Ajatuksia itsemyötätunnosta…

Kysyin viime kirjoituksen jälkeen instagramissa mitä itsemyötätunto merkitsee teille. Tällaisia vastauksia tipahti postilaatikkoon…

”Armollisuus itseä kohtaan.”

”Itsemyötätunto on sitä, että sä kohtelet itseäsi ikään kuin sä kohtaisit sun rakkaan ystävän, antaisit hänelle neuvoja, lohduttaisit häntä, iloitsisit hänestä ja kannustaisit häntä.”

”On itselleen armollinen. Ei ruoski itseään liikaa esimerkiksi virheistä sekä osaa kuunnella omaa kehoa ja jaksamistaan.”

”Että itseä pitää muistaa myös silittää. Olla itsellensä paras kaveri.”

”Sitä, että on itselleen hellä ja ymmärtäväinen, silloinkin kun tuntuu että et esimerkiksi ole ollut kovin tuottava ja aikaansaava tai on tehnyt virheitä/virheen. Kohtelisi itseään samoin kuin hyvää ystävää, jolle on käynyt jotain ikävää. Se on sitä myötätuntoa ja empatiaa itseä kohtaan. Usein kun sitä on itseään kohtaan kaikkein ankarin ja vaativin. Tosin on olemassa myös niitä ihmisiä, jotka ovat muita kohtaan vaativampia ja ankarampia kuin ovat itseään kohtaan. Miksiköhän sellasta voisi kutsua?”

Ihanaa viikon jatkoa!

<3 Anna-Mari

Kuvat Manifest Magic  ja Serenity –joogaretriiteiltäni Sri Lankalta. Löydät ensi kauden joogaretriitit täältä  (valokuvaaja: Jessica Häyhä). Katajanokan viikkotunnit löydät täältä.

hyvinvointi mieli hyva-olo terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *