussa

Ladataan...

Viime viikolla kävimme äitini kanssa minilomalla Pärnussa. Pidin paikasta kovasti! Pitkä hiekkaranta ja idyllinen keskusta, toivat reissuun vähän etelänmatkan meininkiä ja Pärnu onkin Suomalaiselle edullinen ja helposti saavutettava matkakohde. Tässä pari pointtia, joita koin hyväksi/opin reissustamme.

1. Matkan ja hotellin varaus

Varasimme oman...

Share

Hintataso

Ladataan...
Tanskatar Elämää Tanskassa

Hintatasosta kysellään aina usein, joten ajattelin kirjoitella omia huomioita.

Kööpenhaminassa saattaa olla kalliimpaa kuin täällä, joten muistakaa se.

Vuokrat:

Jos asut "unionin" asunnossa, ovat vuokrat todella halpoja. Tosin jonot ovat pitkät ja osa olleet syntymästään asti listoilla. Meillä oli unionin kautta parvekkeellinen kaksio keskustassa n. 600e. Jos yksityisen kautta vuokraa, voi summa olla hyvinkin tuplat ellei enemmänkin.

Ruoka:

Hintataso on...

Share

Wooffaus

Ladataan...
Alce viisi viikkoa

Wooffaus  (http://www.wwoof.co.nz/) on mukava tapa reissata. Ideana on, että olet kuin entisaikojen renki tai piika, mutta lyhyemmällä työsuhteella.

Olen Wooffannut vain Uudessa-Seelannissa, mutta voisin hyvin kuvitella haluavani wooffata vaikka Italiassa- poimia viinirypäleitä ja auttaa viininteossa.  Itsee pidin siitä, että pitkällä matkalla pääsee tekemään jotain konkreettista eikä vain kiertämään museoita ja nähtävyyksiä....

Share

Fiktio muuttuu faktaksi tarpeeksi monen toiston jälkeen.

Ladataan...

Katson yövuorossa uutisia. Nizzassa kuorma-auto tappoi 82 ihmistä. Turkissa vallankaappaus, kuolleita 216. ISIS sitä ja tätä. Sanotaan, että pitää jatkaa normaalia elämää. Silti toki rukoilla kaikkien uhrien ja asianomistajien puolesta. Viha kasvattaa vihaa. Älkää antako pelolle valtaa. Tiedätkö, en jaksa edes välittää. Miksi? Koska olen turta. Vääryyksiä tapahtuu koko ajan ja lisää on tulossa. Jos yksilö ottaa kaiken paskan hartioilleen mitä maailmassa parhaillaan tapahtuu, miten yksilö voi...

Share

Peittävyyttä edullisesti

Ladataan...
josha P.S. Never stop smiling

Hyvää iltaa! Mulla on ollut todella vauhdikas ja ihana loppuviikko - siksi tämä muutaman päivän hiljaisuus täällä blogissakin. Eilen mm. pyörähdettiin Lahden öissä kuuntelemassa Antti Tuiskua ja J. Karjalaista. Tänään taas käytiin kartanokierroksella, metsästettiin antiikkia ja hengattiin uima-altaalla koko iltapäivä. Nyt vähän väsyttäisi, mutta tulin silti jakamaan teille tämän päivän ajatuksia.

Mainitsen opiskelijabudjetin varmaan joka kolmannessa postauksessa. Opiskelija mä...

Share

Paljon menee viikossa rahaa ruokaostoksiin?

Ladataan...
Taru N. Stuff About

Olen miettinyt jo pitkään paljonkohan meillä menee viikossa rahaa ruokakauppaan. Välillä tuntuu, että rahaa menee turhan paljon ja tiedän että pääsisimme paljon halvemmalla jos vain miettisimme ostokset vähän tarkemmin. Toisaalta minulla ei ole mitään käsitystä paljon kolmihenkisellä perheellä menee keskimäärin rahaa viikon ostoksiin.

Päätin kuitenkin ottaa...

Share

Pages