Anna unelmien loistaa pelkoja kirkkaammin (Täysikuu Leijonassa)

T Ä Y S I K U U oli eilen (28.1) leikkimielisessä & suurisydämisessä leijonassa – ja voimme yhä tuntea täydenkuun energiat voimakkaina. Tätä kuunkierron aikaa pidetään otollisena irti päästämiselle ja meditaatiolle, mutta myös oman luovuuden vaalimiselle. Myös intuitio eli sydämen ääni on voimakkaimmillaan.

Leijona on suurisydäminen ja rakastava tulen merkki ja se muistuttaa meitä intohimon säilyttämisestä – intohimo on liekki, joka johdattaa meitä eteen päin ja voi auttaa yli elämän myrskyjen & vastoinkäymisten. Leijona johtaa viidettä huonetta, joka representoi sisäistä lastamme.

Ehkä tänä iltana on aika istua kuunvalossa ja pohtia seuraavia kysymyksiä: onko minun elämässäni tilaa leikille? Vai suhtaudunko elämään ehkä liiankin vakavasti, voisinko löysätä vähän?

Mihin asioihin minä suhtaudun intohimoisesti omassa elämässäni? Pohtimalla tätä kysymystä voimme löytää itselle tärkeiden arvojen luo.

Leijona muistuttaa meitä myös lapsen mielen (jota myös ”zen mindiksi” ja ”beginninger’s mindiksi” kutsutaan) ja leikkisyyden säilyttämisestä, joka on kaiken luovuuden elinehto.

Arjessa jäämme kuitenkin  helposti mielen rakentamien tarinoiden, luokkien & kategorioiden vangiksi, ja se estää luovan energian vapaan virtauksen. Kuitenkin kaikkien meidän sisällä asuu luovuus – utelias & leikkimielinen lapsi, jos annamme sille tilan tulla nähdyksi. Omaa luovuutta voi herätellä mm. liikkeen & kirjoittamisen kautta (näitä keinoja kokeilemmekin ensi viikon yinjoogan & luovan kirjoittamisen retriitilläni Nuuksiossa).

Leijonan täysikuu luo meihin uskoa seurata omia unelmiamme – siitäkin huolimatta, että meitä pelottaisi. Siitäkin huolimatta, että omat unelmamme eivät välttämättä vastaa yhteiskunnan, perheen tai lähipiirin odotuksia. Siitäkin huolimatta, että se tarkoittaa hyppäämistä tuntemattomaan – ainoastaan epämukavuudessa tapahtuu henkistä kasvua, kehittymistä ja laajenemista; pelko on olennainen osa elämää, johon kuuluu kasvu ja kehittyminen.

Jos pitäydymme aina tutussa ja turvallisessa emmekä uskalla kohdata pelkojamme luottamalla omaan sisäiseen voimaamme, sisällämme asuvaan leijonaan, emme tule koskaan muuttumaan ja kehittymään ihmisenä vaan kierrämme samaa vanhaa kehää; olemme kuin leijona häkissä.

Olen huomannut että kaikista tai’anomaisimmat ja rakkaimmat asiat ovat saapuneet minulle kun olen uskaltanut heittäytyä tuntemattomaan, vailla tuttua ja turvallista. Se on vaatinut taloudellisen epävarmuuden sietämistä ja sen ymmärtämistä, että emme oikeastaan koskaan voi kontrolloida sitä, mitä meidän ulkopuolellamme tapahtuu saati muuttaa toisia ihmisiä, mutta voimme aina valita oman asenteemme suhteessa elämään. Voimme päättää olla itsellemme se kannustaja ja turva, jota olemme ehkä aina aikaisemmin etsineet itsemme ulkopuolelta; materiasta tai ihmis-suhteista; voimme päättää olla oman elämämme leijonakuninkaita ja -kuningattaria. Uskallatko päästää irti peloistasi ja antaa sisäisen leijonasi johtaa tietä kohti sinun unelmiasi?

Alla muutama leijonan energioihin sopiva täydenkuun rituaali, joilla voit lisätä leikkimielisyyttä elämääsi & herätellä sun sisällä virtaavan luovuuden lähteen.

Täydenkuun rituaalit

  • maalaa sydämesi sävyt paperille – sillä ei ole väliä osaatko maalata, kutsu leijonan urheus ja leikkimielinen asenne.
  • puhdista voimakivesi/kristallisi suolavedessä & lataa ne yön yli kuunvalossa ikkunalaudalla
  •  Villin leijonan tanssi – tanssi niin kuin kukaan ei näkisi: tai vielä rohkeammin; kuten koko maailma katsoisi (leijona on itseasiassa karismaattinen merkki ja rakastaa huomiota). Löydät instagramini bion linkistä Spotifysoittolistan tanssihetkiin.
  • Sisäisen lapsen meditaatio (teemme tämän yhdessä sunnuntain täydenkuun meditaatiossa & yinjoogassa 17.00-18.30, tunti on ”maksa mitä kykenet” –periaatteella ja voit ilmoittautua sähköpostitse mukaan <3).

// Let your passion burn brighter than your fears – Leo Full Moon (28/1). This sign rules the 5th house; the house that represents the inner child. Playfulness. Love & kindness. Passion & purpose. Bravery and courage. These are all attributes of Leo, the sign of fire. Charismatic Leo reminds us that creativity is about playfulness; flirting with life. Joining the dance of life with passion & letting the inner fire burn us through all obstacles & challenges.  Leo full moon asks us not to take life too seriously – creativity is all about remaining curious, and never losing the spark of wonder that makes our eyes glow, never losing the connection to the inner child that resides in each one of us (and is the key to ”beginner’s mind or ”zen mind”). The good news is, it’s never too late to find back to your inner child – this we practice together on Sunday (zoom). Leo full moon questions: Are you living from the heart? Do you fight for things you are passionate about? Where can I surrender into more playful attitude?

<3 Anna-Mari

@annamariyogax

(joogakuvat: Mirko Leskinen)

hyvinvointi mieli hyva-olo syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *