Inspiraatiota kesän joogaharjoitukseen

Kesä on perinteisen kiinalaisen lääketieteen viiden elementin teorian mukaan kaikista voimakkainta yang energian aikaa. Yang energia on aktiivista, maskuliinista ja virtaavaa. Se suuntautuu ulos päin ja tekemiseen.

Yang energia kaipaa vastapainoksi yin energiaa

Yin energia on taas passiivista ja feminiinistä. Se on vastaanottamisen energiaa. Yin energia yhdistetään kiinalaisessa perinteessä talveen, mutta tasapainon säilyttämiseksi  kesällä, yang energian kaudella,on tärkeä pitää huolta siitä, että yin energialle, levolle ja sisään päin kääntymiselle on myös tilaa ja aikaa.

Hidastaminen ei välttämättä tunnu kutsuvalta kutkuttavien kesämenojen keskellä – varsinkaan tänä vuonna, kun vihdoin pääsee taas nauttimaan ihanista kesätapahtumista. Mutta usein se, mikä ei tunnu meille helpolta on sitä, mitä hyvinvointimme oikeasti kaipaa.

Yin energiaa vahvistavat nimensä mukaisesti yin jooga, restoratiivinen levon jooga ja syvärentouttava jooga nidra.Myös virtaavaan flow joogaan voi tuoda mukaan yin energiaa liikkumalla hitaasti ja tietoisesti; kuten usein sanon ohjaamillani joogatunneilla, liikkeessä voi myös levätä – ihan samalla tavalla, kuin meditaatio ei tarkoita pelkästään istumista, vaan meditatiivisen tilan voi saavuttaa myös liikkeen avulla.

Vinkit kesäiseen joogaharjoitukseen

  • Kun nouset joogamatolle, aseta harjoituksellesi omaa hyvinvointia tukeva intentio eli tarkoitus. Kun asetat intention joogaharjoituksellesi, se auttaa sinua sitoutumaan omaan joogaharjoitukseesi.
  • Keskity joogaharjoituksissa kesän ja tuli elementin elimen eli sydämen hoitamiseen. Anna kehosi levätä sydäntä avaavien asentojen sylissä kuten anahatasana (eli ”sulava sydän”), sfinksi tai rinnanavaus selinmakuulla. Tee kuitenkin vastapainoksi myös eteentaivutuksia kuten balasana eli lapsen lepoasento tai perhonen. Voit kokeilla anahata asanaa tällä videolla.
  • Hymyile sydämestäsi. Voit kokeilla esimerkiksi ihanaa kiitollisuuden tunnetta vahvistavaa inner smile meditaatiota täällä
  • Tiesitkö että kesään liitetään tunteista ILO? Tämän  läsnäoloharjoituksen avulla voit vahvistaa ilon tunnetta elämässäsi.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

<3 Anna-Mari

@annamariyogax

hyvinvointi terveys liikunta mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *