Joogaa arkeen – maadoittava perhosentoukka

Tässä sarjassa haluan kannustaa sinua pysähtymään arjen keskellä ja teen tutuksi erilaisia  jooga-asentoja kertomalla niiden terveyttä edistävistä vaikutuksista. Idea tähän sarjaan syntyi alunperin siitä, kun joogaretriitilläni Kotkassa kyseltiin vinkkejä siihen, kuinka käyttää bolsteria (iso jooga”tyyny”) kotona. Toivottavasti saat innostusta omaan harjoitukseesi näistä teksteistä. <3

Perhosentoukka – (caterpillar) Eteentaivutus, joka puristaa kokoon vatsan sisäelimet, vahvistaen ruoansulatuselimiä. Lisäksi asento stimuloi munuaisia ja koska sydän on asennossa selkärangan alapuolella, asento myös hieroo sydäntä.

Jos sinulla on takareidet jumissa, tarkista että polvet ovat hieman koukussa ja laita tyyny tai bolsteri polvitaipeiden alle tueksi. Jos sinulla on issiasongelmia ja tuntuu ettei asento sovi sinulle, vältä sitä tai kokeile muokata asentoa palvelemaan sinun kehoasi istumalla viltin tai tyynyn päällä jotta saat lantion nostettua polvia korkeammalle. Muutenkin, kiinnitä asennossa huomiota siihen että lantio kääntyy eteen- ei kä taaksepäin.

Matkusta asentoon uloshengityksellä, pyöreällä selällä rullaten. Liiku rauhallisesti, omaa kehoasi kuunnellen ja pysähdy kohtaan jossa keho viestittää pienestä tuntemuksesta. Anna jokaisen uloshengityksen kuljettaa sinua vähitellen syvemmälle (tämä ei välttämättä tarkoita fyysisesti syvemmälle venytykseen vaan syvemmälle omaan itseesi). Viivy asennossa 3–10 minuuttia kokemuksesi mukaan, aloita muutamalla minuutilla. Matkusta hitaasti pyöreällä selällä rullaten pois asennosta (huom. jos sinulla on sellaisia ongelmia alaselän kanssa jotka eivät salli selän fleksiota, älä anna selän pyöristyä matkustaessasi asentoon ja siitä pois, vaan pidä selkäranka niin suorana kuin mahdollista). Asennon voi tehdä myös selinmakuulla seinää vasten – mielestäni tämä vaihtoehto onkin ihana tuuletus juurille ja soveltuu tehtäväksi varsinkin päivän päätteeksi.

Lempeää viikonloppua!

<3 Anna-Mari

Helsinkiläinen joogaopettaja (RYT300) joka järjestää viikottaisia kynttilänvalon joogailtoja kotijoogastudiollaan Katajanokalla. Lisäksi hän järjestää joogaretriittejä Sri Lankalla, Italiassa ja Suomessa Nuuksion Kansallispuistossa. Lue lisää: annamariyoga.com (kuvan matto ja blokki ihanasta, hyvinvointiin keskittyvästä Embrosé -verkkokaupasta ).

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *