Tantra ja Kali – tuhon ja rakkauden jumalatar

Tantrisessa joogatraditioissa (puhun nyt erityisesti nondual shaivatantrasta)  hindujumalatarta pidetään Shaktin, eli universumin luovan feminiinienergian,  ruumiillistumana.  Jumalattaret voivat toimia tukena elämän kriiseissä ja vastoinkäymisissä  ja niitä voi käyttää apuna henkisen kasvun polulla.

Jumalattaria on useita, ja jokainen niistä ilmentää omaa tiettyä energiaa ja voimaa. Voidaan ajatella, että kaikista löytyy jokaisen hindujumalattaren energia joka voidaan valjastaa omaan käyttöön. Tänään kirjoitan eräästä tietystä hindujumalattaresta, joka on yksi tunnetuimmista länsimaisessa kulttuurissa.

Kali ”The dark one” – the Goddess of Revolution

Hän on se, joka rakastaa & tuhoaa.

Tummansini–ihoinen hindujumalatar Kali on tuhon & transformaation, loppujen ja samalla uusien alkujen jumalatar. Intian mytologiassa hän nousee raivokkaana demonien tappajana esiin silloin, kun pimeät voimat & demonit uhkaavat. Hän ilmestyy sotilasjumalatar Durgan kolmannesta silmästä ja haukkaa demonit suupaloikseen. 

Myöhemmin Kali kohtaa päädemoni Raktabijan, jolla on supervoima; hänen roiskuva verensä muuttuu sotilaiksi. Kali onnistuu kuitenkin pitkän kielensä ansiosta lipaisemaan veripisarat kielellään ennen kuin ne osuvat maahan ja muuttavat muotoaan.

Kalin pitkä kieli symboloi joogin halua ”nielaista” omat halut ja ajatukset jotta niiden alle kätkeytynyt timantti – todellinen luonne – pääsee paljastumaan.

Tummansininen iho symboloi äärimmäistä tyhjyyttä, missä erot katoavat puhtaaseen ja rajoittamattomaan, muotojen toiselle puolen.

Hänen miekkansa lävistää kaikki valheet, harha– & ennakkoluulot, itseä rajoittavat uskomukset ja tietämättömyyden.

Hän on universumin dynaaminen feminiininen voima.

Kalilla on sekä spirituaalisesti vapauttava energia että pelon energia;  siksi hän on aina villi & paradoksaalinen voima. Hän on monikerroksinen ei paitsi sisäisenä, myös psykologisena voimana.

Kalia voidaan käyttää myös varjotyössä ja sisäisten demonien kukistamisessa. Demoneja ei kuitenkaan voida taltuttaa, ellei niitä ensin uskalleta kohdata.

Löytämällä sisällä piilevän Kalin energian, voidaan haastavat tunteet muuntaa voimavaroiksi ja hyödyntää niiden energian hyvinvointia ruokkivalla tavalla.

Kuva: Aino Huotari

Tantra & feminiinienergia pähkinänkuoressa

  • Joogatraditiot ( erityisesti puhun taas opiskelemastani nonduaalista shaivatantrasta) liittyvät kvanttifysiikkaan, joka uskoo että kaikki olemassa oleva koostuu hienovaraisesti värähtelevästä energiasta.
  • Tantra ajattelee että kaiken alta löytyvä värähtelevä energia on pyhän feminiinisen voiman, eli Shaktin, ilmentymä.
  • Tantra ajattelee että todellisuus on Shaktin tanssia, joka ottaa muodon kehossa, ajatuksissa, aisteissa ja tulkinnoissa sekä fyysisessä maailmassa.
  • Shakti ottaa muotonsa jumalattarina, eli erilaisten energioiden henkilöityminä. Kun keskitymme harjoituksessa tietyn jumalattaren energioihin, ne voivat viedä meidät oman voimaantumisemme lähteille.
  • Feminiini– ja maskuliinienergioilla ei ole mitään tekemistä sosiaalisen tai biologisen sukupuolen kanssa: länsimaat ovat vain alkaneet yhdistämään feminiinin naiseen ja maskuliinin miehisiin ominaisuuksiin. Meissä on jokaisessa, sukupuoleen tai sukupuolettomuuteen katsomatta sekä feminiini– että maskuliinienergiaa.

Kali on mukana myös 24.8 illalla  Täydenkuun Taika –workshopissa.

<3 Anna-Mari

annamariyoga.com

@annamariyogax

suhteet mieli rakkaus hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *