Finding my balance…

Palaan  aiheeseen, josta olen jo aikaisemmin kirjoittanut, mutta tällä kertaa sinulle tarkoitetun kirjoitusharjoituksen kanssa (jos haluat lukea kirjoitukseni myötätunnosta ja tehdä siihen liittyen intuitiivisen kirjoittamisen harjoituksen, kurkkaa tänne). Mielestäni kirjoittaminen on hyvä itsetutkiskelun väline sillä sen avulla voi syventyä johonkin asiaan, ehkä jopa löytää itsestä uusia tasoja.

Kirjoitustehtävä

Ota eteesi kynä ja paperia (tykkään itse  tehdä harjoitukset vanhanaikaisesti vihkoon). Jatka lauseita intuition kautta (muutaman minuutin ajan per lause) eli pyri kirjoittamaan se, mikä mieleesi tulee ensimmäisenä. Päästä irti kielioppisäännöistä ja itsekritiikistä ja anna oman intuitiivisen viisautesi virrata paperille. Yritä olla nostamatta kynää paperista.

  • Tasapaino merkitsee minulle…
  • Arjessa tasapaino tarkoittaa…
  • 3-5 vinkkiä itselle kuinka ylläpidän tasapainoa omassa arjessa (tämän kohdan voit kirjoittaa vaikka post it –lapulle ja laittaa jääkaapin oveen muistuttamaan sinua konkreettisesti).

Halusin vielä jakaa alle omia ajatuksiani aiheesta, jos se tuo vaikkapa sinulle uusia näkökulmia aiheeseen…

Tasapaino merkitsee minulle…

”Tasapaino on minulle ennen kaikkea harjoitus. Se on oman kehon ja oman jaksamisen kuuntelemista. Se on omien rajojen tiedostamista ja tunnistamista. Se on sen hyväksymistä, etten ole koskaan valmis; ei ole olemassa jakoa tasapainoisiin ja ei-tasapainoisiin ihmisiin, mutta on olemassa ihmisiä, jotka tekevät tietoisen päätöksen harjoittaa tasapainoa. Se on oman kehon ja oman jaksamisen kuuntelemista. Eli lyhyesti sanottuna tasapaino merkitsee minulle tekoja.”

Arjessa tasapaino tarkoittaa…

”Herkkyyden säilyttämistä suhteessa omaan itseen ja omaan kehoon. Se tarkoittaa hyvinvointia tukevia rutiineja. Nuorempana mielestäni rutiinit olivat maailman tylsin asia, mutta tällä hetkellä koen, että rutiinit ovat merkittävässä roolissä kokonaisvaltaisen hyvinvointini kannalta. Mutta tasapaino tarkoittaa myös armollisuutta itseä kohtaan ja kaikkien tunteiden ja tuntemusten hyväksyvää kohtaamista; jos juoksen karkuun tai piilotan vaikeat tunteet, ne kerääntyvät mönteiksi mieleen ja varmasti jossain kohtaa tulevat eteeni kuitenkin – luultavasti vielä raskaampina painolasteina. ”

Vinkit tasapainon säilyttämiseen arjessa

Seuraavat asiat olen kokenut tasapainoittavina tekijöinä omassa arjessani.

Kalenterin käyttö. Olen yhä vanhanaikaisen kalenterin käyttäjä ja työni koostuu luovimisesta erilaisten projektien keskellä, joten vannon ehdottomasti kalenterin nimeen (toki tässä toimii mikä tahansa kalenteri). Jos olet sellainen tyyppi, joka unohtaa helposti tapaamisia tai sopii menoja vahingossa päällekkäin tai joka heräilee keskellä yötä stressaamaan elämää niin ota aktiivinen kalenterin käyttö ehdottomasti kokeiluun! Merkitsethän kalenteriin myös vapaapäivät ja tietoisesti päätät levätä noina päivinä.

Uiminen ja saunominen. Meri on äärimmäisen rauhoittava elementti ja uiminen on lisäksi yksi lempeimmistä ja nivelystävällisimmistä liikuntamuodoista. Aikaisemmin en ole ollut kova uimaan saati saunomaan, mutta viimeisen vuoden aikana näistä molemmista asioista on tullut ihania, sekä kehoa että mieltä hoitavia ja rauhoittavia tapoja.

Meditaatio ja yin jooga. Kuulen usein ihmisten sanovan, seuraavat sanat: ”Yin jooga ei sovi minulle sillä en osaa pysähtyä. Tarvitsen fyysisen harjoituksen.” Niin, tarvitsetko todella, vai onko se vain jotain, mikä on sinulle mieluisampaa? Minulle meni vuosia ymmärtää että aina se, mitä haluamme ei todellakaan ole sama asia kuin se, mitä tarvitsemme. (jos muuten kaipaat arkeen yksinkertaista meditaatioharjoitusta jonka voi tehdä vaikka lounastauolla tai työmatkalla, käy kokeilemassa ”Olen tässä” –meditaatiotani, jonka löydät youtubesta).

Säännölliset nukkumaanmenoajat ja -rutiinit. Tämä on minulle herkkänä nukkujana tärkein ja ehkä myös vaikein arkea tasapainoittava tapa. Kuulostan ehkä mummolta, mutta minulle on todella tärkeä mennä ajoissa nukkumaan koska olen aina ollut aamupeippo, joka on aina hereillä ennen muita – meninpä sitten nukkumaan ensimmäisenä tai viimeisenä. Eli jotta saan tarpeeksi unta, minun tulee olla tarkka nukkumaanmenoajan kanssa. Tärkeä rutiini säännöllisen nukkumaanmenoajan lisäksi on ehdottomasti sängyn rauhoittaminen puhelimelta vapaaksi alueeksi.

Seuraavalla joogaretriitilläni, eli Helli hetki –joogaviikonlopussa pohdimme yhdessä syvällisemmin sitä, miten tasapainoittaa omaa arkea ja tuoda siihen mukaan enemmän pysähtymisen hetkiä; toki lempeä joogaviikonloppu on ihana hemmotteluhetki itseä varten, mutta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta tasapainon ylläpito on mielestäni vieläkin tärkeämpää…

// While ago I was having an interesting conversation about balance with a friend – I think it’s forever interesting topic to discuss about. Scroll down and you’ll find a writing practice for yourself about this topic. I think when we write about things it clears the mind and it even might lead to some new discoveries about ourselves. 🙂

What is balance to me? I don’t think it’s something we have or don’t have but rather something we keep up – TRY to keep up & maintain. There’s no such dichotomy between ”balanced people” and ”un-balanced people” (this was also something we were discussing about and my friend thought I am in the balanced group which is so not true because I am the all or nothing -kind of person and for me practicing balance is super important because of that) but there are people who make a mindful decision to practice balance.

Balance is all about mindful acts or the decisions not to act. It’s about listening to our body (much wiser than our mind). It’s about knowing our boundaries and respecting them. We all have our own tools to keep up the balance, for some it’s yoga and meditation, for others it’s going to nature or creating art or skateboarding or being with friends. But it is always a practice and requires mindfulness, not a goal or something we can gain and then, forever have. We are going to discuss & exam how to keep up balance in our every day life (rather than have one balanced yoga weekend per year) on my next miniretreat in Kotka, my beautiful hometown by the sea. Already looking forward to that….

Writing practice for you

  • Balance means…
  • I practice balance in every day life…
  • Write down 3-5 routines/habits that  balance your life. Be realistic and not too demanding to yourself, the small things are often the big things… 😉

Have a lovely weekend! <3
<3 Anna-Mari

/ annamariyoga.com

Tulevat tapahtumat

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *