Täysikuu Neitsyessä – yksinkertaistamisen kauneus

Täysikuu, lempinimeltään ”Snow Moon”, on Neitsyessä tänään launatai-iltana (27.2). Tätä kuun kierron aikaa sanotaan otolliseksi ajaksi itsereflektiolle ja meditaatiolle.

Myös ajat, joita parhaillaan elämme kutsuvat meitä pysähtymään.

Täydenkuun aikaa sanotaan myös irti päästämisen ajaksi; edellinen kuunkierto on tullut päätökseen ja on uusien alkujen aika.

Kokoonnummekin tänään yhteen meditoimaan ja tekemään täydenkuun harjoituksen – ei toki fyysisesti samassa tilassa, mutta sosiaalinen media voi näinä aikoina olla silta, joka yhdistää meidät vaikkemme voi fyysisesti ollakaan samassa paikassa.

Neitsyt laittaa asiat rullaamaan

Mitä voimme oppia eläinradan käytännölliseltä ja järjestelmälliseltä merkiltä? Poimi talteen myös Neitsyen energioihin liittyvät Täydenkuun rituaalit, joista voit tehdä mieleisesi.

Käytännöllinen ja tehokas maan merkki, Neitsyt, haluaa saada asiat järjestymään. Jos jokin asia on retuperällä, hän tietää, miten saada asiat toimimaan. Kun elämä muuttuu kaoottiseksi, Neitsyt siivoaa jäljet. Joskus Neitsyt saattaa näyttäytyä ulkopuolisille pikkutarkkana nipottajana, mutta hänen perimmäinen tarkoituksensa on saada energia virtaamaan vaivatta ja asiat lutviutumaan. Merkkiä sanotaan myös manifestaation mestariksi.

Mitä voimme oppia Neitsyeltä?

  • Kun asiat ovat järjestyksessä, paranemiselle on tilaa.
  • Neitsyen merkkiin liittyy parantaminen; jotta voimme parantaa muita, tulee pitää huoli omista rajoista & omasta jaksamisesta – poikkeusajat kutsuvat meidät oman itsemme äärelle, pysähtymään ja kuuntelemaan: mille asioille voin sanoa EI ja sitä kautta edistää omaa hyvinvointiani?
  • Ajattelua, kommunikaatiota ja sopeutumista kuvaava Merkurius hallitsee Neitsyen merkkiä. Mitä jos vastustamista ja taistelun sijaan hyväksyn asiat sellaisena kuin ne ovat (myös parhaillaan elämämme erityisajat); sillä sallimisen kautta voin löytää uudenlaista sopeutumiskykyä.
  • Järjestelijä ja parantaja Neitsyt muistuttaa meitä yksinkertaistamisen kauneudesta; karsi kaikki turha ja keskity yhteen asiaan kerrallaan.

Täydenkuun rituaalit

  • Kirjoitusharjoitus. Pohdi ja kirjoita ylös viime kuun kierron ajalta kolme haastavaa asiaa/ihmissuhdetta/tapahtumaa. Käännä nämä asiat kasvun paikoiksi: kirjoita pohtien mitä nämä alamäet tai haastavat hetket sinulle opettivat? Ehkäpä ne sysäsivät sinut uuteen suuntaan? Voimme aina itse valita asenteemme elämää kohtaan; se, näenkö asiat virheinä vai oppitunteina on minusta itsestäni kiinni.
  • Siivoa vaatekaapit. Siivoa ajatukset. Siivoa ihmissuhteet. Minulle vaatekaapin siivoaminen ja tyhjentäminen kaikesta turhasta toimii terapeuttisena pään tyhjennyksenä – ehkä aurinkoinen kevätpäivä on juuri oikea aika keventää vaatekaappia turhasta & jättää taakse pöllyttyneet, mieltä painavat ajatukset. Entä onko elämässäsi ihmis-suhde, joka on tullut tiensä päätökseen; sellainen, joka ei ruoki kummankaan osapuolen kasvua ja joka ennemminkin syö energioitasi ja voimavarojasi kuin antaa sinulle? Kaikkien ihmis-suhteiden ei kuulukaan kestää ikuisesti; sen oivaltaminen on osa elämän syklisyyden ymmärtämistä.
  • Sauno menneen kuukauden painolastit pois – ja käy pulahtamassa avannossa (lumihankeen sukellus toimii myös paremman puutteessa). Vinkki täydenkuun saunaan: lorauta muutama tippa lempi eteeristä öljyäsi löylykauhaan – suosittelen kokeilemaan esimerkiksi eukalyptusta tai piparminttua, myös mustakuusi ja kataja ovat mielestäni ihania, ja niiden tuoksut kuljettavat välittömästi metsän rauhaan – luonnon voimapaikkaan (huom. älä laita tuoksua suoraan kiuaskiville). Koristele sauna kynttilöin.
  • Tanssi & laula se ulos – täydenkuun aika on otollista aikaa nauttia omasta kehollisuudesta. Anna kehosi toteuttaa itseään laulun ja tanssin kautta. Jaan tämän illan täydenkuun harjoituksessa soittolistan, jonka viimeisenä on Om Madi Padme Hum mantra – rakkauden ja myötätunnon mantra, jota lauloimme viime keväänä joka ilta karanteeniperheeni kanssa Sri Lankalla. Ehkä laulat mantran tänään illalla oman kotisi rauhassa. Mantra tarkoittaa tiivistettynä irti päästämistä – oli kyseessä sitten esimerkiksi ennakkoluulot, kateus, omistushalu tai viha ja tuo niiden tilalle sinnikkyyttä, nöyryyttä, syvää keskittymiskykyä ja viisautta.

Ihanaa Täydenkuun aattoa, toivottavasti nähdään illan instalivessä 20:00. Varaa (mahdollisimman) iso lattiatila, ja mukaasi  villasukat ja tyynyjä. Somista tila kynttilöin.

<3 Anna-Mari

@annamariyogax

Suurinosa postauksen kuvista arkistoistani Sri Lankan retriiteiltäni.

hyvinvointi mieli hyva-olo terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *