Uusi Kuu Kaksosissa – kommunikaation merkitys (Gemini New Moon + journaling prompts)

Kirjoittaessani tätä, Uusi Kuu on kaksosissa ja samaan aikaan osu muuten myös auringonpimennnys (10.6). Kaksonen muistuttaa meitä kommunikaation merkityksestä – mutta mistä muusta? Minkälaiset kysymykset voisivat tänä uutena kuuna avata portteja omaan sisimpääni ja toimia apuvälineinä itsereflektiossa? Ota kysymykset talteen tekstistä alapuolelta ja pohdi omassa rauhassa…

Kaksonen on  ilma elementin merkki, joka heijastelee elämän kahta puolta.Toisaalta sosiaalinen ja leikkisä Kaksonen on kuin kepeä kesätuuli; hän liikkuu uteliaana ja sulavasti paikasta toiseen, tuoden mukanaan virkistävän tuulahduksen sinne, minne ikinä meneekin – tosin harvemmin kaksonen pysyy samassa paikassa kaukaa.

Kuin tuuli, myöskään Kaksonen ei viihdy kauaa paikoillaan, vaan hänet on luotu liikkumaan – onhan kyseessä ilma elementin merkki.

Leikkimielisyydestään ja valostaan huolimatta Kaksosen olemuksessa on myös tummempi sävy: hän symboloi elämän kahtiajakautuneisuutta, valoja ja varjoja. Kaksonen on merkki, jossa kietoutuu yhteen elämän vastakohdat.

 

Uusi Kuu – intentioiden asettamisen aikaa

Uusi Kuu on hyvä aika asettaa intentioita eli tarkoitus & kiintopiste seuraavaa kuunkiertoa varten.

Se on syntymän ja uusien alkujen aikaa, mutta myös hedelmällistä aikaa meditaatiolle ja itsereflektiolle, omaan alitajuntaan sukeltamiselle.

Uusi Kuu on myös otollista aikaa varjotyölle. Kun löydämme rohkeuden sukeltaa omiin syvyyksimme voimme tutustua omiin varjopuoliimme; niihin puoliin meissä, joihin liittyy häpeää ja syyllisyyttä tai muita epämukavia tunteita ja tuntemuksia.

Varjot voivat olla myös niitä itsen osia, jotka eivät sovi joukkoon, ja tuntuvat ulkopuolisilta tai poikkeuksellisilta ympäröivään kulttuuriin tai yhteiskuntaan nähden.

Kuitenkin, vasta kun uskallamme kohdata varjomme ja  oman haavoittuvaisuutemme, voimme elää täyttä sydänlähtöistä elämää ja löytää oman sielunperheemme, oman heimomme, luo – eli sellaisen yhteisön luo, joka tukee ja kannattelee meitä. Se ei ole aina sama asia kuin biologinen perhe. Jos sinua kiinnostaa varjotyö enemmänkin, lue lisää elokuun varjotyön retriitistä täällä.

 

Uuden Kuun teema

Uusi Kuu kaksosissa nostaa esiin kommunikaation ja vuorovaikutuksen, onhan kaksonen ekstrovertti ja utelias aurinkomerkki jolla on usein monta rautaa tulessa ja joka on aina valmis tarttumaan elämän tarjoamiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Nyt Uuden Kuun aikaan on otollinen hetki kysyä itseltä, mikä on oma suhtautumiseni muutokseen?

Ja kaksosten nostamaan kommunikaation teemaan liittyen; millainen on rakkauden kieleni; miten osoitan rakkautta ja myötätuntoa itselleni? Minkälaista sisäinen puheeni on itseäni kohtaan?

Entä läheisissä ihmis–suhteissa; miten ilmaisen rakkauden ja välittämisen lähimmäisilleni? Uskallanko olla haavoittuvainen?

Uuden Kuun energia kutsuu meitä manifestoimaan asioita, joita sydämen hyvinvointi kaipaa. Sanotaan, että sillä, mitä nyt kylvämme, tulee olemaan suuri vaikutus jatkossa… mieti tarkkaan, mitä nyt universumilta pyydät 😉

(Kuva Tumblr)

Uuden Kuun rituaali

Luo itsellesi Uuden Kuun alttari; koristele se kynttilöin ja kukin, tai muiden kauniiden asioiden kanssa. Tuo alttarille asioita, jotka symboloivat sitä, mitä haluat manifestoida eli kutsua elämääsi.

Anna alttarin olla paikallaan seuraavat päivät, jolloin Uuden Kuun energia on voimakkaana.

Alttari muistuttaa konkreettisesti pysähtymisestä, oman ajan ottamisesta ja omalle sydämelle rehellisenä pysymisestä.  Nämä kaikki asiat ovat harjoituksia ja kysyvät sitoutumistamme.

Pysähdy alttarin äärelle muutamaksi minuutiksi kirjoittamaan tai meditoimaan arjen askareiden lomassa (muutaman minuutin meditaatiohetki on parempi arjen tasapainon kannalta kuin ei lainkaan meditaatiota).

Tee alla oleva harjoitus muutaman kerran seuraavina päivinä.

Tuo mieleesi hetki viimeisen 3 kuukauden aikana, jolloin tunsit kukoistavasi – et pelkästään olevasi elossa (tarvittaessa voit palauttaa mieleesi myös viimeiset 6 kk). Havainnoi ja kirjoita tai piirrä mistä asioista päiväsi sävyttyi tuolloin; mitä tunsit, missä paikassa ja kenen seurassa olit ja mitä ympärilläsi oli? Mitä voit muuttaa nyt päästäksesi lähemmäs sydämen totuutta?

Ja muistetaan; intentio ei ole mitään ilman fokusta…

Tai’anomaista Uuden Kuun aikaa sinulle!
<3 Anna-Mari

Hello New Moon & Solar Eclipse in Gemini (10.6).
New Moon is said to be the time for intention setting for the up coming month. It’s the phase for new beginnings, the season for birth. It’s also good phase to dive into your subconsciousness, focus on meditation & shadow work. It is the time to let go of what is no longer serving your well–being and happiness. Yet also it is the season for resting & waiting. New Moon asks us to breath into the change and slowly take the opportunity life is offering to us. New Moon season is the time to self-reflect & to look inwards rather than forward – not something we’re used to in this fast forward –society.

New Moon Solar Eclipse is a super-charged, super-potent new moon. Similar to a regular monthly new moon, this is a great time to begin something new, set intentions to manifest new experiences & opportunities. However, the key difference between a New Moon and a New Moon Eclipse – any situations that arise during/around the time of the eclipse will have a much stronger impact on your life.

There are usually 12 new moons a year, and each new moon is synched up with a different astrological sign. This new moon is in the sign of Gemini; the air sign who is all about curiosity, embracing change & communication. Gemini is a dual sign; humorous, funny, communicative & playful – yet on the other hand, Gemini is all about facing our own ‘twin’; the shadow self.

New Moon journaling prompts 
What is my relationship to change & new opportunities in life?
How do I communicate with others?
Communication & love language: how do I deal with my vulnerability and feelings; what is my love language towards myself & the ones I care about?
How do I show my affection?
What kind of words do I use in my inner talk with myself? What is the tone?

New Moon Ritual
Create an altar, your own sacred space, in your home/backyard or garden where to do your New Moon ritual & meditation. Spend time around your altar to journal & meditate during the next few days. Look back in time the past 3–6 months and recall the moment during those times when you where thriving – not just surviving. Write or draw; what you felt back then, what were you surrounded by then? Who were you with? Then ask yourself: how can I change my life to align with my truth & the well–being of my heart?

And remember: intention is nothing without attention …

hyvinvointi hyva-olo mieli syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *