Super Kukka Täysikuu ja Kuunpimennys huomenna: vinkit luovuutta ja intuitiota vahvistaviin harjoituksiin

”You, too

Deserve to Bloom

We are all flowers here.

– Flower Full Moon

(annamariyoga)

Huomenna taivaalla loistaa aivan erityislaatuinen  Täysikuu. Mikä tekee tästä Täysikuusta erityisen? Entä minkälainen joogaharjoitus soveltuu Täydenkuun aikaan? Minkälaisia muita keinoja on vahvistaa yhteyttä omaan intuitioon Täydenkuun aikaan?

Täysikuu on täynnä feminiinistä, pehmeää ja hoivaavaa, mutta samalla vahvaa energiaa. Se muistuttaa meitä luottamaan omaan intuitioomme ja sydämen ääneen.

Super Kuu & Kuun pimennys

Tästä täydestä kuusta tekee erityisen kaksi seikkaa. Kyseessä on ensinnäkin vuoden 2021 toinen Super Kuu, eli kuu on nyt kaikista lähimpänä Maata tänä vuonna.

Toiseksi, toukokuun Täysikuu on samalla myös kuunpimennys, joka syntyy silloin kun Maan varjo lankeaa Kuun ylle. Tämä saa Kuun punastumaan; pimennys ei tee Kuusta täysin näkymätöntä, vaan se muuttuu punertavaksi. Punertava sävy johtuu siitä, että punaisella värillä on pisin aallonpituus ja tämän takia se taittuu vähiten ilmakehässä. Huominen kuunpimennys ei kuitenkaan näy meille Suomessa.

Yin jooga & Täysikuu

Täydenkuun aikaan intuitiomme on kaikista vahvimmillaan. Täydenkuun aika on otollinen aika itsereflektioon ja omiin syvyyksiin sukeltamiseen. Tämän takia erityisesti feminiininen ja vastaanottamista opettava yin jooga ja meditaatio soveltuvat hyvin Täydenkuun joogaharjoitukseksi (sanotaan että Täydenkuun energiat ovat voimakkaita muutaman päivän itse ajankohdan ympärillä).

Alitajuntaan sukeltava intuitiivinen kirjoittaminen

Kirjoittaminen on itselleni tosi tärkeää, ja tykkäänkin meditaation ja joogan lisäksi käpertyä Täydenkuun aikaan itseni äärelle ja vahvistaa yhteyttä itseeni intuitiivisen kirjoittamisen kautta.

Intuitiivisessa kirjoittamisessa on tarkoitus päästä alitajuntaan. Luovuutta ruokkivassa intuitiivisessa kirjoittamisessa päästetään irti kielioppisäännöistä ja lauserakenteista; tarkoitus on yksinkertaisesti kirjoittaa mahdollisimman nopeasti ja suoraan sydämestä – unohda sisäinen kriitikkosi ja anna sydämesi vuodattaa viisautensa paperille.

Intuitiivinen kirjoittaminen on paitsi mielen lukkoja avaavaa, myös keino löytää uusia kielikuvia ja tapoja ilmaista asioita. Siksi suosittelen myös esimerkiksi ammatikseen kirjoittavia kokeilemaan intuitiivista kirjoittamista – erityisesti silloin, kun tuntuu että luovuutesi on hukassa.

Kukka Kuu

Täysikuu, merten liikkeitä ohjaava feminiinisen voiman lähde, omaa monta lempinimeä. Jokaisella Täydellä Kuulla on omat vuodenaikoihin liittyvät nimensä, jotka juontuvat maanviljelystä ja satokaudesta.

Toukokuun Täysikuun lempinimi on maanviljelijöiden vanhan almanakan mukaan  paitsi Kukka Kuu, joka viittaa kukinnan vuodenaikaan, myös ”Veri Superkuu”punertavan sävynsä takia.

Täysikuu Jousimiehessä

Täysikuu on nyt toukokuussa Jousimiehessä, eläinradan seikkailunhaluisessa tutkimusmatkailijassa. Avarakatseinen ja tiedonjanoinen Jousimies on filosofiaa rakastava merkki joka on aina valmiina uusille kokemuksille ja seikkailuille.

Jousimies muistuttaakin meitä uteliaisuuden säilyttämisestä elämässä; uteliaisuus ja kokeilunhalu pitää luovuutemme hereillä ja mahdollistaa henkisen kasvun ja kehittymisen.

Utelias asenne auttaa meitä myös läsnäoloharjoituksissa silloin kun mieli on levoton ja vaeltaa muualle.

Jousimies Täysikuu – kysymyksiä itsereflektioon

  • Miten voin tuoda uusia näkökulmia tarkastella elämääni omaan arkeeni? Onko esimerkiksi jotain vanhoja käyttäytymistapoja, itseäni rajoittavia uskomuksia tai urautuneita rutiineja jotka tukkivat omaa luovaa energiaani ja joista voisin päästää irti? Entä onko jokin ihmis–suhde tullut tiensä päähän ja ehkä vain vahingoittaa/uuvuttaa minua tällä hetkellä sen sijaan, että toisi elämääni jotain positiivista?
  • Mikä on sellainen asia, harrastus, tai vaikkapa töihin/opintoihin liittyvä mahdollisuus, jota olen aina halunut kokeilla mutta vielä en ole uskaltanut/löytänyt sille tilaa elämässäsi? Kutsu esiin jousimiehen yltäkylläinen rohkeus ja seikkailijan mieli, joka kutsuu sydäntä aloittamaan nyt – emme kuitenkaan koskaan ole täysin valmiita, ja taika tapahtuu epämukavuuden keskellä…

Eteeristen tuoksujen vinkit toukokuulle

  • Bergamotti – luovuudelle, mieltä kohottamaan & stressiä laukaisemaan
  • Ylang Ylang – sensuellisuudelle ja aistikkuudelle, romantiikalle ja vapautumiselle
  • Kardemumma  – lämmittää ja edistää verenkiertoa sekä lievittää kipuja. Ruoansulatusta elvyttämään, hermostoa rauhoittamaan ja sensuellisuudelle. Vatsakipuihin, ummetukseen, kuukautiskramppeihin ja päänsärkyyn. Rakastan itse kardemummaa ihan jokaisena vuodenaikana. Toimii mielestäni ihanasti esimerkiksi pirskahtelevaan appelsiiniin yhdistettynä.

<3 Anna-Mari

Pst. Koodilla ”ANNAMARIYOGA-15” Saat Biodellyn verkkokaupan luonnonkosmetiikan tuotteet (kuten eteeriset tuoksut) –15% alennetulla hinnalla.

Täydenkuun Taika –workshop liikkeelle, meditaatiolle ja kirjoittamiselle huomenna zoomissa ja Katajanokalla 19.00–21.00. Löydät lisää workshopista täältä. (Kuvat: Heini Pekkala)

Full Moon ”Flower Moon” in Sagittarius on 26 May, 2021 – this is very special Full Moon for two reasons. Firstly, it’s the second Super Full Moon of this year and the  biggest, brightest and best supermoon of 2021: “Super Flower Moon”. The Moon will be at its closest point to Earth for the entire year and this is why it’s called The Super Full Moon. Secondly, it will be a total lunar eclipse in some parts of the world. The Full Moon is also called a ”Full Blood Moon” eclipse because of the reddish color.

It’s said that the Full Moon season is the time for introspection & self-reflection so maybe you want to create space for meditation, intuitive writing &  yin yoga (which is very feminine practice of deep listening and introspection). Maybe you even want to sing some mantras – I know I will. <3 By the way, did you know it’s said that our own voice is the most healing sound in the world? Create an altar for this Full Moon where you gather little objects & treasures of yours to symbolize anything you want to manifest in your life. Have a magical Full Moon evening! <3 

hyvinvointi mieli hyva-olo syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *