Levosta luovuuteen – iltapäivä yin joogalle, meditaatiolle ja luovalle kirjoittamiselle

Tänään se vihdoinkin näki päivänvalon (tai itseasiassa harmauden)- nimittäin minun ja laulaja/biisintekijä Johanna von Hertzenin ensimmäinen yhteinen Levosta luovuuteen -workshop. Toisaalta sateinen päivä olikin ihan mainio tekosyy kokoontua Roots Helsingin tunnelmallisiin tiloihin meditoimaan, yin joogaamaan ja kirjoittamaan yhdessä.

Levosta luovuuteen on konsepti, joka syntyi kun ystäväni Johanna tuli joogaretriitilleni Sri Lankalle ja huomasi kuinka jooga (ja erityisesti passiivinen ja asennoissa viipyvä yin jooga) sekä meditaatio ruokkivat luovuutta. Johanna on biisien kirjoittamisen lisäksi myös opettanut kirjoittamista joten päätimme luoda yhteisen konseptin, joka kietoo yhteen asiat, jotka koemme molemmat voimaannuttaviksi – eli kirjoittamisen ja joogan.

Jo Sri Lankan retriitillä kokeilimme Levosta luovuuteen -konseptissa mukana olevaa, Johannan kehittämää sharing –metodia joka perustuu ajatukselle luovuudesta voimavarana, jota voimme kasvattaa yhdessä. Sharing –metodissa on siis olennaista se, että kirjoitetaan ja tehdään erilaisia luovuutta herätteleviä tehtäviä ryhmissä. Retriitillä yhdessä kirjoitetuista teksteistä syntyi aivan mielettömän koskettavia ja ihania tekstejä joissa näkyi tunteiden kirjo kiitollisuudesta ja ilosta suruun. Mielestäni koko yhteisöllisen kirjoitustuokion aarrehetki olikin se, kun luimme ääneen yhteisiä tuotoksiamme.

Workshopissa ei siis ole koskaan pakko lukea omaa kirjoitustaan ääneen, mutta tekstin saa halutessaan jakaa muille. Tänäänkin, sateen rummuttaessa kattoon, käperryimme bolstereiden ja vilttien kanssa omaan luovaan kuplaamme kuulemaan ihania tekstejä eri aiheista aina rakkaudesta ja itsensä hyväksymisestä parisuhteen palikoihin. Jokin siinä, että jaoimme tunteitamme ja ajatuksiamme kirjoitusten muodossa ääneen toisillemme, huolimatta siitä kuinka läheltä tai kaukaa aihe itseä koskettaa, voimaannuttaa hurjasti ja tuo meitä ison harppauksen lähemmäs toisiamme – yhdessä jaetun ihmisyyden äärelle. <3

Psst! Jos et päässyt tänään mukaan mutta olet kiinnostunut tulevista workshopeista, käy seuraamassa @annamariyogax instagramissa tai kurkkaa loppukesän Levosta luovuuteen -retriitti Pyhtäällä, jossa omistamme pidennetyn viikonlopun joogalle, meditaatiolle ja kirjoittamiselle.

<3 Anna-Mari

hyvinvointi hyva-olo terveys mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *