Joogaa arkeen: Salamba Balasana on lepopaikka

Mun viimeisimmällä joogaretriitillä Kotkassa osallistujat kyselivät vinkkejä bolsterin käyttöön kotona…tässä sinulle yksi:  tuettu lapsen lepoasento (eli salamba balasana) on mielestäni juuri oikea asento arkiviikon alkuun – tai ihan koska vain keho ja mieli tarvitsevat pysähtymistä.

Asento on eteentaivutus, joka piilottaa kehon etuosan (individuaalinen puoli), eli se on turvallinen paikka kääntyä sisäänpäin ja kuunnella omaa itseä. Se myös rauhottaa hermostoa. Koska restoratiivinen asento sulkee sisäänsä kehon etuosan, se auttaa rentouttamaan vatsalihakset ja päästämään irti jännityksistä.

Ennen asentoon laskeutumista, kerää ympärillesi tarvittavat apuvälineet: bolsteri,blokki,vilttejä ja mahdollisesti myös tyyny. Laita bolsteri eteesi pystysuunnassa ja aseta sen alle korokkeeksi blokki. Jos sinulla on ongelmia polvien kanssa, tuo niiden alle viltti pehmusteeksi. Aseta myös tarvittaessa viltti tai tyyny bolsterin päälle tuomaan lisätukea.

Asetu istumaan pohkeiden päälle niin että polvet ovat auki sivuille. Tuo bolsteri kiinni itseesi ja luo sisäänhengityksellä selkäranka pitkäksi ylöspäin. Lähde matkustamaan uloshengityksellä bolsterin päälle (voit halutessasi tuoda viltin tai tyynyn rintakehän tueksi). Laske toinen poski vasten apuvälinettä ja tuo halutessasi vielä yksi viltti päällesi lämmittämään.

Anna itsellesi aikaa laskeutua asentoon ja tunne kuinka jokainen sisäänhengitys luo tilaa selän puolelle ja lapaluiden väliin ja anna uloshengityksen upottaa alaspäin. Tee tietoinen päätös että nyt parasta mitä voit itsellesi tehdä on päästää irti. Anna hengityksen voidella läpi koko kehon ja vähitellen rentouttaa sinut kokonaan.

Pysy asennossa vähintään 3-5 minuuttia tai niin kauan kuin haluat. Käännä puolessa välissä toinen poski vasten bolsteria.

Ihanaa alkavaa viikkoa!

<3 Anna-Mari
annamariyoga.com

hyvinvointi mieli terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *