Feminiinienergian lahjat maskuliinienergian vartioimalle patriarkaalille yhteiskunnalle

Olet ehkä joskus kuullut puhuttavan feminiini– ja maskuliinienergiasta. Mutta tiesitkö että oikeastaan ne eivät liity sosiaaliseen tai biologiseen sukupuoleen, kuten länsimaissa usein uskotaan? Mitä feminiininen energia oikeastaan on? Ja mitä feminiinienergia  voi opettaa meille kaikille?

Feminiinienergiaan liittyy vaistot, hoiva ja kaiken hyväksyvä & kannatteleva rakkaus ja myötätunto.

Äiti maa on yksi tunnetuimmista feminiinienergian arkkityypeistä ja jo katsomalla syysluontoon, voimme oppia monta tärkeää seikkaa.

Syksyinen Äiti Maa muistuttaa meitä siitä että on monta sävyä, monta tapaa olla kaunis.

Siitä, että yhteen elämään mahtuu monta syntymää ja kuolemaa, alkua ja loppua – samoin jokaiseen ihmis-suhteeseen, myös suhteeseemme oman itsen kanssa.

Syksy muistuttaa meitä siitä että kuten Äiti Maa, kaikki elää sykleissä.

Ja siitä, että irti päästämisen ei tarvitse olla kamalaa tai pelottavaa

sekin voi olla kaunista,
Osa luonnollisen elämän rytmiä.

Nykypäivän yhteiskunnassa hetkeen lumoutumisen taito – ajan pysäyttäminen ja hetkeen uppoaminen on todellinen supervoima. Samoin pehmeys ja herkkyys. Nämä edelliset ovat kaikki feminiinienergian lahjoja ja siemen luovuudelle.

Länsimainen yhteiskunta on ainakin toistaiseksi maskuliinienergian hallinnoima.  Usein feminiiseen energiaan liitettävät piirteet kuten tunteet, aistit, intuitio, kehollisuus, luovuus, vastaanottaminen, hoiva, myötätunto ja rakkaus, mielikuvitus, alitajunta ja syklisyys jäävät maskuliinisten ominaisuuksien; rationaalisuuden, logiikan, järjen, suorittamisen, tuloshakuisuuden, kilpailukyvyn ja tehokkuuden jalkoihin.

Feminiininen energia voi opettaa meille kaikille arvokkaita tunnetaitoja eli omien tunteiden tunnistamista, tunnustamista ja nimeämistä. Oman itsen hyväksyvää kohtaamista juuri sellaisena kuin on; ikuisesti muuttuvana ja uudelleenkietoutuvana tarinana.

Feminiinienergia muistuttaa että todellinen vahvuus on pehmeydessä, virtaavuudessa ja sopeutumiskyvyssä – ei kovuudessa.

Se voi opettaa meitä arvostamaan oman kehon hienovaraisia viestejä – ja näin ennalta ehkäistä esimerkiksi uupumusta/burn outia.


Se auttaa meitä kohtaamaan itsessämme ne puolet, joita olemme ehkä piilottaneet ja hävenneet vuosikymmenet, jotta voimme vähitellen sulattaa jäätyneet osat meissä uuteen kukoistukseen.

Ja mielestäni seuraavaa seikkaa ei voi koskaan korostaa liikaa: meissä jokaisessa asuu sekä feminiini– että maskuliinienergia katsomatta biologiseen/sosiaaliseen sukupuoleen, vaikka patriarkaali yhteiskunta on saanut meidät ajattelemaan yksioikoisesti: maskuliini=mies, miehiset ominaisuudet & feminiini=nainen, naiselliset ominaisuudet.

Ihanaa viikon jatkoa!
<3 Anna-Mari
annamariyoga.com
@annamariyogax

Kuvat takaisinheitto kuvagallerian muodossa feminiinisen energian ja luovuuden joogaretriitilleni Patruunan talolla, Pyhtäälllä. Kiitos ihanat joogaretriittiläiset, 20 ihanaa naista, mukana olosta. Kiitos sanoista, väreistä, liikkeestä, tunnelmasta. Sukeltamisesta yhdessä – mutta yksin, jokainen omiin syvyyksiinsä. Kiitos valokuvaaja, lahjakas Heini Pekkala.
Seuraava feminiinisen viisauden jooga– & meditaatioretriitillä tutustumme mm. Feminiinisen energian kiehtoviin myytteihin 12-14.11 Patruunan talolla Pyhtäällä. 

kulttuuri mieli hyva-olo syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *