Iho on sisäisen elämän peili

Tiesitkö että stressi vaikuttaa ihoon? Miten läsnäoloharjoituksilla voi hoitaa iho-ongelmia? Jos olet perehtynyt luonnonkosmetiikkaan, olet ehkä kuullut sanasta biodynaamisuus, mitä se oikeastaan tarkoittaa? Kävin tapaamassa holistisen ihonhoidon asiantuntijaa ja Dr.Hauschka – diplomikosmetologia Niina Eertolaa. Poimi talteen ammattilaisen arkiset ja helpot ihonhoitovinkit.

Iho heijastaa kehomielen tilaa

Iho on ihmisen suurin aineenvaihduntaelin, jonka tarkoitus on suojata meitä ulkoa päin tulevilta rasitteilta. Kehon kuona-aineet, kuten tali, poistuvat ihon kautta.

Iho ilmentää kehomielen tilaa ja iho-ongelmat ovat seurausta tulehdustilasta jonka stressi aiheuttaa. Stressin takia ihossa tapahtuu solujen hapettumisreaktio, joka näkyy ikääntymisenä, ihon värin muunnoksina, kuivuutena, hormonaalisena aknena ja suunympärysihottuma. Kun elämäntilanne järkkyy, ihottuma pahenee.

”Periaatteessa kaikki hormonitoimintaan liittyvät iho-ongelmat, kuten atopia,akne ja suunympäryksellä sijaitseva, nuorilla naisilla yleinen podihottuma, ovat seurausta solujen hapettumisreaktiosta. Esimerkiksi autoimmuunisairaus atopia on kehossa aina, mutta stressin aiheuttama tulehdustila laukaisee sen ihossa näkyväksi.”

Tasapainoinen arki elvyttää

Koska iho peilaa kehon sisäistä tilaa, sen hyvinvointiin voi vaikuttaa omilla elintavoilla.

Mielen rauhoittaminen auttaa kaikkiin iho-ongelmiin ja on ammattilaisen mielestä kaikista tärkein ihonhoitoniksi. ”Joogaa, meditoi, sauno, käy kasvohoidossa, kunhan rentoudut. Myös ihon kosteuttaminen on tärkeää eli muista kasvovesi ja kosteusvoide. On tärkeää hyödyntää juuri omalle iholle sopivia ihonhoitotuotteita eli käännythän ammattilaisen puoleen jotta löydät juuri sinulle sopivat tuotteet.”

Miten ihonhoidon ammattilainen ja pienyrittäjänä itse toimiva Niina hoitaa hyvinvointiaan ja ylläpitää arjen tasapainoa? ”Itselleni tärkeimmät ihonhoitovinkit ovat säännöllinen liikunta, pilates, jooga, nyrkkeily, pitkät kävelylenkit ja saunominen. Kun olo on stressaantunut, huomaan että rupean itse hengittämään joogan ujjayi hengitystä, joka lämmittää kehoa ja poistaa myrkkyjä kehosta.”

Dr Hauschan – 100% luonnonmukainen sarja 

Eertola on Dr. Hauschan kosmetologi, eli hänen pyörittämässään tunnelmallisessa pienessä kauneushoitolassaan, Vihreässä Kissassa, tehdään kehomielen kokonaisvaltaisesti rentouttavia holistisia Dr.Hauschan hoitoja. Dr Hauschan hoidot ovat hyvin erilaisia kuin perinteiset kasvohoidot, sillä niissä korostuu kokonaisvaltaisuus. ”Kasvohoidossa on kyse rentoutumisesta, stressinpoistosta ja oman ajan ottamisesta.” Hoidot eivät eivät edellytä erityistä iho-ongelmaa ja ne hoitavat koko kehoa ja mieltä.

”Dr Hauschanin motto voisi olla vähemmän on enemmän, eli et tarvitse montaa tuotetta kunhan sinulla on oikeat tuotteet. Sarjan kaikki tuotteet ovat biodynaamisesti viljellyistä kasveista viljeltyjä Euroopassa. Biodynaamisyys tarkoittaa sitä, että kasveja viljellään kuunkierron mukaan.”

Verrattuna moniin muihin luonnonkosmetiikan sarjoihin, Dr Hauschanissa korostuu yksinkertaisuus; ihotyypille sopiva puhdistus, kasvovesi ja kosteutusvoide riittävät. Ekstrana voit halutessasi lisätä hoitotuotteisiin oikeanlaisen, ammattilaisen suositteleman naamion.

ANNAMARIYOGA  -koodilla saat yhdestä valitsemastasi Vihreän Kissan hoidosta -10%.  Koodi voimassa 30.3.2021 saakka. Vihreä Kissa Kauneushuone, Museokatu 44, Töölö.

vihreäkissa.fi

@vihreakissakh

Ihanaa lokakuun jatkoa!

<3 Anna-Mari

kauneus iho mieli terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *