Maadoittavat vinkit arkeen

Tämä kirjoitus on sinulle, joka koet että elämässä tapahtuu paljon, mutta samaan aikaan tuntuu siltä, että toimintakyky on heikentynyt, ajatukset looppaavat ja luovuus on jumissa. Tämä kirjoitus on myös sinulle, joka haluat ennaltaehkäistä uupumusta ja pitää huolta omasta jaksamisestasi.

Eli halusin jakaa maadoittavia vinkkejä arkeen parantamaan kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tuomaan tasapainoa ehkä kiireisen elämän keskelle.

Maadoittava juurichakra & sisäinen turvan tunne

Maadoittuminen liittyy vahvasti kehon energiakeskuksista eli chakroista ensimmäiseen, juurichakraan (muladhara). Juurichakra sijaitsee häntäluun juuressa ja yhdistää meidät Äiti Maahan ja sitä kautta kaikkeen elävään.  Juurichakran epätasapainoon liittyy sisäinen turvattomuuden tunne, joka voi ilmetä mm. addiktioina & irrallisuuden tunteena.

Juurichakra on yhteydessä ihmisen perustarpeisiin kuten turvan tunteeseen. Sisäinen turvan tunne on meidän perustarpeemme ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähtökohta.

Turvan kokemukseen vaikuttaa paljon se, miten meidät on kohdattu ja kohdeltu lapsena, mutta  koskaan ei ole liian myöhäistä kasvaa itselle myötätuntoiseksi & rakastavaksi aikuiseksi, turvasatamaksi.

Kun koemme olevamme turvassa, uskallamme päästää irti ja antautua tämän hetken kannateltavaksi, elämän syliin joka tapahtuu tässä.

Miten maadoittua & lisätä sisäistä turvan tunnetta omassa arjessa?

  • erilaiset maadoittavat meditaatiot
  • maadoittavat & rauhoittavat eteeriset tuoksut (mm.laventeli)
  •  maadoittavat jooga-asennot kuten lapsen lepoasento (child pose/balasana)
  •  yinjooga & sen avulla maadoittuminen omiin luihin
  • maadoittava musiikki & tanssi (esim.oma lemppari afrikkalaiset rummut/shamaanirumpumusiikki)
  • pysähtyminen oman itsen äärelle & oman itsen myötätuntoinen kuuntelu – myös silloin kun se tuntuu vaikealta; ja erityisesti silloin.

Lopuksi tärkeä muistutus: itsemyötätunto on harjoitus eikä se ole aina helppoa, voimme kuitenkin silti aina itse päättää sitoutua siihen.

Myös arjen tasapaino, johon tietoinen maadoittuminen liittyy, on harjoitus johon voimme itse vaikuttaa arjen pienin teoin – tai tekemättä jättämisin.

Ihanaa viikon jatkoa sinulle!

<3 Anna-Mari

@annamariyogax

Kuvat: Heini Pekkala

hyvinvointi mieli hyva-olo terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *