Leijonan täysikuu – ja tarina siitä, kuinka pelkojen kohtaaminen tekee meistä rohkeampia

Rohkenen kuunnella omaa sydäntäni ja seurata sen ohjausta

– silloinkin, kun se kuljettaa mua kohti vierasta ja tuntemattomia mysteerejä.
– Annamariyoga

Eilen Täysikuu oli Leijonan merkissä (5.2). Halusin sen takia jakaa teille ilmaisen täydenkuun meditaation ja hoivaavan somaattisen liikeharjoituksen (linkki löytyy tekstin lopusta). Kerron myös oman elämäni tarinan liittyen pelkojen kohtaamiseen ja henkiseen kasvuun  –ja sehän tapahtuu aina epämukavassa.

Leijonan rohkeudella kohti unelmia

Leijona on auringon merkki. Leijonaan liittyy intohimo, rohkeus, urheus, suurisydämisyys ja leikkimielisyys.
Leijona rakastaa esiintymistä, mutta samalla se on hyvin kiltti ja jalosydäminen merkki.

Leijonan täysikuu kutsuu meitä ottamaan rohkeita askelia –olivat ne sitten pieniä ja hapuilevia – tai suuria pedon loikkia kohti sydämen unelmia ja sielun aarteita.

Aidosti rohkea on se, joka tiedostaa pelon mutta toimii siitä huolimatta – ja useinhan möröt (eli mielen pelot) kasvavat varjoissa, kohtaamattomassa, ja kutistuvat kun ne kutsuu oman tietoisuuden valoon ja hyväksyvään läsnäoloon.

Rohkeus on pelkojen kohtaamisesta

Ilman rohkeutta en olisi oman sieluntehtäväni äärellä tänään, toteuttamassa itseä ja elämässä oman näköistä, sydämessä resonoivaa elämää.

Tämä oman elämäni tarina on omistettu rohkaisun sanoina sinulle, joka käyt läpi samanlaisia haasteita omassa elämässäsi.

Kelataan ajassa 8 vuotta taaksepäin hetkeen, jolloin opettajani Satu kutsui minut joogaopettajakoulutukseen joka tulisi muuttamaan täysin elämäni suunnan (kuten auttamaan minua irtaantumaan toksisesta ihmis-suhteesta).

Minulta meinasi jäädä koko joogaopettajakoulutus pelon takia väliin – enhän tuolloin olisi KOSKAAN voinut kuvitellakaan olevani työssä, jossa joutuisin olemaan ihmisten edessä.

Olin pelännyt esiintymistä ala-asteelta lähtien, jolloin sain paniikkikohtauksen kesken kirjaesitelmän. Lintsasin tapahtuman seurauksena vuosien ajan (eli ala-asteen, ylä-asteen ja lukion) kaikki tunnit, joihin liittyi esiintymistä. Ainoa paikka, jossa minua esiintyminen ei jännittänyt, oli tanssi koska sain musiikista rohkaisua ja voimaa.

Yksi syy omaan suureen jännitykseeni tuolloin oli koulukiusaus ja siitä johtunut huono itsetunto.

Kuitenkin, kun sain opettajaltani kutsun joogaopettajakoulutukseen, joku minussa, pelon keskellä, sanoi KYLLÄ pelkoa vahvemmalla äänellä.

Päätin, että ainoa keino ylittää pelko on kulkea kohti sitä; eli yhtäaikaisesti, suorittaessani joogaopettajaopintoja, rupesin pitämään joka viikko ystävilleni joogatunteja. Vähitellen pelko haipui –mutta yhä edelleen, vuosien ja kymmenien joogaretriittien ja satojen (ellei tuhansien) opettamieni joogatuntien jälkeen, vielä välillä se koulukiusattu ja esiintymistä jännittävä tyttö minussa muistuttaa olemassaolostaan.

Vaikka pelko on osa meitä JOKAISTA – kaikkia pelottaa joskus – sille ei tarvitse antaa lupaa hallita elämää.

Rohkeus laajentaa

Mielestäni rohkeus on ennen kaikkea oman haavoittuvuuden kohtaamista ja lempeää hyväksymistä.
Se on mielen rakentamien pelkojen kohtaamista ja ylittämistä,
se on laajentumista.
Rohkeus on ennen kaikkea valinta ja harjoitus, aktiivisia tekoja.

Sulje silmäsi ja pysähdy sydämesi äärelle hetkeksi; mihin suuntaan sinun sielusi kutsuu sinua tänään?

Mitä pelkoja sinä voit tänään rohkeasti kohdata ja astua siten oman elämäsi valokeilaan (kuten Leijona rakastaa tehdä), rohkeudella ja rakkaudella? 

Voit tehdä ilmaisen Täydenkuun harjoituksen täällä. Video on osa Täydenkuun Taika –työpajaani joulukuussa (jolloin täysikuu oli kaksosissa). Varaa aikaa +35min ja rauhallinen paikka kotoasi. Koristele tila kynttilöin tai luomalla oma Täydenkuun alttarisi. Täydenkuun Taika –työpajat jatkuvat taas toukokuussa Suomessa, seuraa ilmoittelua somessa/kalenterissani.

Tai’anomaista ja rohkeaa Täydenkuun aikaa sinulle!
<3 Anna-Mari

Kuvat luontoretkeltä kuvankauniissa Ellassa, Sri Lankalla.
Olen taas facebookissa, uudella tilillä, koska hakkeroitsijat veivät vanhan tilini mennessään. Instagramissa löydät mut nykyään täältä.

hyvinvointi syvallista mieli oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *