Uusi Kuu Kauriissa – kohti toiveikkaampaa vuotta 2021

(Kuva: Miia Beshar)

Uusi Kuu on tänään Kauriissa (13/1/01). Sanotaan, että uuden kuun aika on intention asettamisen & uudelleen syntymisen aikaa, valmistautumista seuraavaan kuun kiertoon. Nyt on vuoden ensimmäinen uusi kuu eli intentiot, jotka asetamme nyt, vaikuttavat koko vuoden 2021. Kyseessä on tai’anomainen kausi, jossa on lupaus toivosta ja uusista mahdollisuuksista – varsinkin, kun otamme huomioon poikkeuksellisen haastavan viime vuoden.

(Kuva: Aino Huotari)

Vuoden ensimmäisen uuden kuun teema on transformaatio, ja odottamattoman kohtaaminen. Uusi Kuu on läheisessä konjuktiossa Pluton, alitajunnan ja kollektiivisen trauman planeetan, kanssa. Plutoon liittyvät transformaatio ja intensiivisyys, joten muistetaan tehdä ankkuroivia harjoituksia tulevina päivinä.

Menestyjä ei ole voittaja, vaan se joka ei luovuta

Kauriin kausi on vuoden kylmintä ja lumisinta aikaa, jolloin kysytään sisukkuutta jotta selviydymme. Se näkyykin eläinradan sinnikkäimmässä ja päämäärätietoisimmassa merkissä, kauriissa. Kauriit ovat paitsi peräänantamattomia, myös yksinkertaisten ja pienten asioiden arvostajia. He ovat valmiita tekemään kaikkensa, jotta saavuttavat haluamansa – mahdollisimman hyvin ja perusteellisesti. Itseasiassa laiskottelu ja tekemättömyys ovatkin asioita, joita kauriin tulee oppia pysyäkseen tasapainossa.

Tässä kuussa teemana ovat erityisesti uraan ja ammattiin tai kutsumukseen liittyvät päämäärät. Nyt myös luovuudelle ja laatikon ulkopuoleisella ajattelulle sekä asioiden viemiselle ihan uudelle tasolle on tilaa, sillä Saturnus & Jupiter ovat molemmat itsenäisessä ja kapinallisessa Vesimiehessä.

Kauriin ominaisuudet muistuttavat meitä siitä, kuinka saavuttaa pitkän tähtäimen unelmat päämäärätietoisuuden ja rakenteiden avulla. Usein saattaa näyttää siltä, että onnistujat ja menestyjät elävät helppoa elämää, mutta tutkimusten mukaan menestyneimpiä ovat he, jotka eivät luovuta vaan jatkavat yrittämistä –vastoinkäymisistä huolimatta ja keskittyvät positiivisuuteen ja kiitollisuuteen negatiivisuuden ja pelon sijaan. Voimmekin hakea inspiraatiota ja motivaatiota toteuttaa haaveemme kauriin ominaisuuksista.

Kuun hoivaava feminiininen energia kannattelee muutosten yli

Uuden Kuun aika on täynnä toivoa. Se on lupaus uusista mahdollisuuksista. Se heijastaa myös saavutuksiemme perustaa. Uusi Kuu representoi uuden kuunkierron alkua, uusien asioiden alulle panemista, uudistumista ja uudelleen syntymistä.

(Kuva: Aino Huotari)

Kuu symboloi alitajuntaamme, ja se on täynnä luovaa & hoitavaa feminiinistä yin energiaa. Kuuhun liittyvät intuitio, sisäinen maailma & tunteet. Sen feminiininen läsnäolo hoitaa, tukee ja lohduttaa meitä.

Kuun energia muistuttaa, että aidossa läsnäolossa on kyse nonverbaalisesta tilan kannattelusta (holding space) – ei  analysoinnista, ratkaisujen löytämisestä tai asioihin vaikuttamisesta, jotka taas liittyvät maskuliiniseen energiaan ja rationaaliseen mieleen ja egoon.

Nouseva & kuumerkki

Nouseva merkki lasketaan tarkan syntymäajan ja –paikan perusteella eli se on graafinen esitys syntymähetkesi astrologisesta maisemasta.

Nouseva merkki kertoo ulkoisesta; siitä, miten näyttäydymme muille ihmisille ja mitä muut odottavat meiltä; jotkut astrologit puhuvatkin nousevasta merkistä ”maskina”; se on ensivaikutelma, jonka annamme toisille vuorovaikutustilanteissa. Lisäksi se kertoo siitä, mikä on ensireaktiomme asioihin.

Kuumerkki kertoo sisäisestä maailmastamme ja tunne–elämästä aurinkomerkin keskittyessä yleiseen luonnekuvaukseen. Jos olet Kuu-kauris olet luultavasti vahva, luotettava, päämäärätietoinen, kunnianhimoinen ja ahkera sekä jalat maassa –tyyppi. Kauriille on tärkeää menestyä ja saavuttaa unelmia, ja he ovat usein uraan orientoituneita. Kuu–kauris ottaa velvollisuudet vakavasti ja nauttii tavoitteisiinsa pääsemisestä.

Tunnistatko itsesi parhaiten aurinko– kuu– vai nousevan merkkisi kautta vai oletko merkkien symbioosi? Olisi kiva kuulla teidän ajatuksia aiheesta kommenteissa. <3

Uusi Kuu Kauriissa – rituaalit

Loin allaolevat rituaalit erityisesti kauriin energiat huomioiden (muistetaan, että koska kyseessä on vuoden ensimmäinen uusi kuu, intentiot ovat ajankohtaisia koko tulevan vuoden ajan)

  • 3 tavoitetta/fokusta tälle kuukaudelle (joista ainakin yksi liittyy uraan/kutsumukseen). Kuinka kultivoin ja integroin tavoitteet elämääni? Mieti pieniä käytännön tekoja/rituaaleja/rutiineja jotka on helppo ottaa mukaan arkeen.
  • Ankkuroiva harjoitus uuden kuun viikolle. Löydä sinulle sopiva ankkuroiva harjoitus ja yritä toteuttaa se tarpeeksi usein. Voit esimerkiksi kokeilla rauhoittavaa, feminiiniseen kuun energiaan laskevaa meditaatiota vesi elementissä instaTV:ssäni.  Maadoittaako sinua kävely luonnossa? Vaiko kenties istuma– tai liikemeditaatio? Vai onko avantouinti ehkä sinun kehomielellesi parasta lääkettä?
  • Anna itsellesi lupa levätä ja palautua. Mutta muistetaan, että olemme kaikki erilaisia ja lepo voi merkitä eri asioita. Jollekin lepo tarkoittaa päiväunia, toista rauhoittaa levollisen musiikin kuuntelu. Kysy itseltäsi, mikä palauttaa sinua parhaiten? Ota tapa mukaan arkeesi.

Olen luonut tämän kuun online seasonal yinjoogan tunneilleni feminiinisen energian & vesielementin Spotify –soittolistan , tutustu soittolistaan jos äänimaisema toimii sinulle meditaation tukena. Seuraavat online joogatuntini löydät täältä, ja Unelmien Manifestaatio meditaation voit tilata sähköpostitse: annamari.pentikainen@gmail.com (á 9,90€). Helmikuun Nuuksion joogaretriiteilleni (5–7.2 & 27–28.2) on muuten enää muutama paikka jäljellä, joten kannattaa myös varata oma paikka ajoissa, jos haluat mukaan viikonlopun pituiseen hengähdyshetkeen.

Ihanaa uuden kuun aikaa!

<3 Anna-Mari

@annamariyogax

/New Moon in Capricorn calls us to expect the unexpected. The theme of this season is transformation. (13/1/01)  The New Moon is in close conjunction to Pluto (=the lord of the underworld & connected to collective trauma). Pluto is the planet of transformation which means intense times are calling.. In the empowered frequency Pluto is a powerful planet that shows us where we need to transform our lives, our views and our minds – yet in the shadow frequency it represents power hungriness, pain and fear.

Capricorn is the most hard working & ambitious of all signs.  Capricorn is here to teach how to reach our long-term goals with confidence, ambition and structure. And at this time, we pay the most attention to our professional goals. With Saturn sitting alongside Jupiter in rebellious & freedom loving Aquarius, there’s more than enough room for creative thinking and taking things to the next level, when it comes to professional matters & the career.

The New Moon Phase is serendipitous and full of hope  & and blessings of better tomorrow & inspiring possibilities. It also  reflects the foundations of our accomplishments. It represents the beginning of the lunar cycle and symbolizes new beginnings, rebirth & renewal. Being the first new moon of the year, its fertility will come to life both during this particular lunar cycle and  throughout the year of 2021.

The moon symbolizes  our unconscious mind and it’s full of  creative & nurturing feminine yin energy;  it governs our intuition, inner world & emotions. Its divine feminine presence nurses, supports  & comforts us. The Moon energy reminds us that true presence is about HOLDING SPACE about sensing & feeling – not about giving advice, analyzing or finding the answers/solutions which represents the masculine sun energy  that is our rational thinking mind, the ego.

Capricorn New Moon Rituals:

I created these rituals specially for this month and its Capricorn energy. New Moon is the perfect time to set intentions; an aim or a plan/goal for the up coming lunar cycle (remember, being the first New Moon of the Year, this months intention(s) will be meaningful throughout the year)

  • 3 goals for the up coming month (at least 1 being career/your life path related) How to cultivate and integrate the goals it into your personal and professional life; little daily rituals/routines/habits?
  • Anchoring practice for the New Moon week. Is it walking? perhaps meditation or movement meditation? Or is it swimming in the frozen sea? Find your anchoring practice and integrate it to your daily life.
  • Allow yourself to rest. But lets remember we are all different, and ”rest” means different things to each one of us. For some, rest is a nap time, for someone else, rest might be listening to the favorite music ect. Ask yourself; how do I rest the best? Integrate one habit of resting into your every day life.

//

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *