Täysikuu Kaloissa: täydenkuun meditaatio & uniin liittyvä kirjoitusharjoitus

Täysikuu on nyt kaloissa (10.syyskuuta 2022) , ja kalojen horoskooppimerkkiin liitetään elementeistä vesi. Vastapainona aurinko on nyt neitsyessä, johon liitetään taas juurruttava & tähän hetkeen ankkuroiva maa elementti.

Kalat viihtyvät veden alla syvyyksissä ja kutsuvatkin meitä myös oman sisäisen meren syvyyksiin; tunteiden, alitajunnan ja unien maailmaan.

Vesi elementti & feminiinienergia

Vesi symboloi feminiinienergiaa, ja kaloihin liitetäänkin feminiinienergian tunnuspiirteet; tunteet, luovuus, empatia, mielikuvitus, intuitio ja unet.

Kalojen täysikuu muistuttaa meitä maskuliinisen yhteiskunnan (eli rationaalisuus, loogisuus, mitattavuus, tulokset & tehokkuus–arvomaailman yhteiskunta) keskellä eläviä luomaan tilaa näkymättömän maailman asioille; tunteille ja aistimiselle, pehmeydelle, luovuulle ja syklisyydelle.

Se kutsuu meidät kunnioittamaan intuitiotamme ja valaa meihin rohkeutta heittäytyä; jos emme uskalla olla spontaaneja ja päästää irti kontrollista, emme voi olla aidosti intuitiivisia tai luovia –olen huomannut sen monta kertaa omassa elämässäni (sivuhuomautuksena; intuitiosta on todellakin hyötyä myös työelämässä –vaikka työskentelisitkin ”kovien arvojen” maailmassa).

Kalojen täysikuu muistuttaa meitä myös siitä, mitä usein joogatunneillanikin sanon: aito läsnäolo on tuntemisen tila. Toisen ei tarvitse tietää vastauksia, tai osata nostaa meitä ylös kun olemme maassa. Riittää ihan vain se, että joku on läsnä.

Vaikeat tunteet oppaina myötätuntoon

Kalojen täysikuu muistuttaa feminiinienergiaan liittyen empatiasta, myötätunnosta ja hoivasta – ei paitsi suhteessa omaan itseen, vaan myös ympärillämme oleviin muihin.

Olen viime aikoina kohdannut omassa elämässäni vastoinkäymisiä ja menetyksen ja kokenut näiden asioiden äärellä, että vaikeiden tunteiden kanssa voi olla joskus tosi vaikeaa kultivoida lempeyttä ja ystävällisyyttä itseä kohtaan –ego lähtökohtaisesti haluaa juosta karkuun vaikeita, raskaita ja pelottavia tunteita. Paradoksaalisesti kuitenkin, ne vaikeat ja epämukavat tunteet ovat parhaita oppaita myötätuntoon ja henkiseen kasvuun:

Mitä jos ottaisimme elämässä tapahtuvat vastoinkäymiset, surut ja menetykset siltana, joka laajentaa kykyämme myötätuntoon itseä ja sitä kautta muita kohtaan?

Uskon että vaikeat elämänkokemukset avaavat meitä syvempään ymmärrykseen, tunteiden syvyyksiin – sinne, minne kalojen horoskooppikin meitä kutsuu.

Kun harjoitamme herkkyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan ja opimme kannattelemaan itseämme vaikeiden tunteiden äärellä, voimme vasta aidosti kannatella toisen surua, menetystä tai muita vaikeita tunteita.

Ja toisaalta, kun käymme elämässämme läpi vastoinkäymisiä, se teroittaa havaintokykyämme niille asioille, jotka ovat aidosti hyvin ja joista olemme kiitollisia tässä hetkessä – egohan kiinnittää ensin huomion uhkiin eikä siis useinkaan huomaa asioita jotka ovat tässä hetkessä HYVIN.

Joskus (varsinkin elämän myrskyn silmässä) rohkein ja itseä avartavin teko on rohkeus hypätä oman sisäisen meren syvyyksiin, omaan kehoon, aistimaan ja tuntemaan se, mikä haluaa tulla kohdatuksi.

Todellista voimaa on kyky keskittyä omaan hengitykseen.

Rituaali kalojen täysikuulle & vesi elementille

  • Käy yöuinnilla järvessä/meressä täydenkuun valossa. Anna veden huudella mukanaan viime aikojen emotionaaliset painolastit (kannamme mielen painolasteja kehossa ja toisinpäin: kehomieli on aina yhtä!)
  • TAI: tee itsellesi puhdistava & uudistava kylpy, koristele kukkasin ja ota omat voimakivesi mukaan kylpyyn.
  • Muista myös halutessasi ”kylvettää” yöllä parantava kivesi täydenkuun valossa ikkunalaudalla/parvekkeella.

Täydenkuun eteeriset tuoksut

Kalojen täydelle kuulle soveltuu erityisen hyvin feminiinistä energiaa huokuvat kukkaistuoksut kuten ruusu ja jasmiini. Myös ylang ylang on hyvin feminiininen tuoksu. Suosittelenkin jasmiinia sinulle, joka haluat työskennellä tunteidesi äärellä ja ylang ylangia sinulle joka kaipaat vapautumista & sensuellisuutta elämääsi.

Käytin  omassa täydenkuun jooga– ja meditaatioharjoituksessani itse luomaani Love is all around –eteeristä tuooksuseosta, joka koostuu manteliöljystä (pohjaöljynä), jasmiinista & ylang ylangista (tämä tuoksu tulee olemaan mukana joulukuun Grace & Harmonia –retriiteilläni <3).

Kuva yllä: joogan, tantrisen meditaation & maalaamisen Rauha –joogaretriitiltäni Pyhtäältä elokuussa 2022.

Täydenkuun meditaatio ja kirjoitusharjoitus

Täydenkuun aikaa sanotaan otolliseksi ajaksi meditaatiolle ja itsereflektiolle. Halusin tämän takia luoda intuitiota vahvistavan meditaation jossa keskitymme olemaan hyväksyvästi läsnä myös vaikeille asioille . Tämä meditaatio soveltuu kaikille meditaatiosta kiinnostuneille.

Ja koska kalojen täysikuuhun liittyy vahvasti unet ja alitajunta, tein myös kirjoitusharjoituksen jossa keskitymme omien unien havainnointiin kirjoittamisen avulla.

Nappaa talteen uniin liittyvä kirjoitusharjoitus täältä ja tee kalojen täydenkuun meditaatio täällä.

<3 Anna-Mari

@annamariyogax

annamariyoga.com

hyvinvointi mieli syvallista hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *